Otvoren 29. Letnji festival Sporta za sve u Sutomoru

U prisustvu više od 400 učesnika u Sutomoru je 18. septembra 2019. godine, počeo 29. Otvoreni Međunardni Letnji festival Sporta za sve, koji zajednički organizuju Asocijacija Sport za sve Srbije i Crnogorski Savez sportske rekreacije „Sport za sve“.

Pored rekreativaca – zemalja organizatora Let festa u programskom sadržaju učestvuju 34 ekipe, među kojima su se našli i rekreativci iz Severne Makedonije, Slovenije, Turske, Bugarske i Rumunije.

Programski sadržaj Letnjeg festivala čine takmičarski, edukativni i društveno-zabavni deo kojim rukovodi Organiacioni odbor u sastavu: Gligorije Vojinović, Branko Vujović, prof. dr Budimir Bijelić, prof. dr Dušan Mitić, Borislav Delibašić i mr Dejan Marsenić.

Sportsko-rekreativna takmičenja se odvijaju u 14 sportskih disciplina, svrstanih po kategorijama do i preko 40 godina sa uključenjem oba pola.

Edukativni deo je koncipiran da okupi više od 150 stručnjaka iz oblasti sportske rekreacije koji će aktivno učestvovati na Stručnoj tribini: „Društvene mreže i aplikacie u službi Sporta za sve“. Održaće se i Regionalna Konferencija Sporta za sve i potpisati sporazume o saradnji zemalja učesnika.

Duštveno-zabavne aktivnosti koje su u funkciji zbližavanja rekreativaca na svim nivoima delovanja, i zastupljene su pretežno po završetku dnevnih sportskih aktivnosti.

Let fest je ostvario učešće ciljnih grupa u implementaciji programa Sporta za sve, jer su se na okupu susrele sportske organizacije i društva kojima je u programskom konceptu sportska rekreacija, predstavnici lokalnih samouprava koje su potpora uključenja širokog kruga građana u programe vežbanja kao i firme i kompanije koje se brinu za očuvanje i unapređenje zdravlja svojih zaposlenih.

Na svečanom otvaranju Let festa – Sutomore 2019, uz bogat kulturno-umetnički program, učesnike su pozdravili u ime opštine Bar savetnik u Sekretarijatu za sport, kulturu i mlade Stevo Nikočević, proslavljeni Jugoslovenski reprezentativac u rukometu, a u ime organizatora predsednici Gligorije Vojinović i Branko Vujović, koji su zajednički otvorili festival.

Predsednik Vujović je naglasio da je zadovoljstvo biti na ovoj manifestaciji koja se održava već 29 godina. „Vi učesnici masovno iskazujete poverenje Asocijaciji Sport za sve Srbije i svoju ljubav prema rekreaciji koja traje tako dugo. Ovom prilikom zahvaljujem domaćinu i partneru Crnogorskom savezu sportske rekreacije Sport za sve na saradnji i organizacji, Ministarstvima omladine i sporta Crne Gore i Srbije na svesrdnoj pomoći, opštini Bar i HTP Korali“.

Total Page Visits: 2230 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.