ОДРЖАНА 21. СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ

Поштовани сарадници и пријатељи спорта за све,

Не обраћам вам се често на овај начин. За припрему материјала и извештаја за сајт задужен је наш генерални секретар тј. канцеларија Асоцијације. Они то раде заиста врло посвећено и стручно, са пуно разумевања за све наше програме и активности, не изостављајући ниједан сегмент или тему која је била предмет дискусија или доношења одлука.

Дакле, разлог није да било шта мењамо или да поправљамо оно што је већ добро, разлог је обавеза и одговорност коју имам, да вас као председника Асоцијације лично обавестим и пренесем своје утиске и представим програме и активности који су били тема 21. по реду седнице Управног одбора, одржане у Београду, у среду 31. августа 2022. године.

Пре свега, желим и на овај начин да се захвалим свим члановима Управног одбора на учешћу у раду седнице, на посвећености и преданости коју показују у реализацији свих задатака који се постављају пред Асоцијацију. Предложени и усвоји дневни ред заиста говори у прилог чињеници колико смо сви заједно успели и колико успевамо да надограђујемо и развијамо систем и област спорта и нашег деловања, за који имамо надлежност и одговорност у друштву. 

Предмет седнице биле су следеће теме:

Избор Града/Општине и наше чланице – организације која ће бити домаћин и суорганизатор другог по реду националног Конгреса спорта за све; Подношење кандидатуре Асоцијације за организацију светског ISCA MOVE Конгреса за 2023. годину; Учешће на првом Конгресу ISCA Латинске Америке у Рио де Жанеиру од 23-26. септембра; Учешће наше екипе на 2. TAFISA играма Европе у Италији, Перуђа од 23-29. септембра; Припреме за 31. Летњи фестивал спорта за све који ће се одржати у Будви од 14-18. септембра и који ће по показатељима које имамо бити за нас најбројнији у последњих десетак година; Привођење крају прикупљања и писања материјала за израду Монографије поводом 70 година наше организације; Партнерство Асоцијације на великом међународном пројекту који дефинише и повезује тему спорта и очувања животне средине.

Седница са свим својим темама подстакла ме је да на нешто другачији начин сагледам ствари, да застанем,  за шта обично од обима посла и нових циљева које постављам пред организацију намам времена, осврнем се на вредности до којих сви заједно успевамо да дођемо и укажем на то колико су оне важне за сагледавање целокупног нашег рада.

Оно што сматрам најважнијим у овом тренутку је то да се у име Асоцијације и у своје лично име захвалим представницима општине Књажевац и града Новог Пазара на њиховој кандидатури за организацију другог Конгреса спорта за све. Својим радом, ентузијазмом, посвећеношћу и храброшћу су нам показали и указали на вредност система спорта за све и спорта у фирмама у Републици Србији. Показали су и висок ниво сарадње локалних самоуправа са организацијиама спорта за све и тиме се на заиста квалитетан начин представили као потенцијани суорганизатори нашег Конгреса. Одлуком већине чланова УО за домаћина и суорганизатора 2. Конгреса спорта за све Србије изабран је град Нови Пазар и ја им још једном у име Асоцијације и у своје лично име на томе честитам.

Где смо стигли и куда идемо као организација, највише говори чињеница да су се стекли услови да као организација са свим нашим капацитетима, свим нашим партнерствима и сарадњом заснованом на узајамном поверењу и поштовању, стручним и другим потенцијалима, можемо донети одлуку о подношењу кандидатуре за организацију следећег 11. по реду светског MOVE Конгреса, који би требало да се одржи у новембру 2023. године. ISCA је организацијa која има преко 300 чланица у целом свету, у преко 83 земље са свих 5 континената, организација која већ више од 25 година помера унапред све квалитативне границе у знању, стручности, иновацијама, сарадњи и повезивању, креирању и имплементацији нових идеја када је у питању област спорта за све и културе.

Оно што ме посебно радује су чињенице да поново успевамо да укључујемо нове и младе људе у оквиру наших програма. Надам се да ће им и ово искуство у Перуђи као и оно раније у Португалу бити драгоцено, а посебно се надам да са њима стварамо нову базу младих, стручних и образованих људи на које ћемо у будућности моћи да рачунамо. Улажемо у будућност али желимо да учећи из прошлости и чувајући прошлост од заборава још више надоградимо и унапредимо нашу организацију. Монографија коју спремамо поводом 70 година наше организације, од Партизана Југославије до Асоцијације Спорт за све Србије, полако почиње да добија свој завршни изглед. Предстоји нам финализација послова и припреме за штампање и промоцију. Чињеница да учествујемо у реализацији међународних пројеката у оквиру ЕУ фондова није нова за нас, али померање граница и у том сегменту, проширивање сарадњи, обрада нових тема које су садржане и у оквиру наше Мисије „АКТИВНА СРБИЈА 2030“, значајнија финансијска подршка која долази са новим и великим пројектима свакако представља нову значајну вредност за Асоцијацију.

На крају овог извештаја, нешто другачијег од стандардних, са мање детаља и формалних ствари, желим да се у име свих нас из Асоцијације захвалим свим нашим чланицама, локалним самоуправама и другим институцијама, компанијама, спортским стручњацима и појединцима који ће допринети да следећи Летњи фестивал буде један од успешнијих, да се захвалим нашим партнерима из Бугарске, Румуније, Северне Македоније, Турске, Црне Горе, Босне и Херцеговине, Словеније на сарадњи у оквиру Балканске Федерације Радничког Спорта и нашег узајамног доприноса у развоју и наших и њихових програма и активности.

На крају, уз захвалност свима, желим да вас позовем да као и до сада будете део наше породице спорта за све, да својим личним примером и пословним утицајем ширите и подстичете идеју за коју се залажемо, да пратите наше програме и активности и да заједно стварамо боље услове за све наше грађане и тиме утичемо на подизање квалитета целокупног нашег друштва.

Бранко Вујовић, председник

Total Page Visits: 756 - Today Page Visits: 3
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *