ОДРЖАН ДРУГИ САСТАНАК ПРОЈЕКТНИХ ПАРТНЕРА НА ПРОЈЕКТУ HOST4ALL

У периоду од 19-21. октобра 2023. године, у Гдањску, Пољска, одржан је други по реду међународни састанак партнера Еразмус+ пројекта Host4ALL. Поред домаћина, Sports Department of a Big Municipality Council (Пољска) и партнера из Athletics club – La Sansi (Шпанија) и World Bike Tour (Португалија), састанку су присуствовале и сараднице за међународне пројекте и сарадњу Асоцијације Спорт за све Србије, Марина Вукотић и Марија Угрица.

Приоритети Еразмус+ програма односе се на инклузивност, разноврсност и омогућавање активног животног стила за све, док је основни циљ Host4ALL пројекта, који спада у партнерства малог обима, побољшавање способности организатора спортских догађаја да промовишу приступ спорту за све.

Партнери су у претходних шест месеци радили на проучавању постојећих приручника/смерница за организовање спортских догађаја, као и на анализи начина на који свака од ових организација спроводи своје догађаје и креирању заједничког и специфичног критеријума који ће потом применити на својим догађајима и на тај начин гарантовати разноврснију социјалну укљученост и учешће особа са инвалидитетом у рекреативним програмима, безбедност и здравије и зеленије догађаје.

На састанку је било речи о методама за промоцију и комуникацију спортско-рекреативних догађаја на одрживији начин, које партнери већ примењују у оквиру својих догађаја, као и о начинима за оспособљавање организација да, у оквиру својих доминантних активности, омогуће услове за учешће особа са различитим врстама инвалидитета. Након презентације и дискусије о критеријумима који ће чинити документ – Guidelines for organization of sport for all events, утврђени су даљи кораци у пројектној имплементацији и динамика будућих састанака. 

Домаћини су 20. октобра 2023. године заједно са организаторима пројекта Run for New Life, који се бави промоцијом здравствено усмерених активности и едукацијом у области трансплантације, организовали нордијско ходање (стазом дугом 1км) у старом делу града. Догађају су поред осталих присуствовали лекари, координатори за трансплантацију и особе којима су у претходних неколико година пресађени органи. Они су такође учествовали у километар дугој шетњи, а међу учесницима било је и познатих лица из света спорта, грађана и рекреативаца. Такође, сви пројектни партнери узели су учешће и напослетку дали интервју за локалну телевизију.

Планирано је да се наредни састанак пројектних партнера одржи у склопу 31. Ски фестивала спорта за све, који ће се одржати на Копаонику у марту 2024. године.

Total Page Visits: 403 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *