ОДРЖАНА ТРИНАЕСТА СЕДНИЦА УПРАВНОГ ОДБОРА АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ

26. фебруара 2021. године, у просторијама Асоцијације Спорт за све Србије, Београд, Теразије бр. 35/III спрат, у складу са актуелним мерама превенције ширења заразне болести COVID-19, одржана је тринаеста седница Управног одбора Асоцијације Спорт за све Србије, са  почетком у 1205 часова.

Седници су присуствовали: председник Бранко Вујовић, потпредседник Душан Митић, Славица Ракић, Милан Поповић, Петар Ђурђевић, Бранислав Дмитровић, Илија Лалић, Владо Стијеповић, Дејан Марсенић, као и председник Надзорног одбора Петар Томић и генерални секретар Филип Вешовић.

Председник Вујовић поздравио је присутне чланове, захвалио им се на учешћу у раду и пожелео им да остану доброг здравља. Осврнувши се на протекли тежак период за цео систем, прва седница у 2021. години почела је одавањем почасти минутом ћутања преминулим колегама, члану Управног одбора Љубомиру Обрадовићу – истакнутом спортском раднику из Суботице и књижевнику Миљурку Вукадиновићу – писцу Монографије Асоцијације.

Након усвајања предлога Дневног реда, присутни су детаљно информисани о активностима Асоцијације у претходном периоду: Конгрес спорта за све 2020; седница редовне Скупштине; пријеми и посете чланица на локалном нивоу и додела реквизита чланицама из система спорта за све; потписивање Споразума о сарадњи са Покрајинским Заводом за спорт и медицину спорта; припреме на изради Монографије; активности Делегације Републике Србије при Међународном Савету за војне спортове (CISM); инспекцијски надзор за испуњеност услова за обављање спортских активности и спортских делатности у систему спорта; седнице борда ISCA; IRTS online конференција; vebinar 7. TAFISA Светских игара спорта за све – Лисабон 2021; Zoom састанак ISCAEurpean Mile; састанак 14 пројект координатора TAFISA пројекта „Europe in Action“.

На недавно обележеном Сајму спорта, министар омладине и спорта Вања Удовичић је у директном разговору са председником Вујовићем похвалио залагање и рад Асоцијације у области спортске рекреације. Праћење међународних пројеката и партнерство Асоцијације у њима јавно је похвалио помоћник министра Дарко Удовичић.

У даљем раду седнице, усвојени су извештаји о финансијском пословању за 2020. годину, годишњи редовни Програм и Финансијски план за 2021. годину, Календар активности за 2021. годину, као и извештаји о раду Стручног одбора и комисија за: међународну сарадњу, дозволе за рад и нормативну уређеност.

Такође, пружена је подршка Спортско рекреативној Асоцијацији из Пожаревца за програме „Мали храбриша“ и „Ослушни тај бит, живи здраво и буди фит“.

У наредном периоду Асоцијација ће приступити даљим активностима, у складу са мерама које прописује Влада Републике Србије, подизању капацитета чланица и формирању нових организација спорта за све на локалном нивоу, ширењу мреже партнера кроз пројекте и активацију спортских стручњака из области спортске рекреације, кроз Мисију АКТИВНА СРБИЈА 2030 – „За бољу Србију кроз спорт за све“.

Седница је завршена у 1405 часова.

Total Page Visits: 655 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *