ОТВОРЕН 31. СКИ ФЕСТИВАЛ СПОРТА ЗА СВЕ

У сали Garden хотела Grand, 21. марта 2024. године, отворен је 31. по реду Ски фестивал спорта за све, који Асоцијација Спорт за све Србије под покровитељством Владе Републике Србије, Министарства спорта и Спортског савеза Србије, организује у периоду од 20-24. марта 2024. године

Свечаном отварању присуствовали су генерални секретар Спортског савеза Србије господин Горан Маринковић, генерални секретар Олимпијског комитета Србије господин Ђорђе Вишацки, директор директората за спорт Министарства спорта и младих Црне Горе господин Зоран Јојић, председник Црнорогоског савеза спортске рекреације „Спорт за све“ господин Глигорије Војиновић, декан Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини са привременим седиштем у  Чепосавићу проф. др Љубиша Лилић, продекан Факултета за спорт и физичко васпитање  Универзитета у Приштини са привременим седиштем у  Лепосавићу проф. др Верољуб Станковић, председник Одбојкашког савеза Србије господин Ђула Мештер, генерални секретар Одбојкашког савеза Србије господин Иван Кнежевић, председник Голф асоцијације Србије господин Зоран Мирков, генерални секретар Савеза за фитнес и рекреацију србије господин Драган Томашевић, шеф делегације Републике Србије при међународном савету за војне спортове (CISM), доц. др Негован Иванковић, председник Македонске асоцијација „Спорт за сите без граници“ господин Драган Ћурлинов, председница Спортског савеза Војводине госпођа Јасмина Јурас, као и представници националних, регионалних и локалних спортских организација, чланица Асоцијације, компанија, представници партнерских организација ЕУ пројеката и остали учесници фестивала.

Председник Асоцијације Спорт за све Србије, господин Бранко Вујовић обратио се присутнима и изразио захвалност на великом интересовању за учешће на Ски фесту, као и захвалност за континуирану подршку коју овај фестивал има од стране Министарства спорта Владе Републике Србије, Спортског савеза Србије и Олимпијског комитета Србије. Присутнима се потом обратио генерални секретар Олимпијског комитета Србије господин Ђорђе Вишацки, који је у свом обраћању рекао да иако Олимпијски комитет промовише врхунске спортисте, важан сегмент њиховог деловања представља управо потреба да се укаже на значај бављења спортом ради здравља. Многе иницијативе и пројекти на којим комитет ради настоје да покрену што већи број људи и понуди им могућност да се баве физичком активношћу. Управо зато, Вишацки је указао на важност споразума који је пописан између наше две организације и изразио жељу да и убудуће радимо на заједничким пројектима и да се на оваквим местима налазимо све чешће. Вишацки је свим учесницима пожелео пуно среће и званично прогласио 31. Ски фестивал спорта за све отвореним.

Преко 500 учесника, спортских ентузијаста и рекреативаца, спортских организација и стручњака, чланова гранских синдиката и запослених у фирмама и локалним самоуправама из Румуније, Бугарске, Северне Македоније, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Хрватске и Србије имаће прилику да се такмичи у дисциплинама слалом и велеслалом у чак пет категорија, , алпском оријентирингу, пикаду, обарању руку, одбојци на снегу, надвлачењу конопца, акцији „Кош за чист Коп“ и активностима за најмлађе којима се промовише Европска недеља спорта (EWOS). У поподневним часовима учесници ће моћи да се укључе и у програм шетње на крпљама.

У склопу едукативног програма, почетници ће имати прилику да похађају бесплатну школу скијања, док ће у сали Копаоник Хотела Гранд почети и 11. Међународна Научна конференција „Антроплошки и теоантрополошки поглед на физичке активности од Константина Великог до данас“, у организацији Факултета за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини, FIEP Србије, Асоцијације Спорт за све Србије, као и Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, Нишу, Источном Сарајеву, Бањој Луци, уз подршку Министарства просвете Републике Србије, коју прате спортски стручњаци – корисници дозвола за рад у спорту за све.

У оквиру сегмента међународне сарадње и пројеката, Асоцијација ће као координатор, бити домаћин првог Training for trainers  догађаја, за пројекат COOPERATION, као и редовног састанка за пројекат HOST4ALL на којем ће угостити партнере из Пољске, Португалије и Шпаније.

Отварање фестивала уприличила је и етно група Факултета уметности Универзитета у Приштини са привременим седиштем у Косовској Митровици.

Total Page Visits: 479 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *