Održana sednica Sportske Komisije EFCS-a, Kopenhagen, Danska

U skladu sa planom i programom rada Evropske Federacije kompanijskog sporta (EFCS), koji se zasniva na unapređenju i uređenju sistema kompanijskog sporta, pre svega realizacijom sportskih programskih aktivnosti, u Kopenhagenu je u periodu od 20 do 22. februara 2020. godine održana sednica Sportske Komisije EFCS-a.

Uloga i značaj Sportske Komisije u pripremi i realizaciji najznačajnijih programa EFCS-a je zaista velika i u skladu sa time je rad  kao i uloga ove komisije od posebnog interesa za EFCS.  U skladu sa time održan je sastanak u Kopenhagenu, kome su po prvi put prisustvovali svi članovi komisije, koja u novom sazivu broji 14 članova.

Sednicom je predsedavao i vodio predsednik komisije gospodin Reinhard Sitzler, a u ime Asocijacije Sport za sve Srbije sastanku Sportske Komisije prisustvovao je predsednik Branko Vujović.

U okviru veoma sadržajne Agende, diskutovalo se i odlučivalo o najvažnijim  pitanjima, koja su se pre svega odnosila na: predstavljanje novih članova komisije, evaluaciju rezultata sa igara u Salzburgu 2019, razgovor na temu priprema za zimske igre u Štrbske Pleso, Slovačka, podnošenje izveštaja kandidata za letnje igre 2025. godine (Atina, Kalvia, Frederikshavn), analizu pravila i novog formulara za podnošenje prijava za organizaciju budućih igara EFCS-a…

Takođe, u okviru radnog dela realizovane su i dve radionice koje su imale za cilj bolje upoznavanje sa sistemima kompanijskog sporta u zemljama članicama EFCS-a, ali i predlozima za unapređenje saradnje i celokupnog sistema kompanijskog sporta u Evropi.

U delu koji se odnosio na razmenu iskustava i ideju kako možemo da učimo jedni od drugih, predsednik Asocijacije Branko Vujović održao je prezentaciju koja se odnosila na:

  • Funkcionisanje sistema sporta u Republici Srbiji i ulogu i mesto Asocijacije Sport za sve Srbije kao nadležne sportske organizacije za oblasti Sporta za sve i kompanijskog sporta u R. Srbiji;
  • Primer Sportske Olimpijade radnika Vojvodine kao jedinstven sistem organizovanja i takmičenja u kompanijskom sportu u Evropi.

Obe teme su zaista dobro prihvaćene i takođe su izazvale puno diskusije i pozitivnih komentara na rad Asocijacije i programa koje realizuje Asocijacija, ali i sve njene članice, u ovom slučaju Savez sport za sve Vojvodine.

Na kraju se mora konstatovati, naravno uz veliku zahvalnost, da su domaćini tj. predstavnici kompanijskog sporta Danske, svoj posao obavili na najvišem nivou i da su u svakom trenutku činili da se svi njihovi gosti zaista osećaju veoma prijatno u Kopenhagenu.

Total Page Visits: 594 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.