Отворен 29. Летњи фестивал Спорта за све у Сутомору

У присуству више од 400 учесника у Сутомору је 18. септембра 2019. године, почео 29. Отворени Међунардни Летњи фестивал Спорта за све, који заједнички организују Асоцијација Спорт за све Србије и Црногорски Савез спортске рекреације „Спорт за све“.

Поред рекреативаца – земаља организатора Лет феста у програмском садржају учествују 34 екипе, међу којима су се нашли и рекреативци из Северне Македоније, Словеније, Турске, Бугарске и Румуније.

Програмски садржај Летњег фестивала чине такмичарски, едукативни и друштвено-забавни део којим руководи Органиациони одбор у саставу: Глигорије Војиновић, Бранко Вујовић, проф. др Будимир Бијелић, проф. др Душан Митић, Борислав Делибашић и мр Дејан Марсенић.

Спортско-рекреативна такмичења се одвијају у 14 спортских дисциплина, сврстаних по категоријама до и преко 40 година са укључењем оба пола.

Едукативни део је конципиран да окупи више од 150 стручњака из области спортске рекреације који ће активно учествовати на Стручној трибини: „Друштвене мреже и апликацие у служби Спорта за све“. Одржаће се и Регионална Конференција Спорта за све и потписати споразуме о сарадњи земаља учесника.

Душтвено-забавне активности које су у функцији зближавања рекреативаца на свим нивоима деловања, и заступљене су претежно по завршетку дневних спортских активности.

Лет фест је остварио учешће циљних група у имплементацији програма Спорта за све, јер су се на окупу сусреле спортске организације и друштва којима је у програмском концепту спортска рекреација, представници локалних самоуправа које су потпора укључења широког круга грађана у програме вежбања као и фирме и компаније које се брину за очување и унапређење здравља својих запослених.

На свечаном отварању Лет феста – Сутоморе 2019, уз богат културно-уметнички програм, учеснике су поздравили у име општине Бар саветник у Секретаријату за спорт, културу и младе Стево Никочевић, прослављени Југословенски репрезентативац у рукомету, а у име организатора председници Глигорије Војиновић и Бранко Вујовић, који су заједнички отворили фестивал.

Председник Вујовић је нагласио да је задовољство бити на овој манифестацији која се одржава већ 29 година. „Ви учесници масовно исказујете поверење Асоцијацији Спорт за све Србије и своју љубав према рекреацији која траје тако дуго. Овом приликом захваљујем домаћину и партнеру Црногорском савезу спортске рекреације Спорт за све на сарадњи и организацји, Министарствима омладине и спорта Црне Горе и Србије на свесрдној помоћи, општини Бар и ХТП Корали“.

Total Page Visits: 2742 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *