ОДРЖАНА ОСАМНАЕСТА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ

10. марта 2022. године, у пословним просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, Београд, Теразије бр. 35/III спрат, одржана је осамнаеста седница Управног одбора Асоцијације, са почетком у 1230 часова.

Седници су присуствовали: председник Бранко Вујовић, Оливера Јовановић, Милан Поповић, Петар Ђурђевић, Драган Синђелић, Илија Лалић, Владо Стијеповић, Бранислав Дмитровић, Игор Младеновић, Емир Мехмедовић, Дејан Марсенић, као и генерални секретар Филип Вешовић.

На почетку седнице, председник Вујовић поздравио је присутне, захвалио им се на доласку и учешћу у раду. Такође, захвалио се и сарадницима на ангажовању и давању доприноса програмима и систему функционисања Асоцијације.

Након тога усвојен је Дневни ред, а присутни су детаљно информисани о активностима у претходном периоду: наставак пружања подршке програмима чланица; састанци везани за формирање нових организација на локалном нивоу деловања; сарадњa са Покрајинским Заводом за спорт и медицину спорта кроз стручно оспособљавање кадрова; развијање пројектних идеја у сарадњи са BRAVO асоцијацијом и аплицирање у међународним фондовима; сарадња са књиговодственом агенцијом, а на препоруке Министарства омладине и спорта Републике Србије, за активности и обавезе фискализације и хронолошког архивирања документације; одржани састанци Комисије за дозволе за рад и организационог тима за 29. Отворени Ски фестивал спорта за све – Копаоник 2022; међународна сарадња везана кроз online учешће – седница борда ISCA, вебинар TAFISA Мисије 2030, састанак координатора пројекта Europe in action,TAFISA отворена конференција Ineract пројекта, састанак NowWeMove 2012-2022; учешће екипе Асоцијације у програму Ски фестивала – Дурмитор 2022.

Ток седнице пратиле су и потребе за усвајањем финансијског извештаја за 2021. годину који ће се кроз завршни рачун доставити Агенцији за привредне регистре, као и календар активности и финансијски план за 2022. годину у складу са редовним годишњим програмом.

Ступањем на снагу новог Закона о спречавању допинга у спорту, Асоцијација је усагласила потребне акте: Програм антидопинг деловања; Правилник о заштити лица које пружа информације или доказе у вези са допингом и непоштовањем антидопинг правила; Правилник о дисциплинским мерама и поступку њиховог изрицања у случајевима утврђене повреде антидопинг правила.

Након организованог 1. Конреса спорта за све Србије у Бањи Ковиљачи 2020. године, донета је одлука да се настави програмским концептом тако што ће сваке друге године чланице Асоцијације уз подршку локалне самоуправе у Републици Србији конкурисати за домаћина – суорганизатора. С тим у вези расписан је Конкурс за домаћина – суорганизатора 2. Конгреса спорта за све Србије.

У складу са динамиком планираних активности, расписан је и Конкурс за доделу Признања Асоцијације које ће се доделити у 5 категорија: спортска организација; спортски стручњак; спортски функционер; животно дело и изузетан допринос.

У наставку седнице, присутни су информисани и о активностима и раду на прикупљању архивске грађе за израду Монографије.

У току су последње припреме за организацију предстојећег 29. Отвореног Ски фестивала спорта за све – Копаоник 2022, за који се пријавило више од 500 учесника из Србије, као и земаља региона: Румуније, Словеније, Босне и Херцеговине, Северне Македоније и Црне Горе.

Седница је завршена у 1345 часова.

Total Page Visits: 599 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *