Predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije gosti Borskog i Zaječarskog okruga

Na poziv i u organizaciji Asocijacije Sport za sve – Bor i lokalne samouprave grada Bora, u petak 14. juna 2019. godine, organizovan je radni sastanak – javna rasprava, na temu „Sport u jedinicama lokalne samouprave“, sa posebnim akcentom na razvoj i unapređenje oblasti sportske rekreacije – Sporta za sve.

Pored domaćina, člana veća zaduženog za sport u gradu Boru gospodina Igora Jankovića i generalnog sekretara Asocijacije Sport za sve – Bor gospodina Miloša Lukovića sastanku su prisustvovali i predstavnici sportskih saveza i sportskih organizacija iz oblasti Sporta za sve iz: Kladova (Borko Tufajević, generalni sekretar Sportskog saveza), Zaječara (Dragiša Simonović, predsednik i Igor Božinović, generalni sekretar Sportskog saveza), Knjaževca (Krunislav Simić, predsednik Asocijacije „Sport za sve“) i Boljevca (Marko Bogdanović, koordinator za školski sport i Stefan Vojnić, generalni sekretar Fudbalskog saveza opštine).

U ime Asocijacije Sport za sve Srbije radnom sastanku i poseti Borskom i Zaječarskom okrugu prisustvovali su, predsednik Branko Vujović, član Upravnog odbora Petar Đurđević i stručni saradnici Dejan Marsenić i Filip Vešović.

Kao što je najavljeno u samoj temi za sastanak, najviše je bilo reči o načinima tj. modelima funkcionisanja sistema sporta u jedinicama lokalnih samouprava kao i o mogućnostima za razvoj i unapređenje oblasti Sporta za sve u svim lokalnim sredinama Borskog i Zaječarskog okruga.

Predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije prilikom svog obraćanja naglasio je važnost ali i neophodnost unapređenja oblasti Sporta za sve u svim lokalnim sredinama u Republici Srbiji, definisanjem značajnijeg budžeta za oblast sportske rekreacije, formiranjem novih društava i udružrnja Sporta za sve, rad na edukaciji i licenciranju što većeg broja sportskih stručnjaka iz oblasti sportske rekreacije ali i podršku pri izradi novih programa Sporta za sve. S obzirom da će sve što je rečeno biti i deo programa Asocijacije Sport za sve Srbije za naredni period za šta je dobijena saglasnost i podrška resornog ministarstva, Asocijacija će pružiti svaku moguću podršku lokalnim sportskim organizacijama i jedinicama lokalnih samouprava u realizaciji postavljenih ciljeva i zadataka.

Takođe, neophodno je konstatovati da su predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije imali priliku da se upoznaju sa sistemom funkcionisanja sporta u pomenutim lokalnim sredinama i pri tome se uvere u veoma visok nivo organizovanosti sporta u tim sredinama kao i da čuju mnoge kvalitetne predloge za unapređenje dalje saradnje i razvoj sporta uopšte.

Total Page Visits: 614 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.