ОДРЖАНА ДРУГА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ

У Београду, 23. новембра 2023. године, у пословним просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, одржана је друга седница Управног одбора Асоцијације у мандатном периоду 2023/27, са почетком у 1310 часова.

Седници су присуствовали: председник Бранко Вујовић, потпредседник проф. др Душан Митић, Петар Ђурђевић, Милан Поповић, Драган Синђелић, Емир Мехмедовић, Мерима Кулић, Јелена Обрадовић, Јелена Динић, као и ген. секретар Филип Вешовић.

На почетку седнице, минутом ћутања одата је почаст преминулом дугогодишњем спортском раднику и некадашњем ген. секретару Савеза спорт за све Војводине Славку Перковићу. Након тога, председник Вујовић захвалио се присутнима на учешћу у раду, где је у наставку усвојен Дневни ред седнице.

Присутни су детаљно информисани о активностима које су реализоване у претходном периоду – састанци са пројектим партнерима за SportWithoutWaste, HOST4ALL, FEM COACH, PCSOS; одржана завршна манифестација 13. Спортске Олимпијаде радника Војводине – Ада 2023; сарадња са Олимпијским комитетом Србије кроз активности у оквиру Недеље физичке активности (EWOS); присуство на догађајима и активностима Војске Србије кроз чланство у Делегацији Републике Србије при CISM; одржан 8. Фестивал спорта за све Војводине – Нови Сад 2023; присуство на 12. Сајму спорта у Београду и Сајму спорта и омладине у Новом Саду; у оквиру активности Балканске Асоцијације радничког спорта (BAWS) одржан 32. Међународни фестивал спорта за све – Будва 2023; реализоване активности у оквиру програма TAFISA Светског Дана пешачења (TAFISA World Walking Day – 24h Around the Globe); одржана трка око савског језера „Страшни лав“; присуство на прослави Дана Факултета за спорт Универзитета „Унион – Никола Тесла“ и јубилеју поводом 30 година постојања Спортске уније Словеније (ŠUS); одржан састанак са партнером MK Mountain Resort за предстојећи Ски фестивал спорта за све – Копаоник 2024; учешће на 28. TAFISA Светском Конгресу и Генералној Скупштини – Дизелдорф 2023 и 11. ISCA MOVE Конгресу и Генералној Скупштини – Мадрид 2023, где је за члана Борда ISCA поново изабран председник Асоцијације Спорт за све Србије Бранко Вујовић.

Током седнице упознали су се и са активностима које су везане за израду радне верзије Монографије, о успешно реализованом програму 32. Међународног фестивала спорта за све – Будва 2023, као и актуелним међународним пројектима Ерасмус+ програма на којима је Асоцијација партнер – SportWithoutWaste, HOST4ALL, FEM COACH, PCSOS и са COOPERATION пројектом чији је Асоцијација лидер.

Такође, у току су припреме за организацију програма 31. Отвореног Ски фестивала спорта за све, који ће се одржати на Копаонику, у периоду од 20-24. марта 2024. године. Очекује се велики број учесника из Републике Србије и земаља региона који ће имати прилику да се друже и размене искуства кроз рекреативне програме у циљу очувања здравља и побољшања квалитета живота.

Седница је завршена у 1430 часова.

Total Page Visits: 802 - Today Page Visits: 3
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *