ОДРЖАНО ИНКЛУЗИВНО ТАКМИЧЕЊЕ У СЕДЕЋЕМ ПИКАДУ

Асоцијација Спорт за све Србије је, у сарадњи са Спортским савезом особа са инвалидитетом Београда, у четвртак 29. јула 2021. године, организовала национално такмичење у седећем пикаду за децу узраста од 14 до 18 година на Ади Циганлији, у оквиру пројекта „Седећи пикадо“ који се финансира средствима из Европске Уније кроз програм Ерасмус+Спорт.

Пројекат „Седећи пикадо“ намењен је особама са инвалидитетом односно особама са дуготрајним физичким оштећењима којима се не пружа ефикасно учешће у друштву. Основна сврха пројекта је да се активирају млади људи са инвалидитетом који су искључени из друштвеног живота, они који имају мање могућности од својих вршњака и немају навику и могућности да се баве спортом. Циљ је да се побољша њихов свакодневни живот и да се социјализују кроз спортске активности кроз овај пројекат.

У организованом турниру такмичили су се микс тимови – млади и млади са инвалидитетом, који су заједно тренирали претходна два месеца. У такмичењу је учествовало преко 20 учесника. У веома драматичном надметању највише успеха су имали парови Ана и Милица Нешковић и Лара Дотлић- Милена Папагеоргиоу који су у полуфиналним дуелма имали више успеха од парова Илија Урошевић-Вук Павловић и Лана Бачко-Александра Андрејевић.

Испред Асоцијације Спорт за све Србије турниру су присуствовали Марина Вукотић, стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте и Михаило Милетић, члан Стручног одбора Асоцијације, док су представници Спортског савеза особа са инвалидитетом Београда били Драженко Митровић, председник, Немања Радовић, генерални секретар и Александар Вујчић, стручни сарадник.

Целокупан догађај је медијски пропраћен од стране ТВ Коперникус.

Поред националног такмичења у Србији, координатор пројекта Турска федерација за боћање, куглање и пикадо (TBBDF), као и партнери Босанска репрезентативна Асоцијација (BRAVO) и Универзитет Ovidius из Констанце, Румунија одржаће такмичења у својим земљама. Национални победници ће се састати на завршном међународном такмичењу у Анкари, Турска, у октобру 2021. године.

Асоцијација Спорт за све Србије и Спортски савез особа са инвалидитетом Београда се захваљују свима који су били део овог пројекта и тиме дали допринос у развоју и афирмацији инклузивног програма спортске рекреације.

Total Page Visits: 1134 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *