ОДРЖАНА РЕДОВНА СКУПШТИНА АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ ИЗАБРАН НОВИ ГЕНЕРАЛНИ СЕКРЕТАР (Бања Ковиљача 25. октобар 2020. године)

Дана 25. октобра 2020. године, у свечаној сали „Краљ Александар“ Кур-салона у Бањи Ковиљачи, одржана је седница Редовне Скупштине Асоцијације Спорт за све Србије, у складу са актуелним мерама превенције ширења заразне болести COVID-19.

На почетку седнице, председник Асоцијације Спорт за све Србије, Бранко Вујовић је поздравио присутне делегате чланица Скупштине и захвалио им се на доласку и учешћу у раду. Након тога, менаџеру хотела Royal Spa у Бањи Ковиљачи, Ани Николић је свечано уручио захвалницу за допринос реализацији Конгреса спорта за све 2020.

У наставку рада седнице изабрана су радна тела – Радно Председништво у саставу: Бранко Вујовић, проф. др Душан Митић и Славољуб Мандић; Верификациона Комисија у саставу: Добрица Јелић, Славица Ракић и Крунислав Симић; Записничар: Марина Вукотић. Након утврђеног кворума од стране Верификационе комисије, усвојен је предложени Дневни ред, а у наставку и документи који се односе на 2019. годину: изводи из записника са Редовне Скупштине одржане 22. фебруара и Ванредне Скупштине 23. априла и извештаји – о реализацији Плана и програма; Надзорног одбора; финансијског пословања; независне ревизорске куће.

Председавајући Скупштином, Вујовић је истакао велики значај реализованих активности и програма у 2019. години: Зимски и Летњи фестивал спорта за све, Весели оријентиринг, Недеља физичке активности – MOVE Week, Дан изазова, Дан пешачења, учешће у завршној манифестацији 12. Спортске Олимпијаде радника Војводине и Недељи спорта, као и на међународним догађајима: 16. Међународни Фестивал радничког спорта, 22. Европске Компанијске спортске игре, 9. MOVE Конгрес, 26. TAFISA Светски Конгрес и сајмовима спорта. Такође, годишњи календар активности пратили су бројни радни састанци, посете и подршка чланицама у реализацији програма из области спортске рекреације.

Присутним делегатима презентован је Извештај о реализацији Плана и програма за 2020. годину са изменама и новитетима у програмском аспекту, које су уследиле развојем пандемије COVID-19. Такође, верификован је предлог Програма рада и финансијског плана за 2021. годину, уз напомену да ће се све промене вршити у складу са актуелним мерама које буде усвојила Влада Републике Србије. У наставку рада Скупштина је усвојила измене и допуне Статута Асоцијације Спорт за све Србије.

На предлог председника Вујовића, за новог генералног секретара Асоцијације Спорт за све Србије једногласно је изабран Филип Вешовић, мастер професор физичког васпитања и спорта, данас оперативни спортски менаџер, који је својим дугогодишњим залагањем и радом на позицији стручног сарадника допринео очувању и унапређењу система функционисања канцеларије Асоцијације Спорт за све Србије као надлежног националног спортског савеза за област спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорт у фирмама.

На самом крају седнице, председник Вујовић је пожелео успех у даљем раду свим присутним члановима и спортским организацијама из којих долазе.

Total Page Visits: 1729 - Today Page Visits: 3
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *