Održana sednica Generalne Skupštine TAFISA i upriličen prijem predstavnika Asocijacije u Ambasadi R. Srbije u Japanu

U okviru 26. Svetskog Kongresa TAFISA u Tokiju, 15. novembra 2019. godine, održana je sednica Generalne Skupštine TAFISA, kojoj su, pored delegata iz 36 nacionalnih i 14 internacionalnih organizacija, prisustvovali i predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije.

Na početku Generalne Skupštine, minutom ćutanja odata je pošta dugogodišnjem Generalnom sekretaru Asocijacije Sport za sve Srbije mr Jezdimiru Marseniću.

Prateći veoma sadržajnu agendu, delegati su izglasali da se u članstvo TAFISA prime nove organizacije – 5 nacionalnih, 17 internacionalnih i 19 pomažućih.

Tokom sednice, predstavljen je proces pokretanja Misije 2030 (2017-2019) i diskutovalo se o strategiji njenog daljeg sprovođenja. Nakon toga usledilo je svečano uručenje novih nagrada TAFISA Misije 2030.

TAFISA Misiju 2030 „Bolji svet kroz Sport za sve“, koja je inicirana 16. novembra 2017. godine na Generalnoj Skupštini TAFISA u Seulu, Južna Koreja, usvojilo je do sada oko 80 organizacija iz 60 zemalja širom sveta. Kao vodeći dokument u globalnoj politici Sporta za sve, predstavljena je nacionalnim Vladama i međunarodnim sportskim organizacijama kao što su MOK, UNESCO, EU, itd.

http://tafisa.org/sites/default/files/pdf/2018/TAFISA_Mission2030.pdf

Za domaćina 8. TAFISA Svetskih igara Sporta za sve 2024. godine izabran je Nizhny Novgorod, Rusija, a za domaćina 28. TAFISA Svetskog Kongresa 2023. godine izabran je Dizeldorf, Nemačka, za koji je glasala većina delegata u odnosu na takođe kandidovanog Kuching City, Sarawak, Malezija.

Objavljeni su rezultati sa 1. TAFISA Svetskog Festivala borilačkih veština, koji je održan od 13-17. septembra 2019. godine u regiji Ulianovsk, Rusija.

Na sednici su prezentovane pripreme koje su preduzete za organizaciju 27. TAFISA Svetskog Kongresa 2021. godine u Portorožu, Slovenija. Izabran je i Nadzorni odbor koji će pratiti izborni proces za TAFISA Upravni odbor 2021. godine.

Kada je u pitanju međunarodno povezivanje i saradnja, Asocijacija Sport za sve Srbije je vrlo aktivna i širi nacionalne interese iz oblasti rekreativnog sporta. Tokom boravka u Tokiju, u petak 15. novembra 2019. godine, predstavnike Asocijacije Sport za sve Srbije, predsednika Branka Vujovića i potpredsednika prof. dr Dušana Mitića, u ime NJ. E. Nenada Glišića, primila je prva savetnica ambasadora Republike Srbije u Japanu gospođa Jelena Nikolić.

Na zvaničnom prijemu, predstavnici Asocijacije su domaćine upoznali sa programom i aktivnostima Asocijacije, a razmenjena su iskustva i mogućnosti saradnje u pogledu Sporta za sve. Savetnica ambasadora izvestila je goste o aktivnostima koje ambasada Republike Srbije realizuje u cilju stvaranja što boljih uslova za sve naše sportiste na predstojećim letnjim Olimpijskim Igrama, koje će se od 24. jula-09. avgusta 2020. godine održati u Tokiju, kao i podršci koju pružaju našim nacionalniim sportskim savezima.

Asocijacija Sport za sve Srbije se zahvaljuje ambasadi Republike Srbije u Japanu na prijemu i podršci u daljem radu.

Total Page Visits: 1396 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.