ODRŽANA PETNAESTA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA ASOCIJACIJE SPORT ZA SVE SRBIJE

18. juna 2021. godine, u prostorijama Asocijacije Sport za sve Srbije, Beograd, Terazije br. 35/III sprat, u skladu sa aktuelnim merama prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, održana je petnaesta sednica Upravnog odbora Asocijacije Sport za sve Srbije, sa  početkom u 1215 časova.

Sednici su prisustvovali: predsednik Branko Vujović, potpredsednik Dušan Mitić, Slavica Rakić, Olivera Jovanović, Milan Popović, Petar Đurđević, Dragan Sinđelić, Igor Mladenović, Vlado Stijepović, Slavoljuv Mandić, Emir Mehmedović, Dejan Marsenić, kao i predsednik Nadzornog odbora Petar Tomić i generalni sekretar Filip Vešović.

Na početku sednice, predsednik Vujović pozdravio je prisutne, zahvalio im se na učešću u radu i poželeo im da ostanu dobrog zdravlja zajedno sa svojim porodicama. Potom je minutom ćutanja odata počast preminulom Branku Markoviću, istaknutom sportskom radniku iz Podgorice i dugogodišnjem prijatelju sporta za sve.

U nastavku sednice, Vujović je napomenuo da je ovogodišnju „Spartakovu nagradu“ dobio Savez sport za sve Vojvodine, kao krunu prethodnog dugogodišnjeg rada i zalaganja u oblasti sportske rekreacije i sporta u firmama na nivou AP Vojvodine.

Nakon usvajanja predloga Dnevnog reda, prisutni su detaljno informisani o aktivnostima u prethodnom periodu: realizovan program 28. Otvorenog Ski festivala sporta za sve na Kopaoniku; održane sednice organa i tela, online sastanci, vebinari na međunarodnom nivou i učešće u projektima; predlog gorišnjeg redovnog programa za 2022. godinu podnet Sportskom savezu Srbije; obilazak članica i lokalnih samouprava – poseta opštini Kladovo, formiranje Asocijacije Sport za sve Kosovske Mitrovice; sastanak sa predstavnicima sistema sporta u Novom Pazaru; potpisan Sporazum o saradnji sa Fakultetom za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini sa privremenim sedištem u Leposaviću; realizovana Nedelja fizičke aktivnosti MOVEWeek i projekat Eurpean Mile, programi članica – Beogradska biciklijada i 6. Festival sporta za sve Vojvodine i dr.; učešće na redovnoj sednici Skupštine Sportskog saveza Srbije i dodeli Majske nagrade; pripremne aktivnosti za predstavljanje na virtuelnim 7. TAFISA Svetskim igrama sporta za sve u Lisabonu.

Na marginama nedavno održane sednice Skupštine Sportskog saveza Srbije, u razgovoru sa predsednikom Vujovićem, pomoćnik ministra Darko Udovičić, između ostalog, još jednom je pohvalio zalaganje i rad Asocijacije na polju međunarodne saradnje i učešće u projektima.

Kako bi se u narednom periodu unapredio dalji rad Asocijacije i njenih organa i tela, doneto je sledeće:

  • usvojen je predlog Pravilnika o sprečavanju negativnih pojava u oblasti sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport) i sporta u firmama;
  • imenovan je Filip Vešović kao odgovorno lice – Koordinator za sprečavanje dopinga;
  • izabran je Mihailo Miletić kao novi član Komisije za dozvole za rad;
  • razmatran je periodični Izveštaj o radu Komisije za međunarodnu saradnju;
  • odluke vezane za pripremne aktivnosti za:

učešće na 17. Međunarodnom Festivalu radničkog sporta u Bugarskoj i

organizaciju jubilarnog 30. Otvorenog Letnjeg festivala sporta za sve u Budvi, Crna Gora;

  • u redovno članstvo primljeno je novo Udruženje Sport za sve „Banat“ iz Kikinde, koje će svojim programskim aktivnostima doprineti širem razvoju sporta za sve, kako na nivou AP Vojvodine tako i u Republici Srbiji.

Asocijacija će nastaviti da daje podršku svim zainteresovanim subjektima u održivosti, uređenju i unapređenju oblasti sportske rekreacije, kroz implementaciju programa u različitim sredinama i njihovu povezanost sa kompanijama i infrastrukturnim pa i turističkim potencijalima koje pružaju lokalne samouprave.

Sednica je završena u 1330 časova.

Total Page Visits: 561 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.