Одложен јубиларни 30. Летњи фестивал спорта за све – Сутоморе 2020 (Подгорица, Црна Гора)

У Подгорици, Црна Гора, 08. септембра 2020. године, одржана је седница Организационог одбора 30. Отвореног Летњег фестивала спорта за све, који је планиран да се одржи у Сутомору, Црна Гора, у периоду од 16-20. септембра 2020. године.

Званичном састанку националних спортских организација из области спортске рекреације присуствовали су у име делегације Асоцијације Спорт за све Србије: Бранко Вујовић – председник и Филип Вешовић – стручни сарадник, док су испред домаћина Црногорског савеза спортске рекреације „Спорт за све“ били присутни: Глигорије Војиновић – председник, др Будимир Бијелић – председник Скупштине и Боривоје Делибашић – члан Управног одбора.

Састанак коме је претходио период немогућности доласка из земаља региона у Републику Црну Гору и окупљања већег броја људи, услед неповољне епидемиолошке здравствене ситуације изазване ширењем вируса COVID-19, резултирао је доношењем заједничке одлуке о одлагању јубиларног 30. Отвореног Летњег фестивала спорта за све – Сутоморе 2020 за септембар 2021. године.

Пропагирање масовног спорта кроз традиционални програм Лет феста носи одређену друштвену одговорност према свим учесницима, организацијама и компанијама које брину о здравственом стању својих запослених.

Као део едукативног програма Лет феста, планирана је била да се одржи Стручна трибина спорта за све на актуелну тему. Обе делегације су се сложиле да је потребно да се и та тема обради на неком од будућих стручних скупова – Конгресу спорта за све.

У наредном периоду Црногорски савез спортске рекреације „Спорт за све“ и Асоцијација Спорт за све Србије даће пуну подршку у припреми документације за брошуру Летњег фестивала спорта за све, као осврт на његов дуги развојни пут, који је један од правих показатеља успешне међусобне сарадње двеју земаља.

Total Page Visits: 1085 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *