ОДРЖАНА ДВАДЕСЕТДРУГА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ

У Београду, 09. новембра 2022. године, у пословним просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, одржана је двадесетдруга седница Управног одбора Асоцијације, са почетком у 1205 часова.

Седници су присуствовали: председник Бранко Вујовић, Душан Митић, Славица Ракић, Оливера Јовановић, Милан Поповић, Петар Ђурђевић, Драган Синђелић, Владо Стијеповић, Бранислав Дмитровић, Игор Младеновић, Дејан Марсенић, као и председник Надзорног одбора Петар Томић и генерални секретар Филип Вешовић.

На почетку седнице, председник Вујовић поздравио је присутне, захвалио им се на доласку и учешћу у раду, након чега је усвојен Дневни ред.

Присутни су детаљно информисани о активностима које су реализоване у претходном периоду – међународна сарадња кроз вебинаре, радионице, састанке и пројекте: TAFISA Europe in Action,ISCA by HEPA, BG Be Active Placemaking for Active Recreation, као и завршни догађај HLSA Project Seniors Sport Across Borders у Београду; учешће на 1. MOVE Конгресу Латинске Америке у Рио де Жанеиру, Бразил и седници борда ISCA, као и 2. TAFISA Европским играма спорта за све у Перуђи, Италија; посете представника општине Беране, радни састанци са представницима спортских организација из Кикинде, Новог Пазара, као и BRAVO организације; учешће спортских стручњака на стручним трибинама у Новом Саду и Пожаревцу; реализација 31. Отврореног Летњег фестивала спорта за све – Будва 2022; учешће у програму 11. Међународног Сајма спорта „Снови победника“ као и посете Сајму спорта у Новом Саду и BELFIS у Београду; организација TAFISA Светског Дана пешачења (World Walking Day); Хуманитарна Београдска бициклијада и др.

Комисија за Признања Асоцијације поднела је детаљан извештај, након чега су једногласно изабрани кандидати за Признања Асоцијације Спорт за све Србије у 2022. години, по категоријама и то:

1.Спортска организација из спорта у фирмама

ДРУШТВО ЗА РАДНИЧКИ СПОРТ, ОДМОР И РЕКРЕАЦИЈУ „ПОТИСЈЕ“;

2.Спортски стручњак из спорта за све

ПРОФ. ДР АЛЕКСАНДАР ИВАНОВСКИ;

3.Спортски функционер из спорта за све

ДОБРИЦА ЈЕЛИЋ;

4.Признање за животно дело

ЉУБОМИР ОБРАДОВИЋ (постхумно);

5.Признање за изузетан допринос спорту за све и спорту у фирмама у Републици Србији

MK MOUNTAIN RESORT.

Као нове чланице Асоцијације примљене су спортске организације: Удружење Спорт за све Општине Жабаљ и Спортско рекреативно удружење „Партизан Петроварадин“, које ће на националном и међународном плану додатно допринети промоцији и реализацији програма.

У оквиру седнице разматрало се и о завршеном програму 31. Отвореног Летњег фестивала спорта за све – Будва 2022, као и комплетирању архивске документације за израду Монографије.

Кроз припремне активности, презентован је програм 2. Конгреса спорта за све Србије „Активна Србија 2030“, који ће се одржати у Новом Пазару од 02-04. децембра 2022. године, након кога ће бити организована и седница Редовне Скупштине Асоцијације.

Такође, јубиларни 30. Отворени Ски фестивал спорта за све, планиран је да се програмски реализује на Копаонику од 22-26. марта 2023. године и који ће бити централни догађај у годишњем Календару активности Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS.

Седница је завршена у 1345 часова.

Total Page Visits: 790 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *