ODRŽANA TRINAESTA SEDNICA UPRAVNOG ODBORA ASOCIJACIJE SPORT ZA SVE SRBIJE

26. februara 2021. godine, u prostorijama Asocijacije Sport za sve Srbije, Beograd, Terazije br. 35/III sprat, u skladu sa aktuelnim merama prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, održana je trinaesta sednica Upravnog odbora Asocijacije Sport za sve Srbije, sa  početkom u 1205 časova.

Sednici su prisustvovali: predsednik Branko Vujović, potpredsednik Dušan Mitić, Slavica Rakić, Milan Popović, Petar Đurđević, Branislav Dmitrović, Ilija Lalić, Vlado Stijepović, Dejan Marsenić, kao i predsednik Nadzornog odbora Petar Tomić i generalni sekretar Filip Vešović.

Predsednik Vujović pozdravio je prisutne članove, zahvalio im se na učešću u radu i poželeo im da ostanu dobrog zdravlja. Osvrnuvši se na protekli težak period za ceo sistem, prva sednica u 2021. godini počela je odavanjem počasti minutom ćutanja preminulim kolegama, članu Upravnog odbora Ljubomiru Obradoviću – istaknutom sportskom radniku iz Subotice i književniku Miljurku Vukadinoviću – piscu Monografije Asocijacije.

Nakon usvajanja predloga Dnevnog reda, prisutni su detaljno informisani o aktivnostima Asocijacije u prethodnom periodu: Kongres sporta za sve 2020; sednica redovne Skupštine; prijemi i posete članica na lokalnom nivou i dodela rekvizita članicama iz sistema sporta za sve; potpisivanje Sporazuma o saradnji sa Pokrajinskim Zavodom za sport i medicinu sporta; pripreme na izradi Monografije; aktivnosti Delegacije Republike Srbije pri Međunarodnom Savetu za vojne sportove (CISM); inspekcijski nadzor za ispunjenost uslova za obavljanje sportskih aktivnosti i sportskih delatnosti u sistemu sporta; sednice borda ISCA; IRTSonline konferencija; vebinar 7. TAFISA Svetskih igara sporta za sve – Lisabon 2021; Zoom sastanak ISCAEurpean Mile; sastanak 14 projekt koordinatora TAFISA projekta „Europe in Action“.

Na nedavno obeleženom Sajmu sporta, ministar omladine i sporta Vanja Udovičić je u direktnom razgovoru sa predsednikom Vujovićem pohvalio zalaganje i rad Asocijacije u oblasti sportske rekreacije. Praćenje međunarodnih projekata i partnerstvo Asocijacije u njima javno je pohvalio pomoćnik ministra Darko Udovičić.

U daljem radu sednice, usvojeni su izveštaji o finansijskom poslovanju za 2020. godinu, godišnji redovni Program i Finansijski plan za 2021. godinu, Kalendar aktivnosti za 2021. godinu, kao i izveštaji o radu Stručnog odbora i komisija za: međunarodnu saradnju, dozvole za rad i normativnu uređenost.

Takođe, pružena je podrška Sportsko rekreativnoj Asocijaciji iz Požarevca za programe „Mali hrabriša“ i „Oslušni taj bit, živi zdravo i budi fit“.

U narednom periodu Asocijacija će pristupiti daljim aktivnostima, u skladu sa merama koje propisuje Vlada Republike Srbije, podizanju kapaciteta članica i formiranju novih organizacija sporta za sve na lokalnom nivou, širenju mreže partnera kroz projekte i aktivaciju sportskih stručnjaka iz oblasti sportske rekreacije, kroz Misiju AKTIVNA SRBIJA 2030 – „Za bolju Srbiju kroz sport za sve“.

Sednica je završena u 1405 časova.

Total Page Visits: 515 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.