PREDSTAVNICI ASOCIJACIJE U POSETI MINISTRU SPORTA ZORANU GAJIĆU

U Beogradu, u Palati Srbija – Ministarstvu sporta Republike Srbije, 09. decembra 2022. godine, predstavnici Asocijacije Sport za sve Srbije – predsednik Branko Vujović, potpredsednik prof. dr Dušan Mitić i generalni sekretar Filip Vešović bili su gosti Ministra sporta u Vladi Republike Srbije Zorana Gajića.

Sastanku su prisustvovali i državni sekretar Ministarstva sporta Marko Kešelj, posebni savetnik ministra Dejan Bojović i šef kabineta Jovan Knežević.

Na početku sastanka, predsednik Vujović je upoznao ministra i njegove saradnike sa godišnjim planom i programom Asocijacije, sedamdesetogodišnjom tradicijom, normativnom i organizacionom uređenju Asocijacije, kao i pravcima delovanja u narednom periodu. Poseban akcenat je dat međunarodnoj saradnji, projektima iz EU fodova, realizaciji festivala sporta za sve, kao i organizaciji 2. Kongresa sporta za sve Srbije.

U nastavku sastanka, ministar je naglasio da će svakako u daljem radu Ministarstva jedan od prioriteta biti i unapređenje oblasti sportske rekreacije u interesu svih građana i građanki Republike Srbije. Postavljena je i platforma zajedničkog delovanja Ministarstva i Asocijacije, ka unapređenju sistema sporta za sve i sporta u firmama u Republici Srbiji za naredni mandatni period.

U skladu sa nacionalnim prioritetima definisane su dalje smernice i ciljevi:

  • Unapređenje međunarodne saradnje i promocija Srbije kroz sport za sve;
  • Razvoj sporta za sve na teritoriji cele države, unapređenje sistema sportske rekreacije na nivou pokrajina i lokalnih samouprava;
  • Saradnja sa drugim resorima u cilju stvaranja uslova da se svim kategorijama društva obezbedi sport i rekreacija u cilju očuvanja i unapređenja zdravlja;
  • Sport za sve kao deo misije Olimpijskog pokreta Srbije „Za bolji svet kroz sport za sve“ – TAFISA & Međunarodni Olimpijski Komitet & AKTIVNA SRBIJA 2030;
  • Podizanje stručnih i organizacionih potencijala sporta za sve, izrada strateških dokumenata i implementacija postavljenih ciljeva i zadataka;
  • Umrežavanje, komunikacija, EU fondovi, podrška i saradnja sa drugim nacionalnim savezima i organizacijama;
  • Medijska podrška podizanju svesti o važnosti fizičkog vežbanja u cilju očuvanja zdravlja i unapređenja celokupnog našeg društva.

Asocijacija se zahvaljuje ministru na prijemu i mogućnosti da razmenom znanja i iskustava definišemo zajedničke pravce delovanja, u cilju unapređenja celokupnog sistema sporta i našeg društva.

Spremni za nove izazove idemo dalje!

Asocijacija Sport za sve Srbije „AKTIVNA SRBIJA 2030“

Total Page Visits: 286 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *