ПОКРЕНУТ ЈОШ ЈЕДАН ЕУ ПРОЈЕКАТ „SPORT WITHOUT WASTE“

У периоду од 20-22. јула 2022. године у Софији, Бугарска, одржан је отварајући састанак пројекта Sport Without Waste који се реализује у оквиру Erasmus+ програма ЕУ.

Домаћин и организатор састанка била је организација BG BE ACTIVE из Бугарске која је и лидер на овом пројекту. Пројекат је у рангу великих програма сарадње (400.000 €) и планирано да траје укупно три године. Партнери на пројекту су организације из Данске, Норвешке, Румуније, Турске, Мађарске, Албаније, Србије и Бугарске. Као приоритет програма биће пре свега повезивање и размена искустава на овом пољу, као и имплементација добрих примера из праксе који се односе на то како спорт може пружати подршку развоју еколошке свести и бризи о очувању животне средине и сакупљању и рециклажи отпада.

У име Асоцијације Спорт за све Србије састанку су присуствовали председник Бранко Вујовић и потпредседник проф. др Душан Митић.

Тема и реализација активности пројекта представљаће надоградњу и унапређење рада Асоцијације и додатни квалитет програма и пројеката које већ организујемо у свери спорта за све и спорта у фирмама. Одговорност и брига о животној средини и повезивање спорта и одрживог развоја даће нови квалитет нашим програмима у смислу који је такође препознат и садржан у оквиру тачака развоја Асоцијације, реализацијом наше Мисије „АКТИВНА СРБИЈА 2030“.

Total Page Visits: 1797 - Today Page Visits: 3
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *