ПРЕДСТАВНИЦИ АСОЦИЈАЦИЈЕ НА ЦРНОГОРСКОМ СКИ ФЕСТИВАЛУ – ДУРМИТОР 2023

На Жабљаку, Црногорски савез спортске рекреације „Спорт за све“, уз подршку Владе Црне Горе – Министарства за спорт и младе, реализовао је у периоду од 02-05. марта 2023. године традиционалну програмску манифестацију, Ски фестивал – Дурмитор 2023.

Програм који се налази и у годишњем календару Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS, пратило је  223 учесника из свих крајева Црне Горе, као и представници Асоцијације Спорт за све Србије, који су боравили у смештајним капацитетима хотела: Горске очи, Златни бор, Ловац, Енигма, МБ и Жабљак, у Туристичком центру Дурмитор.

Делегација Асоцијације Спорт за све Србије, у саставу: председник Бранко Вујовић, ген. секретар Филип Вешовић, чланови Управног одбора – Милан Поповић, Петар Ђурђевић, Славољуб Мандић, мр Дејан Марсенић, присуствовала је манифестацији.

У такмичарском делу програма узело је учешће 16 екипа из различитих организација и фирми из већине црногорских крајева: Подгорице, Никшића, Херцег Новог, Будве, Бара, Пљеваља и Жабљака. Алпске дисциплине – слалом и велеслалом одвијале су се на скијалишту „Савин кук”, које је једно од два највећа на подручју Црне Горе, док су се у хотелу Горске очи одржала такмичења у: стоном тенису, пикаду и шаху. Рекреативни садржаји на снегу реализовани су на падинама Јавороваче: санкање, израда фигура од снега, игре прецизности грудвама, мали фудбал и одбојка.

На свечаном отварању манифестације која даје значајан допринос и туристичкој привреди, у вечерњим сатима у сали хотела Жабљак присутне је у име Организационог одбора поздравио председник Црногорског савеза Глигорије Војиновић. У склопу вечерњег програма посебно су уважени домаћини председник општине Жабљак Радош Жугић и председник Скупштине општине Жабљак Иван Поповић, директор Директората за спорт у Министарству за спорт и младе Зоран Јојић, као и представници Асоцијације председник Бранко Вујовић, ген. секретар Филип Вешовић, секретар  BAWS мр Дејан Марсенић и остали чланови делегације. Директор Директората за спорт Зоран Јојић истакао је значај оваквих спортско-рекреативних програма и званично отворио Ски фестивал, након чега је уследило заједничко дружење уз музички друштвено-забавни програм НИК бенда.

У току четвородневног боравка на обронцима Дурмитора, представници општине Жабљак – председник Жугић и председник Скупштине Поповић организовали су пријем за Директора Директората за спорт Зорана Јојића и представнике Асоцијације – председника Вујовића и ген. секретара Вешовића. Обиласком велелепног Спортског центра на Жабљаку, присутни су се упознали са условима и капацитетима боравка спортиста у различитим периодима године. Представници општине Жабљак исказали су спремност за додатне пројекте и програме од значаја за развој целог региона.

Пратећи дугогодишњу сарадњу Црногорског савеза и Асоцијације, у хотелу Горске очи организован је радни састанак делегација, везано за предстојећи 32. Отворени Летњи фестивал спорта за све. У име Асоцијације присуствовали су: председник Бранко Вујовић, ген. секретар Филип Вешовић и мр Дејан Марсенић, док су Црногорски савез представљали: председник Глигорије Војиновић и проф. др Будимир Бијелић. Резимирајући закључке претходног фестивала, присутни су изразили жељу да се настави заједничка сарадња на реализацији програма Лет феста.

Фестивалске активности пратило је изузетно Fair play дружење екипа. На свечаном затварању програма, најуспешнијим екипама и појединцима додељени пехари и медаље. Подршку организатору својим доласком пружио је и ген. секретар Црногорског Олимпијског Комитета Игор Вушуровић који је на завршној свечаности у свом обраћању поздравио присутне. Највећи број награда освојиле су екипа Плантаже из Подгорице и Пивара Требјеса из Никшића, док су у скијашким дисциплинама најдоминантнији били Пљевљаци. У једном делу свечаног програма, председник Асоцијације Бранко Вујовић уручио је пехаре најбољим екипама у одбојци на снегу. Председник Црногорског савеза Глигорије Војиновић закључио је да су на Ски фесту сви победници, како учесници, тако и организатори и Жабљак као домаћин. Асоцијација ће кроз активности BAWS наставити да пружа подршку јачању регионалне сарадње и организацијама које делују у систему спорта за све и спорта у фирмама.

Total Page Visits: 294 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *