Одржана седница Спортске Комисије EFCS-а, Копенхаген, Данска

У складу са планом и програмом рада Европске Федерације компанијског спорта (EFCS), који се заснива на унапређењу и уређењу система компанијског спорта, пре свега реализацијом спортских програмских активности, у Копенхагену је у периоду од 20 до 22. фебруара 2020. године одржана седница Спортске Комисије EFCS-а.

Улога и значај Спортске Комисије у припреми и реализацији најзначајнијих програма EFCS-а је заиста велика и у складу са тиме је рад  као и улога ове комисије од посебног интереса за EFCS.  У складу са тиме одржан je састанак у Копенхагену, коме су по први пут присуствовали сви чланови комисије, која у новом сазиву броји 14 чланова.

Седницом је председавао и водио председник комисије господин Реинхард Ситзлер, а у име Асоцијације Спорт за све Србије састанку Спортске Комисије присуствовао је председник Бранко Вујовић.

У оквиру веома садржајне Агенде, дискутовало се и одлучивало о најважнијим  питањима, која су се пре свега односила на: представљање нових чланова комисије, евалуацију резултата са игара у Салзбургу 2019, разговор на тему припрема за зимске игре у Штрбске Плесо, Словачка, подношење извештаја кандидата за летње игре 2025. године (Атина, Калвиа, Фредериксхавн), анализу правила и новог формулара за подношење пријава за организацију будућих игара EFCS-а…

Такође, у оквиру радног дела реализоване су и две радионице које су имале за циљ боље упознавање са системима компанијског спорта у земљама чланицама EFCS-а, али и предлозима за унапређење сарадње и целокупног система компанијског спорта у Европи.

У делу који се односио на размену искустава и идеју како можемо да учимо једни од других, председник Асоцијације Бранко Вујовић одржао је презентацију која се односила на:

  • Функционисање система спорта у Републици Србији и улогу и место Асоцијације Спорт за све Србије као надлежне спортске организације за области Спорта за све и компанијског спорта у Р. Србији;
  • Пример Спортске Олимпијаде радника Војводине као јединствен систем организовања и такмичења у компанијском спорту у Европи.

Обе теме су заиста добро прихваћене и такође су изазвале пуно дискусије и позитивних коментара на рад Асоцијације и програма које реализује Асоцијација, али и све њене чланице, у овом случају Савез спорт за све Војводине.

На крају се мора констатовати, наравно уз велику захвалност, да су домаћини тј. представници компанијског спорта Данске, свој посао обавили на највишем нивоу и да су у сваком тренутку чинили да се сви њихови гости заиста осећају веома пријатно у Копенхагену.

Total Page Visits: 747 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *