У БЕОГРАДУ ОДРЖАНА СЕДНИЦА РЕДОВНЕ СКУПШТИНЕ АСОЦИЈАЦИЈЕ

На основу годишњег плана активности Асоцијације Спорт за све Србије, 17. децембра 2021. године, у Великој сали Скупштине града Београда одржана је седница Редовне Скупштине Асоцијације, са почетком у 1400 часова.

На седници, која је одржана у складу са актуелним мерама превенције ширења заразне болести COVID-19, присуствовали су представници-делегати из 35 чланица Скупштине Асоцијације – територијалних и гранских спортских савеза, спортских удружења и друштава, које доприносе одрживости и унапређењу система у области спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорта у фирмама у Републици Србији.

Председавајући Скупштином, присутнима се обратио председник Асоцијације Бранко Вујовић, који је поздравио присутне и захвалио им се на доласку и учешћу у раду. Након уводног излагања са свеобухватним освртом на протекли период, изабрана су радна тела – Радно Председништво: Бранко Вујовић, проф. др Душан Митић, Славољуб Мандић; Верификациона Комисија: Петар Ђурђевић, Милан Поповић, мр Дејан Марсенић и записничар Марина Вукотић.

У наставку, Верификациона комисија је утврдила кворум за рад. Усвојен је предложени Дневни ред и радни материјал за 2020. годину, који се односи на реализацију Плана и програма, Извештај Надзорног одбора, Финансијско пословање и Извештај Ревизора за утрошена буџетска средства добијена од Министарства омладине и спорта.

Након тога, председник Вујовић презентовао је реализацију Плана и програма у 2021. години пратећи Мисију АКТИВНА СРБИЈА 2030, и то кроз: развојни програм, међународну сарадњу,  програмске активности и едукативни програм. Појединости о актуелним пројектима који се финансирају из Ерасмус+Спорт програма, у којима учествује Асоцијација, представила је стручни сарадник за међ. сарадњу Марина Вукотић. Техничко функционисање и подизање капацитета Асоцијације образложио је у неколико сегмената ген. секретар Филип Вешовић. У даљем обраћању, Вујовић се захвалио свим представницима чланица Асоцијације, спортским стручњацима и сарадницима као и партнерима на сарадњи и изнео закључке досадашњег рада у текућој години и системског функционисања. Такође, на седници је и верификован предлог Програма рада и финансијског плана за 2022. годину.

На самом крају, приказан је видео материјал – промо спот, као ретроспектива 30. година Летњих фестивала спорта за све, који ће поред осталих многобројних програмских активности Асоцијације бити приказани и у Монографији – поводом обележавања 70 година од СТВ „Партизан“ Југославије до Асоцијације Спорт за све Србије.

Председник Вујовић позвао је све заинтересоване да се пријаве за учешће на предстојећем 29. Отвореном Ски фестивалу спорта за све, који је планиран да се одржи на Копоанику, у периоду од 23-27. марта 2022. године. Свим присутним члановима и спортским организацијама из којих долазе пожелео је срећне новогодишње празнике и успех у даљем раду, након чега је уприличен коктел.

Асоцијација се захваљује свима на учешћу у раду Редовне Скупштине као и Градској управи и Скупштини града Београда који су дали сагласност за уступање простора за одржавање седнице.

Годишњи извештај о реализацији Плана и програма Асоцијације Спорт за све Србије за 2021. годину

Total Page Visits: 892 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *