NA 9. MEĐUNARODNOM SAJMU SPORTA PRISUSTVOVALA DELEGACIJA ASOCIJACIJE SPORT ZA SVE SRBIJE (Beograd, 04. novembar 2020. godine)

Tradicionalna sportska manifestacija Sajam sporta, u organizaciji Sportskog saveza Srbije i uz podršku Ministarstva omladine i sporta i Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, simbolično je obeležena u Beogradu, 04. novembra 2020. godine, na atletskom terenu Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije, uz poštovanje svih aktuelnih mera prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, sa ograničenim brojem učesnika, bez posetilaca i demonstracije sportova.

Na poziv Sportskog saveza Srbije, programu Sajma sporta prisustvovala je delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije, u sastavu: predsednik Branko Vujović, generalni sekretar Filip Vešović i stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte Marina Vukotić.

 Uz zvanično obraćanje predsednika Svetske Rvačke federacije i člana Izvršnog odbora Međunarodnog Olimpijskog Komiteta Nenada Lalovića, predsednika Sportskog saveza Srbije i aktuelnog olimpijskog šampiona Davora Štefaneka, predsednika Paraolimpijskog Komiteta Srbije Zorana Mićovića, direktora Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije dr Gorana Bojovića i direktorke Antidoping agencije Republike Srbije prof. dr Milice Vukašinović-Vesić, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić simbolično je otvorio 9. Međunarodni Sajam sporta, istakavši da srpski sport neće stati, već će spremno odgovoriti na sve izazove i pozvao na jedinstvo i zajednički rad da se sistem sporta u Republici Srbiji unapredi.

U okviru programa Sajma sporta, organizovano je predavanje o sportu, virusu COVID-19 i proceduri testiranja sportista, koje su održali u ime domaćina Zavoda za sport i medicinu sporta Republike Srbije direktor dr Goran Bojović i dr Tamara Gavrilović.

Asocijacija Sport za sve Srbije se zahvaljuje Ministarstvu omladine i sporta i Sportskom savezu Srbije na podršci u realizaciji sveukupnih aktivnosti u oblasti sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport) i sport u firmama, uz uverenje da ćemo u narednom periodu zajedničkim snagama realizovati naše programe u  cilju daljeg unapređenja i uređenja sistema sporta u Republici Srbiji.

Total Page Visits: 1083 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.