SRBIJA TRADICIONALNO UČESTVOVALA NA FESTIVALU RADNIČKOG SPORTA U BUGARSKOJ

Bugarska Radnička federacija „Sport i zdravlje“ uspešno je organizovala 18. Međunarodni Festival radničkog sporta, koji se održao, u periodu od 15-19. juna 2022. godine, u popularnom bugarskom turističkom risortu Sv. Konstantin i Elena.

Tradicionalni festival, koji se nalazi i u kalendaru aktivnosti Balkanske Asocijacije radničkog sporta – BAWS, okupio je oko 1.200 učesnika iz različitih sportskih organizacija, udruženja i klubova, kompanija i članova sindikata iz: Bugarske, Srbije, Rumunije, Severne Makedonije, Meksika, Izraela i Portugala.

Delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije – gen. sekretar Filip Vešović i članovi Upravnog odbora Petar Đurđević i Dragan Sinđelić, predvodila je ekipe iz Republike Srbije koje su uzele učešće u više sportskih disciplina festivala.

Takmičarski program odvijao se u 18 sportskih disciplina u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji i to: mali fudbal, odbojka, mamanet, kuglanje, basket, plivanje, tenis, stoni tenis, šah, bridž, pikado, petanque, backgammon, kettlebell podizanje, odbojka na plaži, nadvlačenje konopca, plažni tenis i rvanje u pesku.

Preko 50 učesnika iz Srbije svrstani su bili u ekipe iz: Žablja, Ade, Novog Sada i Beograda, a takmičile su se u odbojci na pesku, petanke i pikadu.

Najbolji rezultat ostvarila je ekipa Opštine Ada, koja je u jakoj konkurenciji takmičenja u pikadu za muškarce osvojila 1. mesto, kojoj je pripao pobednički pehar i zlatne medalje.

Asocijacija je osvojila pehar za 6. mesto u ukupnom ekipnom plasmanu takmičenja na festivalu, koji je predsednica Bugarske Radničke federacije Desislava Jagodin uručila gen. sekretaru Filip Vešoviću.

U sklopu planiranih aktivnosti BAWS kojom predsedava Republika Srbija na čelu sa predsednikom BAWS Brankom Vujovićem, 17. juna 2022. godine, u konferencijskoj sali Odessos hotela Astor Garden, u Sv. Konstantinu i Eleni, održana je redovna sednica Generalne Skupštine BAWS.

Sednici su prisustvovali delegati Bugarske, Severne Makedonije i Srbije, dok su predstavnici Rumunije i Crne Gore dali potpunu saglasnost za usvajanje materijala po tačkama Dnevnog reda.

Izabran je novi Upravni odbor BAWS: predsednik Branko Vujović iz Asocijacije Sport za sve Srbije i članovi – Desislava Jagodin iz Bugarske Radničke federacije „Sport i zdravlje“, Dragan Ćurlinov iz Makedonske Asocijacije „Sport za sve bez granica“, Vlasku Konstantin iz Rumunske Federacije Sport za sve i Gligorije Vojinović iz Crnogorskog Saveza sportske rekreacije „Sport za sve“.

Takođe, delegati su usvojili Zapisnik sa izborne sednice Generalne Skupštine iz Ohrida, S. Makedonija i izglasali predlog novog Statuta BAWS, koji će unaprediti funkcionisanje sistema regionalnih organizacija i učvrstiti partnerstva.

Asocijacija se zahvaljuje Bugarskoj Radničkoj federaciji na gostoprimstvu, kao i prijavljenim ekipama iz Srbije na učešću u programu i ostvarenim sportskim rezultatima. Naredni međunarodni događaj planiran je da se tradicionalno realizuje na crnogorskom primorju u organizaciji Asocijacije Sport za sve Srbije i Crnogorskog saveza sportske rekreacije, u periodu od 14-18. septembra 2022. godine u  Budvi.

Total Page Visits: 163 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.