Predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije učestvovali na sastanku ministara sporta Republike Srbije i Republike Turske

U Beogradu je u petak 24. maja 2019. godine u zgradi Vlade Republike Srbije održan sastanak delegacije Republike Srbije, na čelu sa ministrom omladine i sporta Vanjom Udovičićem i delegacije Republike Turske, predvođene ministrom omladine i sporta Mehmetom M.Kasapogluom.

Tokom sastanka sumirani su dosadašnji uspešni rezultati saradnje dveju zemalja i predstavljeni su konkretni predlozi za produbljenu i unapređenu buduću saradnju kako u oblasti sporta (razmena stručnjaka i znanja, bolje korišćenje sportskih kapaciteta, promocija sportskog turizma), tako i u oblasti omladine (razmena eksperata civilnog sektora, praksa omladinskog preduzetništva, neformalno obrazovanje, aktivna participacija, volonterizam i socijalna inkluzija). Svojim predlozima su direktan doprinos dali prisutni predstavnici sportskih saveza dveju zemalja.


Asocijaciju Sport za sve Srbije predstavili su predsednik Branko Vujović i potpredsednik prof.dr Dušan Mitić, koji su sa predsednikom Turske Asocijacije Sport za sve, Yasin Bolukbasijem dogovorili konkretne zajedničke projekte u oblasti sporta za sve. Predlozi buduće saradnje o kojima je bilo reči, odnosiće se na realizaciju zajedničkih projekata iz EU fondova, organizaciju naučnih konferencija i sportskih manifestacija iz oblasti sporta za sve.

Total Page Visits: 1007 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.