Представници Асоцијације Спорт за све Србије учествовали на састанку министара спорта Републике Србије и Републике Турске

У Београду је у петак 24. маја 2019. године у згради Владе Републике Србије одржан састанак делегације Републике Србије, на челу са министром омладине и спорта Вањом Удовичићем и делегације Републике Турске, предвођене министром омладине и спорта Мехметом М.Касапоглуом.

Током састанка сумирани су досадашњи успешни резултати сарадње двеју земаља и представљени су конкретни предлози за продубљену и унапређену будућу сарадњу како у области спорта (размена стручњака и знања, боље коришћење спортских капацитета, промоција спортског туризма), тако и у области омладине (размена експерата цивилног сектора, пракса омладинског предузетништва, неформално образовање, активна партиципација, волонтеризам и социјална инклузија). Својим предлозима су директан допринос дали присутни представници спортских савеза двеју земаља.


Асоцијацију Спорт за све Србије представили су председник Бранко Вујовић и потпредседник проф.др Душан Митић, који су са председником Турске Асоцијације Спорт за све, Yасин Болукбасијем договорили конкретне заједничке пројекте у области спорта за све. Предлози будуће сарадње о којима је било речи, односиће се на реализацију заједничких пројеката из ЕУ фондова, организацију научних конференција и спортских манифестација из области спорта за све.

Total Page Visits: 1159 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *