ПРЕДСТАВНИЦИ АСОЦИЈАЦИЈЕ У ПОСЕТИ МИНИСТРУ СПОРТА ЗОРАНУ ГАЈИЋУ

У Београду, у Палати Србија – Министарству спорта Републике Србије, 09. децембра 2022. године, представници Асоцијације Спорт за све Србије – председник Бранко Вујовић, потпредседник проф. др Душан Митић и генерални секретар Филип Вешовић били су гости Министра спорта у Влади Републике Србије Зорана Гајића.

Састанку су присуствовали и државни секретар Министарства спорта Марко Кешељ, посебни саветник министра Дејан Бојовић и шеф кабинета Јован Кнежевић.

На почетку састанка, председник Вујовић је упознао министра и његове сараднике са годишњим планом и програмом Асоцијације, седамдесетогодишњом традицијом, нормативном и организационом уређењу Асоцијације, као и правцима деловања у наредном периоду. Посебан акценат је дат међународној сарадњи, пројектима из ЕУ фодова, реализацији фестивала спорта за све, као и организацији 2. Конгреса спорта за све Србије.

У наставку састанка, министар је нагласио да ће свакако у даљем раду Министарства један од приоритета бити и унапређење области спортске рекреације у интересу свих грађана и грађанки Републике Србије. Постављена је и платформа заједничког деловања Министарства и Асоцијације, ка унапређењу система спорта за све и спорта у фирмама у Републици Србији за наредни мандатни период.

У складу са националним приоритетима дефинисане су даље смернице и циљеви:

  • Унапређење међународне сарадње и промоција Србије кроз спорт за све;
  • Развој спорта за све на територији целе државе, унапређење система спортске рекреације на нивоу покрајина и локалних самоуправа;
  • Сарадња са другим ресорима у циљу стварања услова да се свим категоријама друштва обезбеди спорт и рекреација у циљу очувања и унапређења здравља;
  • Спорт за све као део мисије Олимпијског покрета Србије „За бољи свет кроз спорт за све“ – TAFISA & Међународни Олимпијски Комитет & АКТИВНА СРБИЈА 2030;
  • Подизање стручних и организационих потенцијала спорта за све, израда стратешких докумената и имплементација постављених циљева и задатака;
  • Умрежавање, комуникација, ЕУ фондови, подршка и сарадња са другим националним савезима и организацијама;
  • Медијска подршка подизању свести о важности физичког вежбања у циљу очувања здравља и унапређења целокупног нашег друштва.

Асоцијација се захваљује министру на пријему и могућности да разменом знања и искустава дефинишемо заједничке правце деловања, у циљу унапређења целокупног система спорта и нашег друштва.

Спремни за нове изазове идемо даље!

Асоцијација Спорт за све Србије „АКТИВНА СРБИЈА 2030“

Total Page Visits: 568 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *