НОВИ ПАЗАР ИЗАБРАН ЗА ДОМАЋИНА КОНГРЕСА СПОРТА ЗА СВЕ 2022

Асоцијација Спорт за све Србије, након организованог Конгреса спорта за све у Бањи Ковиљачи 2020, донела је одлуку да се настави едукативни програмски концепт на националном нивоу, тако што ће сваке друге године чланице Асоцијације уз подршку локалне самоуправе у Републици Србији конкурисати за домаћина – суорганизатора.

На објављени Конкурс Асоцијације званично су поднели кандидатуре Књажевац и Нови Пазар, а Комисија у саставу: ген. секретар Филип Вешовић и чланови Управног одбора – Славица Ракић, Петар Ђурђевић и Бранислав Дмитровић, обишла је локалне средине и уверила се у капацитете и инфраструктурне потенцијале.

У оба града обављени су радни састанци са представницима спортских организација и локалних самоуправа. Домаћини су показали изузетну заинтересованост и спремност да се укључе у организацију предстојећег Конгреса.

На 21. седници Управног одбора одржаној у Београду донета је одлука да се за домаћина – суорганизатора 2. Конгреса спорта за све изабере град Нови Пазар.

Асоцијација изражава велику захвалност представницима Књажевца на посвећеном раду и досадашњем залагању у области спортске рекреације.

У склопу припрема, 09.09.2022. године у Београду, одржан је радни састанак на којем су присуствовали председник Асоцијације Бранко Вујовић и ген. секретар Филип Вешовић, као и представници Новог Пазара – директор Установе за спорт Емир Мехмедовић, ген. секретар Спортског савеза „Нови Пазар“ Нермин Зећировић и ген. секретар Асоцијације Спорт за све „Нови Пазар“ Емина Зуковић.

На састанку су дефинисани технички услови организације и међусобне обавезе за квалитетнију припрему овог веома значајног стручно-едукативног скупа, који је планиран да се одржи крајем новембра 2022. године.

Током Конгреса организоваће се низ паралелних сесија на теме од значаја за усавршавање спортских стручњака са циљем подизања радних капацитета спортских организација из области спорта за све и спорта у фирмама са територије Републике Србије.

Факултету за спорт и психологију – TIMS из Новог Сада поверен је програмски концепт Конгреса који ће бити усклађен са Мисијом АКТИВНА СРБИЈА 2030. Честитамо спортским пријатељима из Новог Пазара, а имајући у виду њихово искуство у раду, стручност и способност, сигурни смо да ће бити добри домаћини и да ће предстојећи Конгрес спорта за све 2022 бити организован на највишем нивоу.

Total Page Visits: 531 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *