ОДРЖАНА ТРЕЋА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ

У Београду, 29. марта 2024. године, у пословним просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, одржана је трећа седница Управног одбора Асоцијације у мандатном периоду 2023/27, са почетком у 1305 часова.

Седници су присуствовали: председник Бранко Вујовић, Петар Ђурђевић, Милан Поповић, Драган Синђелић, Емир Мехмедовић, Владо Стијеповић, Мерима Кулић, Јелена Обрадовић, Јелена Динић, Валентина Токовић, као и ген. секретар Филип Вешовић.

На почетку седнице, минутом ћутања одата је почаст преминулом председнику Надзорног одбора Асоцијације Спорт за све Србије, дугогодишњем сараднику и некадашњем ген. секретару Ловачког савеза Југославије Петру Томићу. Након тога, председник Вујовић захвалио се присутнима на учешћу у раду, где је у наставку усвојен Дневни ред седнице.

Присутни су детаљно информисани о активностима које су реализоване у претходном периоду – састанци са пројектим партнерима за SportWithoutWaste, HOST4ALL, FEM COACH, PCSOS, COOPERATION и потенцијално партнерство на новом пројектуMOVE FOR FUN; online радионица TAFISA MISSION 2030 на тему „Заједница и волонтеризам: стратегије за побољшано ангажовање волонтера“;сарадња са Делегацијом Републике Србије при Међународном Савету за војне спортове – CISM и присуство свечаности поводом Дана војног спорта; одржан састанак Стручног одбора Асоцијације и радног тима за реализацију програма 31. Отвореног Ски фестивала спорта за све – Копаоник 2024; учешће на Црногорском Зимском фестивалу спортске рекреације – Дурмитор 2024; потписивање меморандума о сарадњи са Олимпијским комитетом Србије и промоција Европске Недеље спорта – EWOS; састанак са Асоцијацијом „Спорт за све“ Београда за подршку организацији стручног скупа градова у региону: „Здравствено усмерена физичка активност – HEPA/ стратешки оквир развоја 2024-2030“; састанак са представницима International Workers and Amateurs in Sports ConfederationCSIT, Венеција, Италијаи др.

Усвојени су финансијски извештаји за 2023. годину, који ће кроз завршни рачун бити доступни Агенцији за привредне регистре. Такође, у складу са годишњим програмом, усвојени су и Финансијски план и Календар активности за 2024. годину.

У наставку седнице, присутни су информисани о статусу и додатном прикупљању документације за израду радне верзије Монографије.

У оквиру седнице сумирали су се утисци са завршеног програма 31. Отвореног Ски фестивала спорта за све – Копаоник 2024, који је изузетно медијски пропраћен, а кроз маркетиншки план реализовани су спонзорски и донаторски пакети. Својим програмским концептом пратећи Мисију АКТИВНА СРБИЈА 2030, додатно је скренуо пажњу широј јавности на значај и утицај физичке активности; здравље; образовање; квалитет живота; равноправност полова; друштвену одговорност и социјалну инклузију; очување животне средине; промоцију; хуманитарни карактер и друге бенефите.

Управни одбор Асоцијације се још једном посебно захваљује Влади Републике Србије – Министру спорта Зорану Гајићу на доприносу реализацији програма Ски фестивала, као и свим званичним гостима који су пружили подршку, међу којима су били: ген. секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки, ген. секретар Спортског савеза Србије Горан Маринковић, ген. директор Директората за спорт у Министарству спорта и младих Црне Горе Зоран Јојић, председница и ген. секретар Спортског савеза Војводине Јасмина Јурас и Младен Стојшин, председник и ген. секретар Одбојкашког савеза Србије Ђула Мештер и Иван Кнежевић, председник Голф Асоцијације Србије Зоран Мирков, шеф Делегације Републике Србије при међународном савету за војне спортове – CISM потпуковник доц. др Негован Иванковић, председник Македонске Асоцијације „Спорт за сите без граници“ Драган Ћурлинов, председник Црногорског савеза спортске рекреације „Спорт за све“ Глигорије Војиновић, ген. секретар Савеза спорт за све Војводине Оливера Јовановић, директор Босанске Репрезентативне асоцијације за вредносне прилике – BRAVO Исмаил Шехић, декан и продекан Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини – Косовска Митровица проф. др Љубиша Лилић и проф. др Верољуб Станковић, оснивач Факултета за спорт и психологију – ТИМС из Новог Сада проф. др Златко Ахметовић и декан проф др. Романа Романов, директор Marcons Marketing Company Саша Јокић и други представници националних, регионалних и локалних спортских организација, високошколских установа, компанија, партнери и спонзори.

Асоцијација наставља са планираним активностима од општег интереса у области спорта. У складу са развојем области спорта у фирмама, уследиће процес приступања у чланство International Workers and Amateurs in Sports ConfederationCSIT. Такође, у наредном периоду промовисаће се кампања NowWeMOVE која својим деловањем повећава ниво препозанатљивости програма спортских удружења. Наставиће се и са пружањем подршке у ширењу мреже партнерстава на међународним пројектима из ЕУ фондова и јачањем регионалне сарадње кроз програме које нуди систем Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS.

Седница је завршена у 1435 часова.

Total Page Visits: 659 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *