Радни састанак са представницима Спортског савеза Србије

У оквиру своје редовне посете Националним спортским савезима, делегација Спортског савеза Србије је дана 06. септембра 2019. године посетила Асоцијацију Спорт за све Србије.

На овома радном састанку домаћини у име Асоцијијације Спорт за све Србије били су председник Бранко Вујовић и стручни сарадник Филип Вешовић, док су у име Спортског савеза Србије састанку присуствовали саветник Милош Марковић и спортски директор Драган Шешум.

Током састанка председник Асоцијације је госте упознао са активностима Асоцијације у протеклом периоду као и са плановима и програмим који ће се реализовати наредном периоду.

Акценат у раду Асоцијације у наредном периоду је стављен на:

  • организацију предстојећег 29. Отвореног Летњег фестивала Спорта за све, који ће се одржати у Сутомору, Црна Гора од 18. до 22. септембра, организацију Стручне трибине и Регионалне конференције – састанка који ће се том приликом одржати у Сутомору и за који су своје ућешће већ потврдиле званичне делегације из Бугарске, Румуније, Словениује, Турске, Северне Македоније и наравно Црне Горе и Србије.
  • Почетак реализације конкретне сарадње са Асоцијацијом Спорт за све Турске (израде апликација, писање заједничких пројеката, организацију конференција и других стручних скупова…
  • Учешће представника Асоцијације у израдни Националне Стратегије развоја спорта у Републици Србији
  • Наставак сарадње са ССС и реализацију конкрестник активности (обилазак локалних самоуправа у Србији, заједничко учешће у програмима међународне сарадње, …)

Такође током састанка је било и речи око тога колоко је већ урађено у погледу оснаживања Асоцијације и њеног што бољег позиционирања у систему спорта Републике Србије

  • Формирање стручних тела и комисија
  • Покретање конкретних активности на међународном плану
  • Унапређење сарадње са Министарством омладине и спорта (састанак са министром Вањом Удовичићем, присуствовање састанку министара спорта Републике Србије и Републике Турске)
  • Унапређење сарадње са Спортским савезом Србије (састанак са председником Давором Штефанеком и генералним секретаром Гораном Маринковићем, разговори на тему покретања заједничких пројеката и програма, учешће на „Мајској награди“…)
  • Израда новог сајта, базе података, активније учешће на друштвеним мрежама…
  • Учешће на Међународним конференцијама…

Организација и овог састанка је имала за циљ да се договоре пре свега конкретне активности којих ће на основу свега што је изречено бити заиста много у наредном периоду.

Асоцијације Спорт за све Србије се још једном захваљује Спортском савез Србије на сарадњи и пре свега решености да се реализацијом заједничких програма подигне капацитет наших организација а самим тим и целокупног система спорта Србије.

Total Page Visits: 1262 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *