Одржан први TAFISA вебинар (13. јул 2020. године)

Асоцијација за међународни спорт за све (TAFISA) организовала је први европскивебинар на тему „COVID-19 и његов утицај на спорт за све“, који је одржан 13. јула 2020. године. Члан Борда TAFISA-е и први потпредседник Олимпијског комитета Словеније, Јанез Содржник поздравио је све учеснике вебинара и нагласио да је најважија идеја да се размене искуства суочавања са COVID-19 и представе решења која су примењена у превазилажењу проблема. Такође, идеја вебинара је да се поделе потребе и очекивања од TAFISA-еу виду подршке и помоћи чланицамаи на тај начин да се допринесе изградњи пост – COVID-19 глобалног покрета спорта за све.

Учешће у вебинару узело је 50 учесника из више од 12 земаља, укључујући и представнике Асоцијације Спорт за све Србије, проф. др Душан Митић – потпредседник и Марина Вукотић – стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте. Иницијално су презентовани примери добре праксе функционисања програма у условима пандемије са Кипра, из Турске, Низоземске и Португалије, а касније и из Аустрије и Пољске.

Аматерски и професионални спорт имају велике проблеме око организације редовне делатности а спорт за све бележи пораст учествовања, јер се велики број европљана усмерио на активности у природи. У Пољској током пандемије измерен је податак да је проценат бављења физичком активношћу повећан са 17% на 37%, док је у Аустрији издвојен фонд у вредности од 700 милиона евра за помоћ невладином сектору (спорт и култура). Упућене су похвале европском конскурсу за нове моделе функционисања током пандемије који је завршен 10. јула 2020. године.

У Низоземској је већ почело, док се у другим земљама најављују истраживања економских последица изазваних COVID-19.

Најављена је измењена кампања за Светски Дан пешачења, који је планиран да се организује у периоду 03-04. октобар 2020. године.

Уколико желите да преслушате TAFISA вебинар, све информације можете наћи на:

http://www.tafisa.org/news/TAFISAWebinars.

Total Page Visits: 941 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *