ODRŽANO INKLUZIVNO TAKMIČENJE U SEDEĆEM PIKADU

Asocijacija Sport za sve Srbije je, u saradnji sa Sportskim savezom osoba sa invaliditetom Beograda, u četvrtak 29. jula 2021. godine, organizovala nacionalno takmičenje u sedećem pikadu za decu uzrasta od 14 do 18 godina na Adi Ciganliji, u okviru projekta „Sedeći pikado“ koji se finansira sredstvima iz Evropske Unije kroz program Erasmus+Sport.

Projekat „Sedeći pikado“ namenjen je osobama sa invaliditetom odnosno osobama sa dugotrajnim fizičkim oštećenjima kojima se ne pruža efikasno učešće u društvu. Osnovna svrha projekta je da se aktiviraju mladi ljudi sa invaliditetom koji su isključeni iz društvenog života, oni koji imaju manje mogućnosti od svojih vršnjaka i nemaju naviku i mogućnosti da se bave sportom. Cilj je da se poboljša njihov svakodnevni život i da se socijalizuju kroz sportske aktivnosti kroz ovaj projekat.

U organizovanom turniru takmičili su se miks timovi – mladi i mladi sa invaliditetom, koji su zajedno trenirali prethodna dva meseca. U takmičenju je učestvovalo preko 20 učesnika. U veoma dramatičnom nadmetanju najviše uspeha su imali parovi Ana i Milica Nešković i Lara Dotlić- Milena Papageorgiou koji su u polufinalnim duelma imali više uspeha od parova Ilija Urošević-Vuk Pavlović i Lana Bačko-Aleksandra Andrejević.

Ispred Asocijacije Sport za sve Srbije turniru su prisustvovali Marina Vukotić, stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte i Mihailo Miletić, član Stručnog odbora Asocijacije, dok su predstavnici Sportskog saveza osoba sa invaliditetom Beograda bili Draženko Mitrović, predsednik, Nemanja Radović, generalni sekretar i Aleksandar Vujčić, stručni saradnik.

Celokupan događaj je medijski propraćen od strane TV Kopernikus.

Pored nacionalnog takmičenja u Srbiji, koordinator projekta Turska federacija za boćanje, kuglanje i pikado (TBBDF), kao i partneri Bosanska reprezentativna Asocijacija (BRAVO) i Univerzitet Ovidius iz Konstance, Rumunija održaće takmičenja u svojim zemljama. Nacionalni pobednici će se sastati na završnom međunarodnom takmičenju u Ankari, Turska, u oktobru 2021. godine.

Asocijacija Sport za sve Srbije i Sportski savez osoba sa invaliditetom Beograda se zahvaljuju svima koji su bili deo ovog projekta i time dali doprinos u razvoju i afirmaciji inkluzivnog programa sportske rekreacije.

Total Page Visits: 874 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.