ОДРЖАНА ДЕСЕТА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ

У петак, 18. септембра 2020. године са почетком у 1220 часова у просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, Београд, Теразије 35/III спрат, у складу са актуелним мерама превенције ширења заразне болести COVID-19, одржана је десета седница Управног одбора Асоцијације Спорт за све Србије.

Седници су присуствовали: Бранко Вујовић – председник, Душан Митић – потпредседник, Оливера Јовановић, Милан Поповић, Петар Ђурђевић, Љубомир Обрадовић, Бранислав Дмитровић, Дејан Марсенић, као и председник Надзорног одбора Петар Томић и стручни сарадник Асоцијације Спорт за све Србије Филип Вешовић.

Председник Бранко Вујовић поздравио је присутне и захвалио им се на активном досадашњем учешћу у раду, након чега је утврђен кворум за рад седнице и усвојен предлог Дневног реда.

Протекли период прожет је у неколико фаза активности из којих су донети закључци у оквиру: одложеног програма 28. Ски фестивала спорта за све, међународне сарадње и аплицирању за пројекте ЕУ, реализације пројекта „Остани код куће активан“, учешћа у online конференцијама, сарадње са Министарством омладине и спорта Републике Србије, нормативног уређења (аката, правилника, споразума о сарадњи са високошколским установама) и развојног програма система Асоцијације Спорт за све Србије.

У наставку седнице детаљно је анализиран Календар активности за 2020. годину, где је донета одлука о организацији Конгреса спорта за све 2020, који је планиран да се одржи у оквиру система чланица, спортских стручњака и стручњака у спорту Асоцијације Спорт за све Србије, у Бањи Ковиљачи од 23-25. октобра 2020. године.

У оквиру међународне сарадње и подршке пројектима Међународне Асоцијације за спорт и културу (ISCA), донета је одлука о активном учешћу и подршци пројекту Интеграција избеглица кроз спорт (IRTS).

У складу са потребама чланица Асоцијације Спорт за све Србије, донета је одлука о додели сетова опреме и реквизита организацијама спорта за све које реализацијом својих програма остварују општи интерес у области спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорта у фирмама.

Такође, донете су важне одлуке које ће унапредити рад Асоцијације Спорт за све Србије у наредном периоду:

  • Приступање изменама и допунама Статута Асоцијације Спорт за све Србије;
  • Избор новог члана Стручног одбора, актуелног потпредседника проф. др Душана Митића;
  • У пуноправно чланство примљена су нова спортска удружења, која ће својим програмским активностима допринети ширем развоју спорта за све у Републици Србији: Спортско удружење „Рода“ из Новог Сада и Спортско удружење „Invictus NS 021“из Новог Сада.

Као шири осврт на претходни програмски период и покрет спорта за све од општег друштвеног и историјског значаја, формирана је Комисија за израду монографије, у саставу: др Ратомир Васовић, Петар Стакић, проф. др Душан Митић, Милорад Перишић и Петар Томић, поводом јубилеја – 70 година постојања, од „Партизана“ Југославије до Асоцијације Спорт за све Србије.

Седница је завршена у 1440 часова.

Total Page Visits: 1210 - Today Page Visits: 3
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *