ПРЕДСТАВНИЦИ АСОЦИЈАЦИЈЕ ПРИСУСТВОВАЛИ СВЕЧАНОСТИ ДАНА ФАКУЛТЕТА СПОРТА И ФИЗИЧКОГ ВАСПИТАЊА УНИВЕРЗИТЕТА У БЕОГРАДУ

У Београду, у згради Факултета спорта и физичког васпитања – амфитеатру „Миливоје Матић“ , 09. децембра 2022. године, традиционално је обележен Дан Универзитета у Београду – Факултета спорта и физичког васпитања, чијој свечаности су присуствовали и представници Асоцијације Спорт за све Србије.

Поводом 84. годишњице постојања и рада еминентне научно-образовне институције, свечаној седници присуствовао је велики број гостију: представници Министарства просвете Републике Србије, Универзитета у Београду, Олимпијског комитета Србије, Спортског савеза Србије, гранских спортских савеза и савеза за области спорта, спортских удружења, високошколских установа из Србије и региона, као и сарадника и студената.

Председник Асоцијације Бранко Вујовић, потпредседник проф. др Душан Митић – до скоро редовни професор на Факултету и катедри рекреација и ген. секретар Филип Вешовић, одазвали су се позиву партнерске институције која има веома важну улогу у развоју области спортске рекреације.

Седницом су председавали председник Савета Факултета проф. др Роберт Ропрет и в.д. декана проф. др Саша Јаковљевић, који су поздравили госте и захвалили се свима на доласку и подршци.

Током свечаности, в.д. декан Факултета проф. др Саша Јаковљевић представио је наставне, научно-истраживачке и друге активности и дешавања на Факултету из претходне три године.

У наставку програма, додељене су захвалнице установама и организацијама које су у претходном периоду пружиле велику подршку Факултету: СЦ „Ташмајдан“, СРЦ „Милан Гале Мушкатировић“, XIII Београдска гимназија, ОШ „Филип Кљајић Фића“ из Београда, Фитнес клуб „Athletic’s Gym“ из Београда и EuroLeague Head Coaches Board. Награђени су и најбољи студенти и додељене су јубиларне награде професорима Факултета.

Након седнице отворена је 21. Међународна Научна конференција под називом: „Међународна Конференција науке о спорту, физичком васпитању и здрављу“, која је одржана 09. и 10. децембра уз већи број учесника из иностранства.

На отварању научног скупа присутне је поздравио и обратио им се министар спорта у Влади Републике Србије Зоран Гајић, који је и сам био студент ове институције где је стекао звање професора:

„Током свих ових година Факултет спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду непрестано се развијао, активно учествовао у стварању кадрова који чине темељ нашег физичког образовања, увек постављао све стручне и организационе потенцијале у службу спорта. Поносни смо на рад Факултета спорта и физичког васпитања Универзитета у Београду, на  залагање, иновативност, константност свих људи који су пронели славу ове институције која је симбол спортског образовања у Србији. Срећан рођендан једној од најдуговечнијих, најугледнијих и најутицајнијих спортских научно-образовних институција у овом делу Европе уз много лепих жеља у даљем раду и постојању. Желим вам да пут шампиона који трасирате више од осам деценија наставите и у духу добре традиције останете верни стандардима које сте поставили“.

Асоцијација честита Факултету на вишедеценијској истрајности, са жељом да се досадашња међусобна успешна сарадња развија и у наредном периоду на свим пољима узајамног деловања.

Total Page Visits: 199 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *