ОДРЖАНА ПЕТНАЕСТА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ

18. јуна 2021. године, у просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, Београд, Теразије бр. 35/III спрат, у складу са актуелним мерама превенције ширења заразне болести COVID-19, одржана је петнаеста седница Управног одбора Асоцијације Спорт за све Србије, са  почетком у 1215 часова.

Седници су присуствовали: председник Бранко Вујовић, потпредседник Душан Митић, Славица Ракић, Оливера Јовановић, Милан Поповић, Петар Ђурђевић, Драган Синђелић, Игор Младеновић, Владо Стијеповић, Славољув Мандић, Емир Мехмедовић, Дејан Марсенић, као и председник Надзорног одбора Петар Томић и генерални секретар Филип Вешовић.

На почетку седнице, председник Вујовић поздравио је присутне, захвалио им се на учешћу у раду и пожелео им да остану доброг здравља заједно са својим породицама. Потом је минутом ћутања одата почаст преминулом Бранку Марковићу, истакнутом спортском раднику из Подгорице и дугогодишњем пријатељу спорта за све.

У наставку седнице, Вујовић је напоменуо да је овогодишњу „Спартакову награду“ добио Савез спорт за све Војводине, као круну претходног дугогодишњег рада и залагања у области спортске рекреације и спорта у фирмама на нивоу АП Војводине.

Након усвајања предлога Дневног реда, присутни су детаљно информисани о активностима у претходном периоду: реализован програм 28. Отвореног Ски фестивала спорта за све на Копаонику; одржане седнице органа и тела, online састанци, вебинари на међународном нивоу и учешће у пројектима; предлог горишњег редовног програма за 2022. годину поднет Спортском савезу Србије; обилазак чланица и локалних самоуправа – посета општини Кладово, формирање Асоцијације Спорт за све Косовске Митровице; састанак са представницима система спорта у Новом Пазару; потписан Споразум о сарадњи са Факултетом за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Лепосавићу; реализована Недеља физичке активности MOVEWeek и пројекат Eurpean Mile, програми чланица – Београдска бициклијада и 6. Фестивал спорта за све Војводине и др.; учешће на редовној седници Скупштине Спортског савеза Србије и додели Мајске награде; припремне активности за представљање на виртуелним 7. TAFISA Светским играма спорта за све у Лисабону.

На маргинама недавно одржане седнице Скупштине Спортског савеза Србије, у разговору са председником Вујовићем, помоћник министра Дарко Удовичић, између осталог, још једном је похвалио залагање и рад Асоцијације на пољу међународне сарадње и учешће у пројектима.

Како би се у наредном периоду унапредио даљи рад Асоцијације и њених органа и тела, донето је следеће:

  • усвојен је предлог Правилника о спречавању негативних појава у области спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорта у фирмама;
  • именован је Филип Вешовић као одговорно лице – Координатор за спречавање допинга;
  • изабран је Михаило Милетић као нови члан Комисије за дозволе за рад;
  • разматран је периодични Извештај о раду Комисије за међународну сарадњу;
  • одлуке везане за припремне активности за:

учешће на 17. Међународном Фестивалу радничког спорта у Бугарској и

организацију јубиларног 30. Отвореног Летњег фестивала спорта за све у Будви, Црна Гора;

  • у редовно чланство примљено је ново Удружење Спорт за све „Банат“ из Кикинде, које ће својим програмским активностима допринети ширем развоју спорта за све, како на нивоу АП Војводине тако и у Републици Србији.

Асоцијација ће наставити да даје подршку свим заинтересованим субјектима у одрживости, уређењу и унапређењу области спортске рекреације, кроз имплементацију програма у различитим срединама и њихову повезаност са компанијама и инфраструктурним па и туристичким потенцијалима које пружају локалне самоуправе.

Седница је завршена у 1330 часова.

Total Page Visits: 678 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *