НА ТАРИ ПО 15. ПУТ РЕАЛИЗОВАН ПРОГРАМ ВЕСЕЛОГ ОРИЈЕНТИРИНГА

У склопу летњих активности годишњег програма Асоцијације Спорт за све Србије, у Београдском Дечијем одмаралишту у Митровцу на Тари, у периоду од 14-15. јуна 2024. године, одржана је манифестација 15. Весели оријентиринг, за децу предшколског узраста.

Програм који је динамички конципиран за најмлађу популацију, традиционално је реализован уз подршку Министарства спорта Републике Србије, Спортског савеза Србије, уз сагласност Центра дечијих летовалишта града Београда. У име Асоцијације програмом су руководили ген. секретар Филип Вешовић и дугогодишњи сарадник на програмима спорта за све – члан Управног одбора Асоцијације Добрица Јелић.

У дводневној манифестацији која прати Мисију АКТИВНА СРБИЈА 2030, учествовало је укупно 530 деце предшколског узраста из Београда и основно-школског узраста 3. и 4. разреда школа из Суботице и других градова Републике Србије. Предвођени координаторима, васпитачима и учитељима, првог дана на травнатим теренима Националног парка Тара, одржало се такмичење у различитим активностима у природи – кросу, скоку у даљ, надвлачењу конопца и плесу. По завршетку активности по групама, најбољима су додељене победничке дипломе.

У припреми за реализацију оријентиринга, организован је радни састанак са рекреаторима БДО Митровац на Тари који су водили програм – Горданом Јевтић и Марком Мићићем и координаторима предшколских установа града Београда и учитељима основних школа. Вешовић је присутне упознао са активностима и циљевима Асоцијације кроз деловање у различитим структурама друштва, док је Јелић представио програмски концепт и обележену мапу терена за оријентиринг са 8 контролних тачака.

Наредног дана, уследило је подизање застава Републике Србије, Града Београда, Центра дечијих летовалишта града Београда и Асоцијације Спорт за све Србије, уз јутарње вежбање које се континуирано у одмаралишту организује уз „Поздрав Сунцу“!

Управница БДО Ивка Јокић, у име домаћина поздравила је присутне и организаторе програма и пожелела свима лепо дружење и забаву, као и боравак на Тари, након чега је званично отворила манифестацију. Почетак оријентиринга традиционално је обележен дечијим певањем химне Таре „Здрав живот, здрави сви, дођи да будеш здрав и ти“!

Кроз разноврсни садржај активности у природи, деца су по групама демонстрирала своју спретност, а најсналажљивијима су додељене дипломе и награде – балони, промотивни фризби Асоцијације Спорт за све Србије, вода и банане. Највеселија плесна група деце била је из ПУ Сима Милошевић, вртић „Пачја школа“, која је предвођена васпитачицом Катарином Тишма освојила „Велики слано-слатки пакет“, који је уручио Добрица Јелић. По завршетку програма, деца су своју рекреативну наставу на Тари зачинила радосном игром и осмесима уз звукове песама и граје.

Асоцијација се захваљује на сарадњи Центру дечијих летовалишта града Београда и реализаторима активности у природи, са жељом да се програм настави и следеће године у истом амбијенту који остаје у дугом сећању свим учесницима.

Total Page Visits: 523 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *