НА 9. МЕЂУНАРОДНОМ САЈМУ СПОРТА ПРИСУСТВОВАЛА ДЕЛЕГАЦИЈА АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ (Београд, 04. новембар 2020. године)

Традиционална спортска манифестација Сајам спорта, у организацији Спортског савеза Србије и уз подршку Министарства омладине и спорта и Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, симболично је обележена у Београду, 04. новембра 2020. године, на атлетском терену Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије, уз поштовање свих актуелних мера превенције ширења заразне болести COVID-19, са ограниченим бројем учесника, без посетилаца и демонстрације спортова.

На позив Спортског савеза Србије, програму Сајма спорта присуствовала је делегација Асоцијацијe Спорт за све Србије, у саставу: председник Бранко Вујовић, генерални секретар Филип Вешовић и стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте Марина Вукотић.

 Уз званично обраћање председника Светске Рвачке федерације и чланa Извршног одбора Међународног Олимпијског Комитета Ненада Лаловића, председника Спортског савеза Србије и актуелног олимпијског шампиона Давора Штефанека, председника Параолимпијског Комитета Србије Зорана Мићовића, директора Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије др Горана Бојовића и директорке Антидопинг агенције Републике Србије проф. др Милице Вукашиновић-Весић, министар омладине и спорта Вања Удовичић симболично је отворио 9. Међународни Сајам спорта, истакавши да српски спорт неће стати, већ ће спремно одговорити на све изазове и позвао на јединство и заједнички рад да се систем спорта у Републици Србији унапреди.

У оквиру програма Сајма спорта, организовано је предавање о спорту, вирусу COVID-19 и процедури тестирања спортиста, које су одржали у име домаћина Завода за спорт и медицину спорта Републике Србије директор др Горан Бојовић и др Тамара Гавриловић.

Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује Министарству омладине и спорта и Спортском савезу Србије на подршци у реализацији свеукупних активности у области спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорт у фирмама, уз уверење да ћемо у наредном периоду заједничким снагама реализовати наше програме у  циљу даљег унапређења и уређења система спорта у Републици Србији.

Total Page Visits: 1276 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *