ODRŽANA DVADESETDRUGA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA ASOCIJACIJE

U Beogradu, 09. novembra 2022. godine, u poslovnim prostorijama Asocijacije Sport za sve Srbije, održana je dvadesetdruga sednica Upravnog odbora Asocijacije, sa početkom u 1205 časova.

Sednici su prisustvovali: predsednik Branko Vujović, Dušan Mitić, Slavica Rakić, Olivera Jovanović, Milan Popović, Petar Đurđević, Dragan Sinđelić, Vlado Stijepović, Branislav Dmitrović, Igor Mladenović, Dejan Marsenić, kao i predsednik Nadzornog odbora Petar Tomić i generalni sekretar Filip Vešović.

Na početku sednice, predsednik Vujović pozdravio je prisutne, zahvalio im se na dolasku i učešću u radu, nakon čega je usvojen Dnevni red.

Prisutni su detaljno informisani o aktivnostima koje su realizovane u prethodnom periodu – međunarodna saradnja kroz vebinare, radionice, sastanke i projekte: TAFISA Europe in Action,ISCA by HEPA, BG Be Active Placemaking for Active Recreation, kao i završni događaj HLSA Project Seniors Sport Across Borders u Beogradu; učešće na 1. MOVE Kongresu Latinske Amerike u Rio de Žaneiru, Brazil i sednici borda ISCA, kao i 2. TAFISA Evropskim igrama sporta za sve u Peruđi, Italija; posete predstavnika opštine Berane, radni sastanci sa predstavnicima sportskih organizacija iz Kikinde, Novog Pazara, kao i BRAVO organizacije; učešće sportskih stručnjaka na stručnim tribinama u Novom Sadu i Požarevcu; realizacija 31. Otvrorenog Letnjeg festivala sporta za sve – Budva 2022; učešće u programu 11. Međunarodnog Sajma sporta „Snovi pobednika“ kao i posete Sajmu sporta u Novom Sadu i BELFIS u Beogradu; organizacija TAFISA Svetskog Dana pešačenja (World Walking Day); Humanitarna Beogradska biciklijada i dr.

Komisija za Priznanja Asocijacije podnela je detaljan izveštaj, nakon čega su jednoglasno izabrani kandidati za Priznanja Asocijacije Sport za sve Srbije u 2022. godini, po kategorijama i to:

1.Sportska organizacija iz sporta u firmama

DRUŠTVO ZA RADNIČKI SPORT, ODMOR I REKREACIJU „POTISJE“;

2.Sportski stručnjak iz sporta za sve

PROF. DR ALEKSANDAR IVANOVSKI;

3.Sportski funkcioner iz sporta za sve

DOBRICA JELIĆ;

4.Priznanje za životno delo

LJUBOMIR OBRADOVIĆ (posthumno);

5.Priznanje za izuzetan doprinos sportu za sve i sportu u firmama u Republici Srbiji

MK MOUNTAIN RESORT.

Kao nove članice Asocijacije primljene su sportske organizacije: Udruženje Sport za sve Opštine Žabalj i Sportsko rekreativno udruženje „Partizan Petrovaradin“, koje će na nacionalnom i međunarodnom planu dodatno doprineti promociji i realizaciji programa.

U okviru sednice razmatralo se i o završenom programu 31. Otvorenog Letnjeg festivala sporta za sve – Budva 2022, kao i kompletiranju arhivske dokumentacije za izradu Monografije.

Kroz pripremne aktivnosti, prezentovan je program 2. Kongresa sporta za sve Srbije „Aktivna Srbija 2030“, koji će se održati u Novom Pazaru od 02-04. decembra 2022. godine, nakon koga će biti organizovana i sednica Redovne Skupštine Asocijacije.

Takođe, jubilarni 30. Otvoreni Ski festival sporta za sve, planiran je da se programski realizuje na Kopaoniku od 22-26. marta 2023. godine i koji će biti centralni događaj u godišnjem Kalendaru aktivnosti Balkanske Asocijacije radničkog sporta – BAWS.

Sednica je završena u 1345 časova.

Total Page Visits: 275 - Today Page Visits: 26
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.