СРБИЈА ТРАДИЦИОНАЛНО УЧЕСТВОВАЛА НА ФЕСТИВАЛУ РАДНИЧКОГ СПОРТА У БУГАРСКОЈ

Бугарска Радничка федерација „Спорт и здравље“ успешно је организовала 18. Међународни Фестивал радничког спорта, који се одржао, у периоду од 15-19. јуна 2022. године, у популарном бугарском туристичком рисорту Св. Константин и Елена.

Традиционални фестивал, који се налази и у календару активности Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS, окупио је око 1.200 учесника из различитих спортских организација, удружења и клубова, компанија и чланова синдиката из: Бугарске, Србије, Румуније, Северне Македоније, Мексика, Израела и Португала.

Делегација Асоцијације Спорт за све Србије – ген. секретар Филип Вешовић и чланови Управног одбора Петар Ђурђевић и Драган Синђелић, предводила је екипе из Републике Србије које су узеле учешће у више спортских дисциплина фестивала.

Такмичарски програм одвијао се у 18 спортских дисциплина у екипној и појединачној конкуренцији и то: мали фудбал, одбојка, маманет, куглање, баскет, пливање, тенис, стони тенис, шах, бриџ, пикадо, petanque, backgammon, kettlebell подизање, одбојка на плажи, надвлачење конопца, плажни тенис и рвање у песку.

Преко 50 учесника из Србије сврстани су били у екипе из: Жабља, Аде, Новог Сада и Београда, а такмичиле су се у одбојци на песку, петанке и пикаду.

Најбољи резултат остварила је екипа Општине Ада, која је у јакој конкуренцији такмичења у пикаду за мушкарце освојила 1. место, којој је припао победнички пехар и златне медаље.

Асоцијација је освојила пехар за 6. место у укупном екипном пласману такмичења на фестивалу, који је председница Бугарске Радничке федерације Десислава Јагодин уручила ген. секретару Филип Вешовићу.

У склопу планираних активности BAWS којом председава Република Србија на челу са председником BAWS Бранком Вујовићем, 17. јуна 2022. године, у конференцијској сали Odessos хотела Astor Garden, у Св. Константину и Елени, одржана је редовна седница Генералне Скупштине BAWS.

Седници су присуствовали делегати Бугарске, Северне Македоније и Србије, док су представници Румуније и Црне Горе дали потпуну сагласност за усвајање материјала по тачкама Дневног реда.

Изабран је нови Управни одбор BAWS: председник Бранко Вујовић из Асоцијације Спорт за све Србије и чланови – Десислава Јагодин из Бугарске Радничке федерације „Спорт и здравље“, Драган Ћурлинов из Македонске Асоцијације „Спорт за све без граница“, Власку Константин из Румунске Федерације Спорт за све и Глигорије Војиновић из Црногорског Савеза спортске рекреације „Спорт за све“.

Такође, делегати су усвојили Записник са изборне седнице Генералне Скупштине из Охрида, С. Македонија и изгласали предлог новог Статута BAWS, који ће унапредити функционисање система регионалних организација и учврстити партнерства.

Асоцијација се захваљује Бугарској Радничкој федерацији на гостопримству, као и пријављеним екипама из Србије на учешћу у програму и оствареним спортским резултатима. Наредни међународни догађај планиран је да се традиционално реализује на црногорском приморју у организацији Асоцијације Спорт за све Србије и Црногорског савеза спортске рекреације, у периоду од 14-18. септембра 2022. године у  Будви.

Total Page Visits: 369 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *