ПРЕДСЕДНИК ISCA У ПОСЕТИ СРБИЈИ

У складу са развојем међународне сарадње, Асоцијација Спорт за све Србије угостила је у Београду 20. и 21. јуна 2022. године представнике Међународне Асоцијације за спорт и културу (ISCA) – председника Mogensa Kirkeby-a и пројектну менаџерку Sašku Benedičić Tomat.

Асоцијација перманентно прати међународне активности кроз учешће у раду конгреса, састанака, пројеката и кампања које имају значајну улогу за унапређење система спортске рекреације – спорта за све. Дугогодишња успешна сарадња са ISCA, а која је интензивирана од 2000. године, дала је бројне резултате кроз подршку у свим кампањским програмима – пројектима, размени знања и искустава, повезивању са партнерским организацијама, јачању регионалне сарадње, као и доприносу у раду председника Асоцијације Бранка Вујовића као члана борда ISCA.

Предмет дводневне посете представника ISCA био је унапређење сарадње, развој међународних пројеката и кандидатура Асоцијације Спорт за све Србије за организацију предстојећег 11. MOVE Конгреса крајем 2023. године, чији би домаћин био град Нови Сад.

20. јуна 2022. године, делегација Асоцијације – председник Бранко Вујовић, ген. секретар Филип Вешовић, стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте Марина Вукотић, заједно са представницима ISCA посетили су град Нови Сад. Том приликом, обиласком Новосадског сајма и Конгресног центра „Мастер“, више различитих хотела, „Шеталишта Омера Мехића“ на популарном Штранду, Петроварадинске трврђаве и других инфраструктурних потенцијала, упознали су се са капацитетима и условима које би град пружио за организацију MOVE Конгреса.

Након тога, уприличен је састанак у Градској кући са чланом Градског већа за спорт и омладину Огњеном Цвјетичанином и покрајинским секретаром за спорт и омладину Данетом Бастом, који су изразили задовољство што могу да представе Нови Сад – овогодишњу Европску престоницу културе који је уједно и град спорта. Председник Асоцијације Бранко Вујовић напоменуо је да је АП Војводина један од најзначајнијих мултикултуралних простора у Европи. Сви заједно представљајући Републику Србију, организовањем конгреса послали би веома важне поруке из Новог Сада целом свету – поруке иза којих сви заједно као друштво у Србији стојимо: мултикултуралност; толеранција; повезивање људи; здрави и активни грађани.

Другог дана посете, 21. јуна 2022. године у Београду организован је састанак Асоцијације и ISCA са регионалним партнерима Асоцијације и територијалним и локалним спортским организацијама које делују у области спортске рекреације.

Састанку су присуствовали представници: ISCA – председник Mogens Kirkeby и пројектна менаџерка Saškа Benedičić Tomat; Асоцијације Спорт за све Србије – председник Бранко Вујовић, ген. секретар Филип Вешовић, потпредседник проф. др Душан Митић, сараднице за међународну сарадњу и пројекте Марина Вукотић и Марија Угрица, као и Савеза спорт за све Војводине – потпредседник Милорад Перишић; Спортског савеза Београда – председник Драган Томашевић; Савеза за рекреацију и фитнес – Милош Бунић, као и партнерске организације BRAVO из Босне и Херцеговине – директор Исмаил Шехић.

Разговори су вођени у циљу подизања капацитета и регионалне сарадње организација, јачања организација у Републици Србији, као и бенефити који се нуде кроз програме ISCA и учешће у међународним пројектима. Кроз узајамну сарадњу стичу се искуства из примера најбоље праксе у управљању кампањама и догађајима, социјалној инклузији, спорту за развој, инспиративним примерима других спортских програма, заговарању, дипломатији, образовању кроз спорт и др.

Након представљања гостију и програмских активности организација, Марина Вукотић је у име Асоцијације презентовала дугогодишњу сарадњу са ISCA са освртом на реализацију кампањских програма, пројеката и разне могућности добити кроз пакете чланства.

Поред повезивања организација из целог света, реализације пројеката и унапређења целокупног система спорта и културе, ISCA пре свега шири идеје о важности бављења физичком активношћу, повезивању људи, поштовању традиције, културе и равноправности, изградњи света као бољег места за живот.

Асоцијација се захваљује представницима ISCA и свим гостима на посети која је имала вишеструку важност у промоцији, сарадњи и повезивању партнерских организација са ISCA.

Total Page Visits: 1722 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *