POKRENUT JOŠ JEDAN EU PROJEKAT „SPORT WITHOUT WASTE“

U periodu od 20-22. jula 2022. godine u Sofiji, Bugarska, održan je otvarajući sastanak projekta Sport Without Waste koji se realizuje u okviru Erasmus+ programa EU.

Domaćin i organizator sastanka bila je organizacija BG BE ACTIVE iz Bugarske koja je i lider na ovom projektu. Projekat je u rangu velikih programa saradnje (400.000 €) i planirano da traje ukupno tri godine. Partneri na projektu su organizacije iz Danske, Norveške, Rumunije, Turske, Mađarske, Albanije, Srbije i Bugarske. Kao prioritet programa biće pre svega povezivanje i razmena iskustava na ovom polju, kao i implementacija dobrih primera iz prakse koji se odnose na to kako sport može pružati podršku razvoju ekološke svesti i brizi o očuvanju životne sredine i sakupljanju i reciklaži otpada.

U ime Asocijacije Sport za sve Srbije sastanku su prisustvovali predsednik Branko Vujović i potpredsednik prof. dr Dušan Mitić.

Tema i realizacija aktivnosti projekta predstavljaće nadogradnju i unapređenje rada Asocijacije i dodatni kvalitet programa i projekata koje već organizujemo u sveri sporta za sve i sporta u firmama. Odgovornost i briga o životnoj sredini i povezivanje sporta i održivog razvoja daće novi kvalitet našim programima u smislu koji je takođe prepoznat i sadržan u okviru tačaka razvoja Asocijacije, realizacijom naše Misije „AKTIVNA SRBIJA 2030“.

Total Page Visits: 1668 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *