ODRŽANA REDOVNA SKUPŠTINA ASOCIJACIJE SPORT ZA SVE SRBIJE IZABRAN NOVI GENERALNI SEKRETAR (Banja Koviljača 25. oktobar 2020. godine)

Dana 25. oktobra 2020. godine, u svečanoj sali „Kralj Aleksandar“ Kur-salona u Banji Koviljači, održana je sednica Redovne Skupštine Asocijacije Sport za sve Srbije, u skladu sa aktuelnim merama prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19.

Na početku sednice, predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije, Branko Vujović je pozdravio prisutne delegate članica Skupštine i zahvalio im se na dolasku i učešću u radu. Nakon toga, menadžeru hotela Royal Spa u Banji Koviljači, Ani Nikolić je svečano uručio zahvalnicu za doprinos realizaciji Kongresa sporta za sve 2020.

U nastavku rada sednice izabrana su radna tela – Radno Predsedništvo u sastavu: Branko Vujović, prof. dr Dušan Mitić i Slavoljub Mandić; Verifikaciona Komisija u sastavu: Dobrica Jelić, Slavica Rakić i Krunislav Simić; Zapisničar: Marina Vukotić. Nakon utvrđenog kvoruma od strane Verifikacione komisije, usvojen je predloženi Dnevni red, a u nastavku i dokumenti koji se odnose na 2019. godinu: izvodi iz zapisnika sa Redovne Skupštine održane 22. februara i Vanredne Skupštine 23. aprila i izveštaji – o realizaciji Plana i programa; Nadzornog odbora; finansijskog poslovanja; nezavisne revizorske kuće.

Predsedavajući Skupštinom, Vujović je istakao veliki značaj realizovanih aktivnosti i programa u 2019. godini: Zimski i Letnji festival sporta za sve, Veseli orijentiring, Nedelja fizičke aktivnosti – MOVE Week, Dan izazova, Dan pešačenja, učešće u završnoj manifestaciji 12. Sportske Olimpijade radnika Vojvodine i Nedelji sporta, kao i na međunarodnim događajima: 16. Međunarodni Festival radničkog sporta, 22. Evropske Kompanijske sportske igre, 9. MOVE Kongres, 26. TAFISA Svetski Kongres i sajmovima sporta. Takođe, godišnji kalendar aktivnosti pratili su brojni radni sastanci, posete i podrška članicama u realizaciji programa iz oblasti sportske rekreacije.

Prisutnim delegatima prezentovan je Izveštaj o realizaciji Plana i programa za 2020. godinu sa izmenama i novitetima u programskom aspektu, koje su usledile razvojem pandemije COVID-19. Takođe, verifikovan je predlog Programa rada i finansijskog plana za 2021. godinu, uz napomenu da će se sve promene vršiti u skladu sa aktuelnim merama koje bude usvojila Vlada Republike Srbije. U nastavku rada Skupština je usvojila izmene i dopune Statuta Asocijacije Sport za sve Srbije.

Na predlog predsednika Vujovića, za novog generalnog sekretara Asocijacije Sport za sve Srbije jednoglasno je izabran Filip Vešović, master profesor fizičkog vaspitanja i sporta, danas operativni sportski menadžer, koji je svojim dugogodišnjim zalaganjem i radom na poziciji stručnog saradnika doprineo očuvanju i unapređenju sistema funkcionisanja kancelarije Asocijacije Sport za sve Srbije kao nadležnog nacionalnog sportskog saveza za oblast sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport) i sport u firmama.

Na samom kraju sednice, predsednik Vujović je poželeo uspeh u daljem radu svim prisutnim članovima i sportskim organizacijama iz kojih dolaze.

Total Page Visits: 1429 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.