ODRŽAN ONLINE KICK-OFF SASTANAK ZA PROJEKAT „Sedeći pikado“ finansiran iz sredstava EVROPSKE UNIJE KROZ ERAZMUS+ SPORT PROGRAM

U nedelju, 28. februara 2021. godine održan je prvi online sastanak za projekat „Sedeći pikado“ koji se finansira sredstvima iz Evropske Unije kroz program Erasmus+Sport. Pored koordinatora, Turska federacija za boćanje, kuglanje i pikado (TBBDF), sastanku su prisustvovali i partneri: Asocijacija Sport za sve Srbije (ASFAS), Bosanska reprezentativna Asocijacija (BRAVO) i Univerzitet Ovidius iz Konstance, Rumunija.

Projekat „Sedeći pikado“ namenjen je osobama sa invaliditetom odnosno osobama sa dugotrajnim fizičkim, mentalnim ili čulnim oštećenjima kojima se ne pruža efikasno učešće u društvu.

Osnovna svrha projekta je da se dosegnu mladi ljudi sa invaliditetom koji su isključeni iz društvenog života, oni koji imaju manje mogućnosti od svojih vršnjaka i lišeni su lekovite moći sporta. Cilj je da se poboljša njihov svakodnevni život i da se socijalizuju pružanjem sportskih aktivnosti kroz ovaj projekat.

U tu svrhu odabran je pikado zbog njegove prenosive strukture i nezahtevne visoke fizičke performanse. Pored ličnog razvoja tokom treninga i takmičenja, podstiče se jačanje solidarnosti i prijateljstva između učesnika, povećava se osećaj empatije i razumevanja dece prema vršnjacima sa invaliditetom.

Tokom sastanka dogovorena je dinamika u skladu sa zdravstvenom situacijom usled pandemije virusa Covid-19, utvrđene su aktivnosti i zadaci svakog od partnera u nadi da će projekat svoju završnu aktivnost moći da sprovede u regularnim uslovima.

Ispred Asocijacije Sport za sve Srbije, sastanku su prisutvovali članovi Komisije za međunarodnu saradnju – prof. dr Dušan Mitić, Marina Vukotić i Marko Adamović.

https://www.facebook.com/sittingdarts

Total Page Visits: 1049 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.