OBELEŽEN MEĐUNARODNI DAN FIZIČKE AKTIVNOSTI

Međunarodni Dan fizičke aktivnosti predstavlja globalnu inicijativu koju svake godine 10. maja, pod sloganom „Kretanjem do zdravlja“, obeležavaju članice Svetske Zdravstvene Organizacije (WHO) kako bi promovisale fizičku aktivnost kao ključnu za zdravlje i dobrobit čoveka.

Ova inicijativa je pokrenuta nakon objavljivanja Izveštaja o svetskom zdravlju 2002. godine, gde se navodi da se fizička neaktivnost, uz nezdravu ishranu i upotrebu duvana, nalazi među glavnim rizicima koji doprinose globalnom obolevanju i smrtnosti od hroničnih i nezaraznih bolesti.

Asocijacija Sport za sve Srbije promoviše Misiju AKTIVNA SRBIJA 2030 – „Za bolju Srbiju kroz sport za sve“ koja prati programske aktivnosti članica, povezuje partnere i kao jedan od ciljeva sistemski podiže nivo bavljenja fizičkom aktivnošću u različitim strukturama stanovništva.

Sportsko rekreativno udruženje Sportisimo kids“ iz Novog Sada, uz podršku Pokrajinskog Sekretarijata za sport i omladinu, Asocijacije Sport za sve Srbije, Saveza sport za sve Vojvodine i Udruženja građana Novog Sada, 10. maja 2022. godine, po četvrti put je bilo organizator manifestacije „Vežbajte sa nama“, koja se održala u Novom Sadu.

U Bulevaru Evrope okupilo se više od 1.200 dece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta koji su vođeni trenerima u rekreaciji, kao i svojim vaspitačima i učiteljima, održali čas fizičke aktivnosti i tako još jednom skrenuli pažnju široj javnosti na značaj redovnog vežbanja koje pokreće najmlađa populacija.

Asocijacija je dala podršku u realizaciji događaja svojoj članici „Sportisimo kids“, kao i prisustvom gen. sekretara Filipa Vešovića. Organizatoru predsedniku Nenadu Radoniću, u ime Asocijacije poželeo je mnogo uspeha u daljoj realizaciji planiranih aktivnosti.

Takođe, događaj su pratili i predstavnici Saveza sport za sve Vojvodine – predsednica prof. dr Milena Mikalački, gen. sekretar Olivera Jovanović, potpredsednik Milorad Perišić i stručni saradnik Aleksandar Božić.

Manifestacija je bila medijski propraćena kroz uživo emitovanje na Radio-televiziji Vojvodine, a i druge medijske kuće i agencije dale su značaj ovom događaju.

Aktivnosti sporta za sve nastavljaju sa omasovljenjem nacije na redovno bavljenje fizičkom aktivnošću. Međunarodni Dan fizičke aktivnosti je još jedan događaj pred predstojeću Nedelju fizičke aktivnosti – MOVE Week, koja će se održati u periodu od 23-29. maja 2022. godine i kojom u Republici Srbiji koordinira Asocijacija Sport za sve Srbije.

https://sportisimo.org/2022/05/10/sportisimo

https://www.youtube.com/watch?v=_ktuujzqByw

Total Page Visits: 492 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.