Odložen jubilarni 30. Letnji festival sporta za sve – Sutomore 2020 (Podgorica, Crna Gora)

U Podgorici, Crna Gora, 08. septembra 2020. godine, održana je sednica Organizacionog odbora 30. Otvorenog Letnjeg festivala sporta za sve, koji je planiran da se održi u Sutomoru, Crna Gora, u periodu od 16-20. septembra 2020. godine.

Zvaničnom sastanku nacionalnih sportskih organizacija iz oblasti sportske rekreacije prisustvovali su u ime delegacije Asocijacije Sport za sve Srbije: Branko Vujović – predsednik i Filip Vešović – stručni saradnik, dok su ispred domaćina Crnogorskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ bili prisutni: Gligorije Vojinović – predsednik, dr Budimir Bijelić – predsednik Skupštine i Borivoje Delibašić – član Upravnog odbora.

Sastanak kome je prethodio period nemogućnosti dolaska iz zemalja regiona u Republiku Crnu Goru i okupljanja većeg broja ljudi, usled nepovoljne epidemiološke zdravstvene situacije izazvane širenjem virusa COVID-19, rezultirao je donošenjem zajedničke odluke o odlaganju jubilarnog 30. Otvorenog Letnjeg festivala sporta za sve – Sutomore 2020 za septembar 2021. godine.

Propagiranje masovnog sporta kroz tradicionalni program Let festa nosi određenu društvenu odgovornost prema svim učesnicima, organizacijama i kompanijama koje brinu o zdravstvenom stanju svojih zaposlenih.

Kao deo edukativnog programa Let festa, planirana je bila da se održi Stručna tribina sporta za sve na aktuelnu temu. Obe delegacije su se složile da je potrebno da se i ta tema obradi na nekom od budućih stručnih skupova – Kongresu sporta za sve.

U narednom periodu Crnogorski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ i Asocijacija Sport za sve Srbije daće punu podršku u pripremi dokumentacije za brošuru Letnjeg festivala sporta za sve, kao osvrt na njegov dugi razvojni put, koji je jedan od pravih pokazatelja uspešne međusobne saradnje dveju zemalja.

Total Page Visits: 948 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.