У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА МЕМОРИЈАЛНА ТРКА И ШЕТЊА ЗА СВЕ ГЕНЕРАЦИЈЕ

Асоцијација „Спорт за све“ Београда je 28. новембра 2021. године организовала на београдском излетишту Ада Циганлија 94. атлетску трку „Око Савског језера“ односно 28. трку у част рођендана Душка Радовића и рекреативну шетњу за све генерације.  У знак сећања на Брану и Душка Радовића, од ове године меморијална трка и шетња наставиће да се одржавају под називом „Страшан лав“.

Браћа Радовић оставили су неизбрисиве трагове у култури и спорту. Душко је као песник и писац био омиљен у свим сегментима друштва. Брана, као млађи брат, каријеру је градио као атлетски тренер, организатор је многих такмичења и био је сарадник и велики пријатељ спорта за све.

Меморијалном догађају присуствовао је и Филип Вешовић – ген. секретар Асоцијације Спорт за све Србије, која је заједно са Спортским савезом Београда, Српским атлетским савезом, Покретом трећег доба, ЈП Ада Циганлија, Црвеним крстом Чукарице, атлетичарима и ветеранима Студија Б, сарадницима, судијама и волонтерима, пружила подршку манифестацији која је привукла медијску пажњу и окупила београђане на физичку активност.

Присутне је у име организатора поздравио Петар Стакић – председник Стручног одбора Асоцијације „Спорт за све“ Београда, који је том приликом истакао значај ове манифестације и захвалио се свима на подршци.

Програм забавног карактера водио је Јовица Максимовић, дугогодишњи сарадник спорта за све, новинар Радио Београда 202 и уредник емисије Клинцијада.

Такмичење рекреативаца у трци одвијало се у мушкој и женској конкуренцији по категоријама: јуниори, сениори и ветерани. Најбољима за остварене резултате додељени су пехари, медаље и дипломе.

У свом обраћању кроз talk show, Вешовић је подсетио на реализацију значајнијих активности у области спортске рекреације у протеклом периоду и најавио наставак и јачање програмске сарадње на локалним нивоима.

Асоцијација ће у оквиру система функционисања наставити да пружа подршку програмима од којих се остварује општи интерес у области спорта, уз партнерску подршку институција, правних субјеката и фирми, као и ангажовање спортских стручњака у области спортске рекреације.

Total Page Visits: 939 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *