Представници Асоцијације Спорт за све Србије гости Борског и Зајечарског округа

На позив и у организацији Асоцијације Спорт за све – Бор и локалне самоуправе града Бора, у петак 14. јуна 2019. године, организован је радни састанак – јавна расправа, на тему „Спорт у јединицама локалне самоуправе“, са посебним акцентом на развој и унапређење области спортске рекреације – Спорта за све.

Поред домаћина, члана већа задуженог за спорт у граду Бору господина Игора Јанковића и генералног секретара Асоцијације Спорт за све – Бор господина Милоша Луковића састанку су присуствовали и представници спортских савеза и спортских организација из области Спорта за све из: Кладова (Борко Туфајевић, генерални секретар Спортског савеза), Зајечара (Драгиша Симоновић, председник и Игор Божиновић, генерални секретар Спортског савеза), Књажевца (Крунислав Симић, председник Асоцијације „Спорт за све“) и Бољевца (Марко Богдановић, координатор за школски спорт и Стефан Војнић, генерални секретар Фудбалског савеза општине).

У име Асоцијације Спорт за све Србије радном састанку и посети Борском и Зајечарском округу присуствовали су, председник Бранко Вујовић, члан Управног одбора Петар Ђурђевић и стручни сарадници Дејан Марсенић и Филип Вешовић.

Као што је најављено у самој теми за састанак, највише је било речи о начинима тј. моделима функционисања система спорта у јединицама локалних самоуправа као и о могућностима за развој и унапређење области Спорта за све у свим локалним срединама Борског и Зајечарског округа.

Председник Асоцијације Спорт за све Србије приликом свог обраћања нагласио је важност али и неопходност унапређења области Спорта за све у свим локалним срединама у Републици Србији, дефинисањем значајнијег буџета за област спортске рекреације, формирањем нових друштава и удружрња Спорта за све, рад на едукацији и лиценцирању што већег броја спортских стручњака из области спортске рекреације али и подршку при изради нових програма Спорта за све. С обзиром да ће све што је речено бити и део програма Асоцијације Спорт за све Србије за наредни период за шта је добијена сагласност и подршка ресорног министарства, Асоцијација ће пружити сваку могућу подршку локалним спортским организацијама и јединицама локалних самоуправа у реализацији постављених циљева и задатака.

Такође, неопходно је констатовати да су представници Асоцијације Спорт за све Србије имали прилику да се упознају са системом функционисања спорта у поменутим локалним срединама и при томе се увере у веома висок ниво организованости спорта у тим срединама као и да чују многе квалитетне предлоге за унапређење даље сарадње и развој спорта уопште.

Total Page Visits: 773 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *