Одржана седница Генералне Скупштине TAFISA и уприличен пријем представника Асоцијације у Амбасади Р. Србије у Јапану

У оквиру 26. Светског Конгреса TAFISA у Токију, 15. новембра 2019. године, одржана је седница Генералне Скупштине TAFISA, којој су, поред делегата из 36 националних и 14 интернационалних организација, присуствовали и представници Асоцијације Спорт за све Србије.

На почетку Генералне Скупштине, минутом ћутања одата је пошта дугогодишњем Генералном секретару Асоцијације Спорт за све Србије мр Јездимиру Марсенићу.

Пратећи веома садржајну агенду, делегати су изгласали да се у чланство TAFISA приме нове организације – 5 националних, 17 интернационалних и 19 помажућих.

Током седнице, представљен је процес покретања Мисије 2030 (2017-2019) и дискутовало се о стратегији њеног даљег спровођења. Након тога уследило је свечано уручење нових награда TAFISA Мисије 2030.

ТАФИСА Мисију 2030 „Бољи свет кроз Спорт за све“, која је иницирана 16. новембра 2017. године на Генералној Скупштини TAFISA у Сеулу, Јужна Кореја, усвојило је до сада око 80 организација из 60 земаља широм света. Као водећи документ у глобалној политици Спорта за све, представљена је националним Владама и међународним спортским организацијама као што су MOK, UNESCO, EU, итд.

http://tafisa.org/sites/default/files/pdf/2018/TAFISA_Mission2030.pdf

За домаћина 8. TAFISA Светских игара Спорта за све 2024. године изабран је Nizhny Novgorod, Русија, а за домаћина 28. TAFISA Светског Конгреса 2023. године изабран је Dizeldorf, Немачка, за који је гласала већина делегата у односу на такође кандидованог Kuching City, Sarawak, Малезија.

Објављени су резултати са 1. TAFISA Светског Фестивала борилачких вештина, који је одржан од 13-17. септембра 2019. године у регији Ulianovsk, Русија.

На седници су презентоване припреме које су предузете за организацију 27. TAFISA Светског Конгреса 2021. године у Порторожу, Словенија. Изабран је и Надзорни одбор који ће пратити изборни процес за TAFISA Управни одбор 2021. године.

Када је у питању међународно повезивање и сарадња, Асоцијација Спорт за све Србије је врло активна и шири националне интересе из области рекреативног спорта. Током боравка у Токију, у петак 15. новембра 2019. године, представнике Асоцијације Спорт за све Србије, председника Бранка Вујовића и потпредседника проф. др Душана Митића, у име Њ. Е. Ненада Глишића, примила је прва саветница амбасадора Републике Србије у Јапану госпођа Јелена Николић.

На званичном пријему, представници Асоцијације су домаћине упознали са програмом и активностима Асоцијације, а размењена су искуства и могућности сарадње у погледу Спорта за све. Саветница амбасадора известила је госте о активностима које амбасада Републике Србије реализује у циљу стварања што бољих услова за све наше спортисте на предстојећим летњим Олимпијским Играма, које ће се од 24. јула-09. августа 2020. године одржати у Токију, као и подршци коју пружају нашим националниим спортским савезима.

Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује амбасади Републике Србије у Јапану на пријему и подршци у даљем раду.

Total Page Visits: 1628 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *