ПРОГРАМСКИМ АКТИВНОСТИМА ШИРОМ СРБИЈЕ ОБЕЛЕЖЕН TAFISAСВЕТСКИ ДАН ПЕШАЧЕЊА

У организацији Међународне Асоцијације спорт за све (TAFISA), 01. октобра 2023. године обележен је TAFISA Светски Дан пешачења (TAFISA World Walking Day – 24 Hours Around the Globe). Пратећи међународни календар активности, Асоцијација Спорт за све Србије прикључила се овој иницијативи која нас уједињује на свим континентима и временским зонама и као координатор на националном нивоу, системски је промовисала кретање ради здравља.

Олимпијски комитети, универзитети, међународне спортске федерације, националне асоцијације спорта за све, локални спортски клубови, школе и појединци спровели су различите активности – пешачење, трчање, планинарење, оријентиринг, вожња бицикла, тротинета, ролера, скејт бордова, пливање, веслање и др. У Европи, TAFISA Светски Дан пешачења, усклађен је са Европском недељом спорта 2023 и њеном поруком и кампањом #BeActive, те су многе чланице Асоцијације управо пешачењем обележиле почетак недеље, испуњене различитим програмским активностима намењеним грађанима широм Србије.

Планинарски савез Србије, 23. септембра 2023. године, реализовао је програм „РОСА ДАН ПЕШАЧЕЊА“, где је учешће узело 85 планинарских друштава. На 93 планинарске стазе, у 68 градова широм Србије, учешће је узело преко 15.000 грађана. На централној манифестацији која је била на Власини окупило се око 500 учесника.

Пратећи спортско-рекреативне догађаје у Републици Србији, у оквиру TAFISA Светског Дана пешачења, програме пешачења за различите категорије друштва организовале су и друге чланице Асоцијације – Оријентиринг савез Србије,  Асоцијација „Спорт за све“ Београд, Савез за рекреативни спорт Ниша, Градски савез „Спорт за све“ Суботица, Спортски савез општине Кладово, Спортски савез „Нови Пазар“, Асоцијација Спорт за све Бор, Спорт за све „Соко“ Димитровград, Спортско удружење „Спорт мастер“ из Новог Сада, као и друга спортска удружења.

Total Page Visits: 46 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *