NOVI PAZAR IZABRAN ZA DOMAĆINA KONGRESA SPORTA ZA SVE 2022

Asocijacija Sport za sve Srbije, nakon organizovanog Kongresa sporta za sve u Banji Koviljači 2020, donela je odluku da se nastavi edukativni programski koncept na nacionalnom nivou, tako što će svake druge godine članice Asocijacije uz podršku lokalne samouprave u Republici Srbiji konkurisati za domaćina – suorganizatora.

Na objavljeni Konkurs Asocijacije zvanično su podneli kandidature Knjaževac i Novi Pazar, a Komisija u sastavu: gen. sekretar Filip Vešović i članovi Upravnog odbora – Slavica Rakić, Petar Đurđević i Branislav Dmitrović, obišla je lokalne sredine i uverila se u kapacitete i infrastrukturne potencijale.

U oba grada obavljeni su radni sastanci sa predstavnicima sportskih organizacija i lokalnih samouprava. Domaćini su pokazali izuzetnu zainteresovanost i spremnost da se uključe u organizaciju predstojećeg Kongresa.

Na 21. sednici Upravnog odbora održanoj u Beogradu doneta je odluka da se za domaćina – suorganizatora 2. Kongresa sporta za sve izabere grad Novi Pazar.

Asocijacija izražava veliku zahvalnost predstavnicima Knjaževca na posvećenom radu i dosadašnjem zalaganju u oblasti sportske rekreacije.

U sklopu priprema, 09.09.2022. godine u Beogradu, održan je radni sastanak na kojem su prisustvovali predsednik Asocijacije Branko Vujović i gen. sekretar Filip Vešović, kao i predstavnici Novog Pazara – direktor Ustanove za sport Emir Mehmedović, gen. sekretar Sportskog saveza „Novi Pazar“ Nermin Zećirović i gen. sekretar Asocijacije Sport za sve „Novi Pazar“ Emina Zuković.

Na sastanku su definisani tehnički uslovi organizacije i međusobne obaveze za kvalitetniju pripremu ovog veoma značajnog stručno-edukativnog skupa, koji je planiran da se održi krajem novembra 2022. godine.

Tokom Kongresa organizovaće se niz paralelnih sesija na teme od značaja za usavršavanje sportskih stručnjaka sa ciljem podizanja radnih kapaciteta sportskih organizacija iz oblasti sporta za sve i sporta u firmama sa teritorije Republike Srbije.

Fakultetu za sport i psihologiju – TIMS iz Novog Sada poveren je programski koncept Kongresa koji će biti usklađen sa Misijom AKTIVNA SRBIJA 2030. Čestitamo sportskim prijateljima iz Novog Pazara, a imajući u vidu njihovo iskustvo u radu, stručnost i sposobnost, sigurni smo da će biti dobri domaćini i da će predstojeći Kongres sporta za sve 2022 biti organizovan na najvišem nivou.

Total Page Visits: 238 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.