ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА БОРДА МЕЂУНАРОДНЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ ЗА СПОРТ И КУЛТУРУ (ISCA)

У петак, 09. октобра 2020. године одржана је online седница Борда ISCA-e која се, због услова изазваних вирусом COVID-19 и даље одржава електронским путем.

Седници су присуствовали председник ISCA-e Mogens Kirkeby (Данска), потпредседнции Toni Llop (Шпанија) и Marиa Luиsa Dиas (Бразил), чланови Борда: Liliana Ortiz de la Cruz (Колумбија), Jayne Greenberg (САД), Siu Yin Cheung (Кина), Jean Arnaud (Француска), Ashraf Mahmout (Египат), Michael Tienman (Немачка), Carlo Balestri (Италија), Jakub Kalinowski (Пољска) и Бранко Вујовић, председник Асоцијације Спорт за све Србије. Такође, седницу су пратили и и Генерални секретар ISCA-e Jacob Schouenborg (Данска), Tatiana Caetano Camargo (Бразил) и лидер пројеката Сашка Бенедичић Томат (Словенија).

Састанак је почео кратким извештајима како су се активности организација прилагодиле или преобликовале сходно ситуацији изазвној COVID-19 и како ће то утицати на визију стратегије у будућем периоду. Програм Асоцијације Спорт за све Србије представио је председник Бранко Вујовић. Уз пригодан визуелни приказ, присутни су могли да чују све о програму „Остани код куће активан“, међународној сарадњи и реализацији програма као што су MOVE Week, Дан без лифтова, Светски Дан пешачења и бројни вебинари и online састанци у оквиру пројеката, 5. фестивалу Војводине и одржаној стручној трибини. Такође, председник је најавио Конгрес спорта за све 2020 који ће бити организован у Бањи Ковиљачи у периоду од 23-25. октобра 2020. године и изнео позитиван став у погледу визије и планирања будућих програмских активности Асоцијације у наредној години.

Чланови Борда су се бавили стратегијом ISCA-е за период 2021-2025, текућим финансијама и пројекцији финансијског пословања у идућој години и новим предлогом за чланарину у ISCA-и.

Тема разговора била је и пословна сарадња са међународним организацијама – Светска здравствена организација (WHO), Савет Европе (CoE), и УН Агенција за избеглице (UNHCR).

На крају седнице донета је одлука да се online седницe Борда ISCA-e одржавају на сваких шест недеља како би комуникација била лакша и како би се деловало сходно развоју ситуације на глобалном нивоу.

Total Page Visits: 651 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *