PREDSTAVNICI ASOCIJACIJE SPORT ZA SVE SRBIJE U RADNOJ POSETI GRADSKOM SAVEZU „SPORT ZA SVE“ SUBOTICA

Predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije, predsednik Branko Vujović i generalni sekretar Filip Vešović, 09. decembra 2020. godine, zvanično su posetili aktivnu teritorijalnu članicu – Gradski savez „Sport za sve“ Subotica.

U skladu sa agendom radne posete, upriličen je sastanak u prostorijama Gradskog saveza „Sport za sve“ Subotica, kome su u ime domaćina prisustvovali: predsednik Marko Marjanušić i generalni sekretar Merima Kulić.

Predsednik Vujović se, u ime Asocijacije Sport za sve Srbije, zahvalio domaćinu na pozivu i naglasio obostrano uspešnu kontinuiranu saradnju u proteklom periodu. Tom prilikom je Gradskom savezu „Sport za sve“ Subotica uručen set sportskih rekvizita za realizaciju pojedinih sportsko-rekreativnih programa. Jedan od ciljeva pokrenute Misije AKTIVNA SRBIJA 2030 – „Za bolju Srbiju kroz sport za sve“ je jačanje funkcionisanja lokalnog sistema sporta za sve, kao i podizanje kapaciteta za učešće u međunarodnim projektima.

U nastavku posete, organizovan je i prijem u Gradskoj kući, u kabinetu većnice zadužene za oblast sporta i omladine Nataše Aleksić, kome je prisustvovao i generalni sekretar Sportskog saveza Subotica Dejan Vuković. Prijem je doprineo produbljivanju saradnje i pospešivanju rekreativnog sporta u Subotici. Davanjem većeg značaja masovnom uključivanju što šire populacije u rekreativne programe i prihvatanje sporta kao sredstva za popularizaciju pravih vrednosti u društvu, očuvalo bi se i unapredilo zdravlje građana. Tom prilikom, razmenile su se ideje kako konkretnim aktivnostima motivisati što veći broj građana da se rekreativno bave sportom, imajući u vidu najvažniji aspekt, a to je očuvanje telesnog i mentalnog zdravlja.

Na organizovanoj pres-konferenciji, u Medija-centru u Gradskoj kući, predstavnicima medija obratili su se:

Aleksić, koja je istakla da je velika čast što smo na radnom sastanku sa delegacijom Asocijacije razgovarali o jačanju saradnje uz aktivno uključivanje Gradskog saveza „Sport za sve“ Subotica. Izrazila je zahvalnost Asocijaciji na rešenosti da se Subotica svrsta u gradove koji će među prvima biti posećeni u okviru MisijeAKTIVNA SRBIJA 2030 – „Za bolju Srbiju kroz sport za sve“, kao i na donaciji sportskih rekvizita opredeljenih za realizaciju jednog dela aktivnosti na lokalnom nivou. 

Vujović, koji je istakao da će Asocijacija, kao krovna organizacija za oblast sportske rekreacije u Republici Srbiji, u saradnji sa Ministarstvom omladine i sporta, Sportskim savezom Srbije i svim partnerima na lokalnom nivou pokušati da, baštineći Zakon o sportu i Nacionalnu strategiju, u okviru Misije AKTIVNA SRBIJA 2030 – „Za bolju Srbiju kroz sport za sve“, kreira jedan novi, kvalitetan ambijent za sve građane Republike Srbije kad je u pitanju sport i sportska rekreacija. – „Mi želimo da ukažemo na potrebu da se na nacionalnom nivou podigne nivo svesti i kroz organizaciju programskih aktivnosti popularizuju zdravi stilovi života i omasovljenje građana na učešće u rekreativnim programima. Želimo i da definišemo model po kome ćemo u svim jedinicama lokalne samouprave imati razvijen sistem sporta i sportske rekreacije. Misija AKTIVNA SRBIJA 2030 – Za bolju Srbiju kroz sport za sve, praktično je izrađena po ugledu na misiju Asocijacije za međunarodni sport za sve – TAFISA, koja je krovna organizacija za oblast rekreativnog sporta u svetu i ključni partner Međunarodnog Olimpijskog Komiteta kada su sport i zdravlje u pitanju. Ta organizacija je još 2017. godine definisala misiju pod nazivom „AKTIVAN SVET 2030“ i mi smo, kao njihova članica, u saradnji sa našim partnerima i Olimpijskim komitetom, u obavezi da je promovišemo“.

Kulić, koja je izrazila veliko zadovljostvo upriličenom posetom i zahvalila se Asocijaciji na punoj podršci. Masovni oblici rekreacije, realizuju se na gradskom nivou kroz programirane, višemesečne, kontinuirane sportske aktivnosti koje pospešuju zdravlje ljudi, a veliki akcenat je i na realizaciji sportsko-rekreativnih aktivnosti koje, takođe, promovišu zdravlje građana kao što su: Dan izazovaMOVE Week Trimbi i drugi. Takođe, istakla je odličnu saradnju sa lokalnom samoupravom i Sportskim savezom Subotice, što je još jedan pokazatelj nivoa funkcionisanja.

Asocijacija Sport za sve Srbije se zahvaljuje na gostoprimstvu Gradskom savezu „Sport za sve“ Subotica i predstavnicima lokalne samouprave, uz uverenje da postoji kapacitet da se u narednom periodu, kada okolnosti to budu dozvolile, u Subotici organizuje jedna velika i značajna sportsko-rekreativna manifestacija, koja će biti pravi pokazatelj dobrog funkcionisanja sistema sporta za sve na lokalnom nivou.

https://www.subotica.info/2020/12/09/asocijacija-sport-za-sve-srbije-u-poseti-subotici

https://www.subotica.com/vesti/kvalitetna-rekreacija-vazna-za-sve-gradjane-id39727.html

https://www.subotica.com/fotografije/medija-centar-obracanje-povodom-saradnje-sa-asocijacijom-sport-za-sve-srbije-i-pospesivanja-rekreativnog-sporta-u-subotici-id76193.html

Total Page Visits: 756 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.