PREDSTAVNICI ASOCIJACIJE PRISUSTVOVALI SVEČANOSTI DANA FAKULTETA SPORTA I FIZIČKOG VASPITANJA UNIVERZITETA U BEOGRADU

U Beogradu, u zgradi Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja – amfiteatru „Milivoje Matić“ , 09. decembra 2022. godine, tradicionalno je obeležen Dan Univerziteta u Beogradu – Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja, čijoj svečanosti su prisustvovali i predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije.

Povodom 84. godišnjice postojanja i rada eminentne naučno-obrazovne institucije, svečanoj sednici prisustvovao je veliki broj gostiju: predstavnici Ministarstva prosvete Republike Srbije, Univerziteta u Beogradu, Olimpijskog komiteta Srbije, Sportskog saveza Srbije, granskih sportskih saveza i saveza za oblasti sporta, sportskih udruženja, visokoškolskih ustanova iz Srbije i regiona, kao i saradnika i studenata.

Predsednik Asocijacije Branko Vujović, potpredsednik prof. dr Dušan Mitić – do skoro redovni profesor na Fakultetu i katedri rekreacija i gen. sekretar Filip Vešović, odazvali su se pozivu partnerske institucije koja ima veoma važnu ulogu u razvoju oblasti sportske rekreacije.

Sednicom su predsedavali predsednik Saveta Fakulteta prof. dr Robert Ropret i v.d. dekana prof. dr Saša Jakovljević, koji su pozdravili goste i zahvalili se svima na dolasku i podršci.

Tokom svečanosti, v.d. dekan Fakulteta prof. dr Saša Jakovljević predstavio je nastavne, naučno-istraživačke i druge aktivnosti i dešavanja na Fakultetu iz prethodne tri godine.

U nastavku programa, dodeljene su zahvalnice ustanovama i organizacijama koje su u prethodnom periodu pružile veliku podršku Fakultetu: SC „Tašmajdan“, SRC „Milan Gale Muškatirović“, XIII Beogradska gimnazija, OŠ „Filip Kljajić Fića“ iz Beograda, Fitnes klub „Athletic’s Gym“ iz Beograda i EuroLeague Head Coaches Board. Nagrađeni su i najbolji studenti i dodeljene su jubilarne nagrade profesorima Fakulteta.

Nakon sednice otvorena je 21. Međunarodna Naučna konferencija pod nazivom: „Međunarodna Konferencija nauke o sportu, fizičkom vaspitanju i zdravlju“, koja je održana 09. i 10. decembra uz veći broj učesnika iz inostranstva.

Na otvaranju naučnog skupa prisutne je pozdravio i obratio im se ministar sporta u Vladi Republike Srbije Zoran Gajić, koji je i sam bio student ove institucije gde je stekao zvanje profesora:

„Tokom svih ovih godina Fakultet sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu neprestano se razvijao, aktivno učestvovao u stvaranju kadrova koji čine temelj našeg fizičkog obrazovanja, uvek postavljao sve stručne i organizacione potencijale u službu sporta. Ponosni smo na rad Fakulteta sporta i fizičkog vaspitanja Univerziteta u Beogradu, na  zalaganje, inovativnost, konstantnost svih ljudi koji su proneli slavu ove institucije koja je simbol sportskog obrazovanja u Srbiji. Srećan rođendan jednoj od najdugovečnijih, najuglednijih i najuticajnijih sportskih naučno-obrazovnih institucija u ovom delu Evrope uz mnogo lepih želja u daljem radu i postojanju. Želim vam da put šampiona koji trasirate više od osam decenija nastavite i u duhu dobre tradicije ostanete verni standardima koje ste postavili“.

Asocijacija čestita Fakultetu na višedecenijskoj istrajnosti, sa željom da se dosadašnja međusobna uspešna saradnja razvija i u narednom periodu na svim poljima uzajamnog delovanja.

Total Page Visits: 43 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *