ПРЕДСТАВНИЦИ АСОЦИЈАЦИЈЕ НА САЈМУ СПОРТА И ОМЛАДИНЕ У НОВОМ САДУ

На Новосадском сајму, 13. октобра 2023. године, одржан је Сајам спорта и омладине, уз подршку Покрајинског секретаријата за спорт и омладину и Града Новог Сада, а у сарадњи са Градском управом за спорт и омладину, Градским спортским савезом, Савезом за школски спорт Града Новог Сада и Новосадским омладинским форумом.

У име Асоцијације Спорт за све Србије манифестацији су присуствовали председник Бранко Вујовић, генерални секретар Филип Вешовић и сараднице за међународне пројекте и сарадњу Марина Вукотић и Марија Угрица.

Догађају су присуствовали и министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, помоћница министра туризма и омладине у Влади Републике Србије Ивана Антонијевић, покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста, као и Члан Градског већа Новог Сада за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин.

„Оно што бих издвојио као посебност ове године је и чињеница да се овај пут Сајму спорта придружује и Сајам омладине, који ће у холу Новосадског сајма на атрактиван начин приближити младима рад омладинских организација и њихових савеза. Пред нама је манифестација која ће још једном подсетити на важност бављења спортом и рекреацијом и која се из године у годину шири и окупља све већи број учесника и гостију и зато с правом можемо рећи да је овај Сајам празник спорта у правом смислу те речи“, рекао је Цвјетићанин.

Покрајински секретар за спорт и омладину Дане Баста је нагласио да је Нови Сад поред тога што је био Европска престоница младих и Европска престоница културе, показао да може да реализује велике спортске манифестације, а овим Сајмом спорта и омладине то и доказује.

Позвао је децу, да уколико се већ не баве неким спортом, одаберу данас неку од спортских дисциплина коју ће тренирати.

Изузетно је важно да се што више деце укључи у спорт, јер тиме стварамо здраву нацију, додао је Дане Баста.

Помоћница министра туризма и омладине у Влади Републике Србије Ивана Антонијевић је истакла да је Нови Сад један од градова који највише издваја за омладинско организовање и бригу о младима и град који је препознао значај улагања у младе, а Министарство туризма и омладине ће увек бити ту за додатну подршку.

Министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић је истакао да је Нови Сад град спорта не само због шампиона државе у фудбалу, рукомету, одбојци и многим индивидуалним спортовима, него и због тога што је организација спорта у Новом Саду на изузетно високом нивоу у погледу масовности и квалитета.

Представници Асоцијације обишли су чланице – организације које су на сајму представиле различите програме у области спортске рекреације и имали су сусрете са представницима партнерских организација и институција. Посетиоци Сајма спорта и омладине имали су прилике да се опробају у спортовима са лоптом – кошарка, одбојка, рукомет, фудбал, стони тенис, атлетика, бокс, карате, џудо, самбо, рвање, шах, голф, гимнастика и ритмичка гимнастика, модеран плес, боћање, као и да упознају успешне спортисте.

Total Page Visits: 96 - Today Page Visits: 4
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *