ОДРЖАН ONLINE KICK-OFF САСТАНАК ЗА ПРОЈЕКАТ „Седећи пикадо“ финансиран из средстава ЕВРОПСКЕ УНИЈЕ КРОЗ ЕРАЗМУС+ СПОРТ ПРОГРАМ

У недељу, 28. фебруара 2021. године одржан је први online састанак за пројекат „Седећи пикадо“ који се финансира средствима из Европске Уније кроз програм Ерасмус+Спорт. Поред координатора, Турска федерација за боћање, куглање и пикадо (TBBDF), састанку су присуствовали и партнери: Асоцијација Спорт за све Србије (ASFAS), Босанска репрезентативна Асоцијација (BRAVO) и Универзитет Ovidius из Констанце, Румунија.

Пројекат „Седећи пикадо“ намењен је особама са инвалидитетом односно особама са дуготрајним физичким, менталним или чулним оштећењима којима се не пружа ефикасно учешће у друштву.

Основна сврха пројекта је да се досегну млади људи са инвалидитетом који су искључени из друштвеног живота, они који имају мање могућности од својих вршњака и лишени су лековите моћи спорта. Циљ је да се побољша њихов свакодневни живот и да се социјализују пружањем спортских активности кроз овај пројекат.

У ту сврху одабран је пикадо због његове преносиве структуре и незахтевне високе физичке перформансе. Поред личног развоја током тренинга и такмичења, подстиче се јачање солидарности и пријатељства између учесника, повећава се осећај емпатије и разумевања деце према вршњацима са инвалидитетом.

Током састанка договорена је динамика у складу са здравственом ситуацијом услед пандемије вируса Covid-19, утврђене су активности и задаци сваког од партнера у нади да ће пројекат своју завршну активност моћи да спроведе у регуларним условима.

Испред Асоцијације Спорт за све Србије, састанку су присутвовали чланови Комисије за међународну сарадњу – проф. др Душан Митић, Марина Вукотић и Марко Адамовић.

https://www.facebook.com/sittingdarts

Total Page Visits: 1189 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *