Održana sednica Organizacionog odbora za 30. Letnji festival sporta za sve – Budva 2021

Na Crnogorskom primorju u Budvi, 06. avgusta 2021. godine, Asocijacija Sport za sve Srbije i Crnogorski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ održali su sednicu Organizacionog odbora povodom realizacije 30. Otvorenog Letnjeg festivala sporta za sve – Budva 2021.

Jubilarni Let fest održaće se u Budvi, u periodu od 15-19. septembra 2021. godine, sa smeštajem učesnika u hotelu Slovenska plaža. Poštujući aktuelne mere za suzbijanje širenja zarazne bolesti COVID-19, očekuje se oko 400 učesnika – sportskih rekreativaca, ljubitelja porodične letnje rekreacije, sportskih organizacija i stručnjaka, članova granskih Sindikata i zaposlenih u lokalnim samoupravama i firmama iz: Rumunije, Bugarske, Poljske, Severne Makedonije, Srbije i Crne Gore.

Asocijacija Sport za sve Srbije – predsednik Branko Vujović, generalni sekretar Filip Vešović, član Upravnog odbora Dejan Marsenić i predstavnici Crnogorskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ – predsednik Gligorije Vojinović i predsednik Skupštine dr Budimir Bijelić, zajedno sa menadžerom hotela Vesnom Vujović, obišli su hotelski kompleks Budvanske rivijere. Kako bi sve bilo spremno za realizaciju programa Let festa, mapirani su sportski tereni, sale i prostor za svečanost ceremonija i dodelu priznanja. U neposrednom razgovoru sa zamenicom direktora prodaje Aleksandrom Doljanicom precizirane su aktivnosti vezane za dolazak i smeštaj učesnika po grupama.

Konstatovano je da je 2020. godina bila izuzetno teška za realizaciju programa kada je u pitanju masovni sport. Došlo je i do odlaganja tradicionalnog programa Let festa usled nepovoljne epidemiološke zdravstvene situacije, čime je istaknut najviši nivo odgovornosti organizatora.

U restoranu Hedone budvanskog hotela Tre cane, predstavnici nacionalnih sportskih organizacija nadležnih za uređenje i unapređenje oblasti sportske rekreacije, održali su sednicu Organizacionog odbora 30. Otvorenog Letnjeg festivala sporta za sve. Izabrani su članovi Organizacionog odbora i to: predsednik Branko Vujović, direktor festivala Budimir Bijelić, zam. dir. festivala Dejan Marsenić, Gligorije Vojinović, Filip Vešović, Borislav Delibašić i po jedan predstavnik iz Opštine Budva i HG Budvanska rivijera. Sednici je prisustvovao i spoljni saradnik Marko Vujović iz Budve, koji će svojim višegodišnjim iskustvom dati podršku u pripremi sportskih terena i odabiru sudijskog kadra za takmičarski deo programa.

Analizirano je proteklih 30 festivalskih godina, kao i njegova programska održivost i mogućnosti unapređenja kroz sistemsko delovanje. U pripremi je izrada promo filma i brošure Let festa, kao osvrt na njegov dugi razvojni put, koji je jedan od pravih pokazatelja uspešne međusobne saradnje dveju zemalja.

U nastavku sednice, definisale su se pripremne aktivnosti za realizaciju takmičarskog, edukativnog i muzičko-zabavnog programa, kao i kriterijumi za dodelu nagrada i priznanja.

Asocijacija Sport za sve Srbije i Crnogorski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ pozivaju sve zainteresovane da se prijave i uzmu učešće u tradicionalnom programu Let festa, gde fizički aktivni možete unaprediti zdravstveno stanje, stvoriti imunološku otpornost organizma i dostići nivo ličnog zadovoljstva.

Total Page Visits: 1883 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.