U BEOGRADU ODRŽANA MEMORIJALNA TRKA I ŠETNJA ZA SVE GENERACIJE

Asocijacija „Sport za sve“ Beograda je 28. novembra 2021. godine organizovala na beogradskom izletištu Ada Ciganlija 94. atletsku trku „Oko Savskog jezera“ odnosno 28. trku u čast rođendana Duška Radovića i rekreativnu šetnju za sve generacije.  U znak sećanja na Branu i Duška Radovića, od ove godine memorijalna trka i šetnja nastaviće da se održavaju pod nazivom „Strašan lav“.

Braća Radović ostavili su neizbrisive tragove u kulturi i sportu. Duško je kao pesnik i pisac bio omiljen u svim segmentima društva. Brana, kao mlađi brat, karijeru je gradio kao atletski trener, organizator je mnogih takmičenja i bio je saradnik i veliki prijatelj sporta za sve.

Memorijalnom događaju prisustvovao je i Filip Vešović – gen. sekretar Asocijacije Sport za sve Srbije, koja je zajedno sa Sportskim savezom Beograda, Srpskim atletskim savezom, Pokretom trećeg doba, JP Ada Ciganlija, Crvenim krstom Čukarice, atletičarima i veteranima Studija B, saradnicima, sudijama i volonterima, pružila podršku manifestaciji koja je privukla medijsku pažnju i okupila beograđane na fizičku aktivnost.

Prisutne je u ime organizatora pozdravio Petar Stakić – predsednik Stručnog odbora Asocijacije „Sport za sve“ Beograda, koji je tom prilikom istakao značaj ove manifestacije i zahvalio se svima na podršci.

Program zabavnog karaktera vodio je Jovica Maksimović, dugogodišnji saradnik sporta za sve, novinar Radio Beograda 202 i urednik emisije Klincijada.

Takmičenje rekreativaca u trci odvijalo se u muškoj i ženskoj konkurenciji po kategorijama: juniori, seniori i veterani. Najboljima za ostvarene rezultate dodeljeni su pehari, medalje i diplome.

U svom obraćanju kroz talk show, Vešović je podsetio na realizaciju značajnijih aktivnosti u oblasti sportske rekreacije u proteklom periodu i najavio nastavak i jačanje programske saradnje na lokalnim nivoima.

Asocijacija će u okviru sistema funkcionisanja nastaviti da pruža podršku programima od kojih se ostvaruje opšti interes u oblasti sporta, uz partnersku podršku institucija, pravnih subjekata i firmi, kao i angažovanje sportskih stručnjaka u oblasti sportske rekreacije.

Total Page Visits: 588 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.