ОБЕЛЕЖЕН МЕЂУНАРОДНИ ДАН ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ

Међународни Дан физичке активности представља глобалну иницијативу коју сваке године 10. маја, под слоганом „Кретањем до здравља“, обележавају чланице Светске Здравствене Организације (WHO) како би промовисале физичку активност као кључну за здравље и добробит човека.

Ова иницијатива је покренута након објављивања Извештаја о светском здрављу 2002. године, где се наводи да се физичка неактивност, уз нездраву исхрану и употребу дувана, налази међу главним ризицима који доприносе глобалном оболевању и смртности од хроничних и незаразних болести.

Асоцијација Спорт за све Србије промовише Мисију АКТИВНА СРБИЈА 2030 – „За бољу Србију кроз спорт за све“ која прати програмске активности чланица, повезује партнере и као један од циљева системски подиже ниво бављења физичком активношћу у различитим структурама становништва.

Спортско рекреативно удружење Sportisimo kids“ из Новог Сада, уз подршку Покрајинског Секретаријата за спорт и омладину, Асоцијације Спорт за све Србије, Савеза спорт за све Војводине и Удружења грађана Новог Сада, 10. маја 2022. године, по четврти пут је било организатор манифестације „Вежбајте са нама“, која се одржала у Новом Саду.

У Булевару Европе окупило се више од 1.200 деце предшколског и основношколског узраста који су вођени тренерима у рекреацији, као и својим васпитачима и учитељима, одржали час физичке активности и тако још једном скренули пажњу широј јавности на значај редовног вежбања које покреће најмлађа популација.

Асоцијација је дала подршку у реализацији догађаја својој чланици „Sportisimo kids“, као и присуством ген. секретара Филипа Вешовића. Организатору председнику Ненаду Радонићу, у име Асоцијације пожелео је много успеха у даљој реализацији планираних активности.

Такође, догађај су пратили и представници Савеза спорт за све Војводине – председница проф. др Милена Микалачки, ген. секретар Оливера Јовановић, потпредседник Милорад Перишић и стручни сарадник Александар Божић.

Манифестација је била медијски пропраћена кроз уживо емитовање на Радио-телевизији Војводине, а и друге медијске куће и агенције дале су значај овом догађају.

Активности спорта за све настављају са омасовљењем нације на редовно бављење физичком активношћу. Међународни Дан физичке активности је још један догађај пред предстојећу Недељу физичке активности – MOVE Week, која ће се одржати у периоду од 23-29. маја 2022. године и којом у Републици Србији координира Асоцијација Спорт за све Србије.

https://sportisimo.org/2022/05/10/sportisimo

https://www.youtube.com/watch?v=_ktuujzqByw

Total Page Visits: 723 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *