ODRŽANA DRUGA SEDNICA BORDA MEĐUNARODNE ASOCIJACIJE ZA SPORT I KULTURU (ISCA)

U petak, 09. oktobra 2020. godine održana je online sednica Borda ISCA-e koja se, zbog uslova izazvanih virusom COVID-19 i dalje održava elektronskim putem.

Sednici su prisustvovali predsednik ISCA-e Mogens Kirkeby (Danska), potpredsedncii Toni Llop (Španija) i Maria Luisa Dias (Brazil), članovi Borda: Liliana Ortiz de la Cruz (Kolumbija), Jayne Greenberg (SAD), Siu Yin Cheung (Kina), Jean Arnaud (Francuska), Ashraf Mahmout (Egipat), Michael Tienman (Nemačka), Carlo Balestri (Italija), Jakub Kalinowski (Poljska) i Branko Vujović, predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije. Takođe, sednicu su pratili i i Generalni sekretar ISCA-e Jacob Schouenborg (Danska), Tatiana Caetano Camargo (Brazil) i lider projekata Saška Benedičić Tomat (Slovenija).

Sastanak je počeo kratkim izveštajima kako su se aktivnosti organizacija prilagodile ili preoblikovale shodno situaciji izazvnoj COVID-19 i kako će to uticati na viziju strategije u budućem periodu. Program Asocijacije Sport za sve Srbije predstavio je predsednik Branko Vujović. Uz prigodan vizuelni prikaz, prisutni su mogli da čuju sve o programu „Ostani kod kuće aktivan“, međunarodnoj saradnji i realizaciji programa kao što su MOVE Week, Dan bez liftova, Svetski Dan pešačenja i brojni vebinari i online sastanci u okviru projekata, 5. festivalu Vojvodine i održanoj stručnoj tribini. Takođe, predsednik je najavio Kongres sporta za sve 2020 koji će biti organizovan u Banji Koviljači u periodu od 23-25. oktobra 2020. godine i izneo pozitivan stav u pogledu vizije i planiranja budućih programskih aktivnosti Asocijacije u narednoj godini.

Članovi Borda su se bavili strategijom ISCA-e za period 2021-2025, tekućim finansijama i projekciji finansijskog poslovanja u idućoj godini i novim predlogom za članarinu u ISCA-i.

Tema razgovora bila je i poslovna saradnja sa međunarodnim organizacijama – Svetska zdravstvena organizacija (WHO), Savet Evrope (CoE), i UN Agencija za izbeglice (UNHCR).

Na kraju sednice doneta je odluka da se online sednice Borda ISCA-e održavaju na svakih šest nedelja kako bi komunikacija bila lakša i kako bi se delovalo shodno razvoju situacije na globalnom nivou.

Total Page Visits: 535 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.