Radni sastanak sa predstavnicima Sportskog saveza Srbije

U okviru svoje redovne posete Nacionalnim sportskim savezima, delegacija Sportskog saveza Srbije je dana 06. septembra 2019. godine posetila Asocijaciju Sport za sve Srbije.

Na ovoma radnom sastanku domaćini u ime Asocijijacije Sport za sve Srbije bili su predsednik Branko Vujović i stručni saradnik Filip Vešović, dok su u ime Sportskog saveza Srbije sastanku prisustvovali savetnik Miloš Marković i sportski direktor Dragan Šešum.

Tokom sastanka predsednik Asocijacije je goste upoznao sa aktivnostima Asocijacije u proteklom periodu kao i sa planovima i programim koji će se realizovati narednom periodu.

Akcenat u radu Asocijacije u narednom periodu je stavljen na:

  • organizaciju predstojećeg 29. Otvorenog Letnjeg festivala Sporta za sve, koji će se održati u Sutomoru, Crna Gora od 18. do 22. septembra, organizaciju Stručne tribine i Regionalne konferencije – sastanka koji će se tom prilikom održati u Sutomoru i za koji su svoje ućešće već potvrdile zvanične delegacije iz Bugarske, Rumunije, Sloveniuje, Turske, Severne Makedonije i naravno Crne Gore i Srbije.
  • Početak realizacije konkretne saradnje sa Asocijacijom Sport za sve Turske (izrade aplikacija, pisanje zajedničkih projekata, organizaciju konferencija i drugih stručnih skupova…
  • Učešće predstavnika Asocijacije u izradni Nacionalne Strategije razvoja sporta u Republici Srbiji
  • Nastavak saradnje sa SSS i realizaciju konkrestnik aktivnosti (obilazak lokalnih samouprava u Srbiji, zajedničko učešće u programima međunarodne saradnje, …)

Takođe tokom sastanka je bilo i reči oko toga koloko je već urađeno u pogledu osnaživanja Asocijacije i njenog što boljeg pozicioniranja u sistemu sporta Republike Srbije

  • Formiranje stručnih tela i komisija
  • Pokretanje konkretnih aktivnosti na međunarodnom planu
  • Unapređenje saradnje sa Ministarstvom omladine i sporta (sastanak sa ministrom Vanjom Udovičićem, prisustvovanje sastanku ministara sporta Republike Srbije i Republike Turske)
  • Unapređenje saradnje sa Sportskim savezom Srbije (sastanak sa predsednikom Davorom Štefanekom i generalnim sekretarom Goranom Marinkovićem, razgovori na temu pokretanja zajedničkih projekata i programa, učešće na „Majskoj nagradi“…)
  • Izrada novog sajta, baze podataka, aktivnije učešće na društvenim mrežama…
  • Učešće na Međunarodnim konferencijama…

Organizacija i ovog sastanka je imala za cilj da se dogovore pre svega konkretne aktivnosti kojih će na osnovu svega što je izrečeno biti zaista mnogo u narednom periodu.

Asocijacije Sport za sve Srbije se još jednom zahvaljuje Sportskom savez Srbije na saradnji i pre svega rešenosti da se realizacijom zajedničkih programa podigne kapacitet naših organizacija a samim tim i celokupnog sistema sporta Srbije.

Total Page Visits: 1115 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.