PREDSEDNIK ISCA U POSETI SRBIJI

U skladu sa razvojem međunarodne saradnje, Asocijacija Sport za sve Srbije ugostila je u Beogradu 20. i 21. juna 2022. godine predstavnike Međunarodne Asocijacije za sport i kulturu (ISCA) – predsednika Mogensa Kirkeby-a i projektnu menadžerku Sašku Benedičić Tomat.

Asocijacija permanentno prati međunarodne aktivnosti kroz učešće u radu kongresa, sastanaka, projekata i kampanja koje imaju značajnu ulogu za unapređenje sistema sportske rekreacije – sporta za sve. Dugogodišnja uspešna saradnja sa ISCA, a koja je intenzivirana od 2000. godine, dala je brojne rezultate kroz podršku u svim kampanjskim programima – projektima, razmeni znanja i iskustava, povezivanju sa partnerskim organizacijama, jačanju regionalne saradnje, kao i doprinosu u radu predsednika Asocijacije Branka Vujovića kao člana borda ISCA.

Predmet dvodnevne posete predstavnika ISCA bio je unapređenje saradnje, razvoj međunarodnih projekata i kandidatura Asocijacije Sport za sve Srbije za organizaciju predstojećeg 11. MOVE Kongresa krajem 2023. godine, čiji bi domaćin bio grad Novi Sad.

20. juna 2022. godine, delegacija Asocijacije – predsednik Branko Vujović, gen. sekretar Filip Vešović, stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte Marina Vukotić, zajedno sa predstavnicima ISCA posetili su grad Novi Sad. Tom prilikom, obilaskom Novosadskog sajma i Kongresnog centra „Master“, više različitih hotela, „Šetališta Omera Mehića“ na popularnom Štrandu, Petrovaradinske trvrđave i drugih infrastrukturnih potencijala, upoznali su se sa kapacitetima i uslovima koje bi grad pružio za organizaciju MOVE Kongresa.

Nakon toga, upriličen je sastanak u Gradskoj kući sa članom Gradskog veća za sport i omladinu Ognjenom Cvjetičaninom i pokrajinskim sekretarom za sport i omladinu Danetom Bastom, koji su izrazili zadovoljstvo što mogu da predstave Novi Sad – ovogodišnju Evropsku prestonicu kulture koji je ujedno i grad sporta. Predsednik Asocijacije Branko Vujović napomenuo je da je AP Vojvodina jedan od najznačajnijih multikulturalnih prostora u Evropi. Svi zajedno predstavljajući Republiku Srbiju, organizovanjem kongresa poslali bi veoma važne poruke iz Novog Sada celom svetu – poruke iza kojih svi zajedno kao društvo u Srbiji stojimo: multikulturalnost; tolerancija; povezivanje ljudi; zdravi i aktivni građani.

Drugog dana posete, 21. juna 2022. godine u Beogradu organizovan je sastanak Asocijacije i ISCA sa regionalnim partnerima Asocijacije i teritorijalnim i lokalnim sportskim organizacijama koje deluju u oblasti sportske rekreacije.

Sastanku su prisustvovali predstavnici: ISCA – predsednik Mogens Kirkeby i projektna menadžerka Saška Benedičić Tomat; Asocijacije Sport za sve Srbije – predsednik Branko Vujović, gen. sekretar Filip Vešović, potpredsednik prof. dr Dušan Mitić, saradnice za međunarodnu saradnju i projekte Marina Vukotić i Marija Ugrica, kao i Saveza sport za sve Vojvodine – potpredsednik Milorad Perišić; Sportskog saveza Beograda – predsednik Dragan Tomašević; Saveza za rekreaciju i fitnes – Miloš Bunić, kao i partnerske organizacije BRAVO iz Bosne i Hercegovine – direktor Ismail Šehić.

Razgovori su vođeni u cilju podizanja kapaciteta i regionalne saradnje organizacija, jačanja organizacija u Republici Srbiji, kao i benefiti koji se nude kroz programe ISCA i učešće u međunarodnim projektima. Kroz uzajamnu saradnju stiču se iskustva iz primera najbolje prakse u upravljanju kampanjama i događajima, socijalnoj inkluziji, sportu za razvoj, inspirativnim primerima drugih sportskih programa, zagovaranju, diplomatiji, obrazovanju kroz sport i dr.

Nakon predstavljanja gostiju i programskih aktivnosti organizacija, Marina Vukotić je u ime Asocijacije prezentovala dugogodišnju saradnju sa ISCA sa osvrtom na realizaciju kampanjskih programa, projekata i razne mogućnosti dobiti kroz pakete članstva.

Pored povezivanja organizacija iz celog sveta, realizacije projekata i unapređenja celokupnog sistema sporta i kulture, ISCA pre svega širi ideje o važnosti bavljenja fizičkom aktivnošću, povezivanju ljudi, poštovanju tradicije, kulture i ravnopravnosti, izgradnji sveta kao boljeg mesta za život.

Asocijacija se zahvaljuje predstavnicima ISCA i svim gostima na poseti koja je imala višestruku važnost u promociji, saradnji i povezivanju partnerskih organizacija sa ISCA.

Total Page Visits: 1371 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.