СПОРТСКА УНИЈА СЛОВЕНИЈЕ ПРОСЛАВИЛА ЈУБИЛЕЈ 30 ГОДИНА ПОСТОЈАЊА

Спортска унија Словеније (ŠUS), поводом јубилеја 30 година успешног рада, организовала је свечани пријем 07. новембра 2023. године у Љубљани.

У склопу вечерњег програма у сали „Cukarna venue“, гости су уз културно-забавни програм имали прилику да размене искуства у досадашњем раду и учврсте партнерске односе.

Међу званичним гостима из иностранства присуствовали су председник Међународне Асоцијације Спорт за све (TAFISA) Wolfgang Baumann, председник Међународне Асоцијације за спорт и културу (ISCA) Mogens Kirkeby, као и представници Асоцијације Спорт за све Србије – председник Бранко Вујовић и ген. секретар Филип Вешовић.

Током свечаности, учесницима се обратио говором добродошлице председник ŠUS Дејан Црнек, који је истакао да је веома поносан на историју још од 1952. године када је формиран „Партизан“ Словеније и сараднике који су допринели успесима да се створи светски призната организација спорта за све у Словенији.

Након тога, сарадници ŠUS представили су поруке мисије организације за наредних 10 година, које се односе на различиту понуду програма и промоцију здравих  животних навика.

Представници Асоцијације сусрели су се са званичницима различитих организација и том приликом представили активности на међународном плану деловања. Водили су разговоре са представницима TAFISA – председником Wolfgang Baumann-ом и Janez Sodržnik-ом о актуелностима спорта за све и будућој сарадњи. Са представницима ISCA – председником Mogens Kirkebyем и пројект менаџером Saškom Benedičić Tomat тема разговора били су текући пројекти и кампање које нас очекују у наредном периоду.

Асоцијација Спорт за све Србије, као правни наследник Савеза за телесно васпитање „Партизан“ Југославије, захваљује се на позиву и гостопримству ŠUS. Разматрањем нових идеја, кроз претходно стечена искуства, две партнерске организације ће унапредити сарадњу и допринети развоју спорта за све на глобалном нивоу.

Total Page Visits: 658 - Today Page Visits: 3
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *