ПРЕДСТАВНИЦИ АСОЦИЈАЦИЈЕ СПОРТ ЗА СВЕ СРБИЈЕ У РАДНОЈ ПОСЕТИ ГРАДСКОМ САВЕЗУ „СПОРТ ЗА СВЕ“ СУБОТИЦА

Представници Асоцијације Спорт за све Србије, председник Бранко Вујовић и генерални секретар Филип Вешовић, 09. децембра 2020. године, званично су посетили активну територијалну чланицу – Градски савез „Спорт за све“ Суботица.

У складу са агендом радне посете, уприличен је састанак у просторијама Градског савеза „Спорт за све“ Суботица, коме су у име домаћина присуствовали: председник Марко Марјанушић и генерални секретар Мерима Кулић.

Председник Вујовић се, у име Асоцијације Спорт за све Србије, захвалио домаћину на позиву и нагласио обострано успешну континуирану сарадњу у протеклом периоду. Том приликом је Градском савезу „Спорт за све“ Суботица уручен сет спортских реквизита за реализацију појединих спортско-рекреативних програма. Један од циљева покренуте Мисије АКТИВНА СРБИЈА 2030 – „За бољу Србију кроз спорт за све“ је јачање функционисања локалног система спорта за све, као и подизање капацитета за учешће у међународним пројектима.

У наставку посете, организован је и пријем у Градској кући, у кабинету већнице задужене за област спорта и омладине Наташе Алексић, коме је присуствовао и генерални секретар Спортског савеза Суботица Дејан Вуковић. Пријем је допринео продубљивању сарадње и поспешивању рекреативног спорта у Суботици. Давањем већег значаја масовном укључивању што шире популације у рекреативне програме и прихватање спорта као средства за популаризацију правих вредности у друштву, очувало би се и унапредило здравље грађана. Том приликом, размениле су се идеје како конкретним активностима мотивисати што већи број грађана да се рекреативно баве спортом, имајући у виду најважнији аспект, а то је очување телесног и менталног здравља.

На организованој прес-конференцији, у Медија-центру у Градској кући, представницима медија обратили су се:

Алексић, која је истакла да је велика част што смо на радном састанку са делегацијом Асоцијације разговарали о јачању сарадње уз активно укључивање Градског савеза „Спорт за све“ Суботица. Изразила је захвалност Асоцијацији на решености да се Суботица сврста у градове који ће међу првима бити посећени у оквиру Мисије АКТИВНА СРБИЈА 2030 – „За бољу Србију кроз спорт за све“, као и на донацији спортских реквизита опредељених за реализацију једног дела активности на локалном нивоу. 

Вујовић, који је истакао да ће Асоцијација, као кровна организација за област спортске рекреације у Републици Србији, у сарадњи са Министарством омладине и спорта, Спортским савезом Србије и свим партнерима на локалном нивоу покушати да, баштинећи Закон о спорту и Националну стратегију, у оквиру Мисије АКТИВНА СРБИЈА 2030 – „За бољу Србију кроз спорт за све“, креира један нови, квалитетан амбијент за све грађане Републике Србије кад је у питању спорт и спортска рекреација. – „Ми желимо да укажемо на потребу да се на националном нивоу подигне ниво свести и кроз организацију програмских активности популаризују здрави стилови живота и омасовљење грађана на учешће у рекреативним програмима. Желимо и да дефинишемо модел по коме ћемо у свим јединицама локалне самоуправе имати развијен систем спорта и спортске рекреације. Мисија АКТИВНА СРБИЈА 2030 – За бољу Србију кроз спорт за све, практично је израђена по угледу на мисију Асоцијације за међународни спорт за све – TAFISA, која је кровна организација за област рекреативног спорта у свету и кључни партнер Међународног Oлимпијског Kомитета када су спорт и здравље у питању. Та организација је још 2017. године дефинисала мисију под називом „АКТИВАН СВЕТ 2030“ и ми смо, као њихова чланица, у сарадњи са нашим партнерима и Олимпијским комитетом, у обавези да је промовишемо“.

Кулић, која је изразила велико задовљоство уприличеном посетом и захвалила се Асоцијацији на пуној подршци. Масовни облици рекреације, реализују се на градском нивоу кроз програмиране, вишемесечне, континуиране спортске активности које поспешују здравље људи, а велики акценат је и на реализацији спортско-рекреативних активности које, такође, промовишу здравље грађана као што су: Дан изазоваMOVE Week и Тримби и други. Такође, истакла је одличну сарадњу са локалном самоуправом и Спортским савезом Суботице, што је још један показатељ нивоа функционисања.

Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује на гостопримству Градском савезу „Спорт за све“ Суботица и представницима локалне самоуправе, уз уверење да постоји капацитет да се у наредном периоду, када околности то буду дозволиле, у Суботици организује једна велика и значајна спортско-рекреативна манифестација, која ће бити прави показатељ доброг функционисања система спорта за све на локалном нивоу.

https://www.subotica.info/2020/12/09/asocijacija-sport-za-sve-srbije-u-poseti-subotici

https://www.subotica.com/vesti/kvalitetna-rekreacija-vazna-za-sve-gradjane-id39727.html

https://www.subotica.com/fotografije/medija-centar-obracanje-povodom-saradnje-sa-asocijacijom-sport-za-sve-srbije-i-pospesivanja-rekreativnog-sporta-u-subotici-id76193.html

https://yueco.rs/info-blok-09-12-2020/
https://suboticadanas.rs/rekreativni-sport-kao-prioritet-u-ocuvanju-mentalnog-i-telesnog-zdravlja/
Total Page Visits: 930 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *