U BEOGRADU ODRŽANA SEDNICA REDOVNE SKUPŠTINE ASOCIJACIJE

Na osnovu godišnjeg plana aktivnosti Asocijacije Sport za sve Srbije, 17. decembra 2021. godine, u Velikoj sali Skupštine grada Beograda održana je sednica Redovne Skupštine Asocijacije, sa početkom u 1400 časova.

Na sednici, koja je održana u skladu sa aktuelnim merama prevencije širenja zarazne bolesti COVID-19, prisustvovali su predstavnici-delegati iz 35 članica Skupštine Asocijacije – teritorijalnih i granskih sportskih saveza, sportskih udruženja i društava, koje doprinose održivosti i unapređenju sistema u oblasti sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport) i sporta u firmama u Republici Srbiji.

Predsedavajući Skupštinom, prisutnima se obratio predsednik Asocijacije Branko Vujović, koji je pozdravio prisutne i zahvalio im se na dolasku i učešću u radu. Nakon uvodnog izlaganja sa sveobuhvatnim osvrtom na protekli period, izabrana su radna tela – Radno Predsedništvo: Branko Vujović, prof. dr Dušan Mitić, Slavoljub Mandić; Verifikaciona Komisija: Petar Đurđević, Milan Popović, mr Dejan Marsenić i zapisničar Marina Vukotić.

U nastavku, Verifikaciona komisija je utvrdila kvorum za rad. Usvojen je predloženi Dnevni red i radni materijal za 2020. godinu, koji se odnosi na realizaciju Plana i programa, Izveštaj Nadzornog odbora, Finansijsko poslovanje i Izveštaj Revizora za utrošena budžetska sredstva dobijena od Ministarstva omladine i sporta.

Nakon toga, predsednik Vujović prezentovao je realizaciju Plana i programa u 2021. godini prateći Misiju AKTIVNA SRBIJA 2030, i to kroz: razvojni program, međunarodnu saradnju,  programske aktivnosti i edukativni program. Pojedinosti o aktuelnim projektima koji se finansiraju iz Erasmus+Sport programa, u kojima učestvuje Asocijacija, predstavila je stručni saradnik za međ. saradnju Marina Vukotić. Tehničko funkcionisanje i podizanje kapaciteta Asocijacije obrazložio je u nekoliko segmenata gen. sekretar Filip Vešović. U daljem obraćanju, Vujović se zahvalio svim predstavnicima članica Asocijacije, sportskim stručnjacima i saradnicima kao i partnerima na saradnji i izneo zaključke dosadašnjeg rada u tekućoj godini i sistemskog funkcionisanja. Takođe, na sednici je i verifikovan predlog Programa rada i finansijskog plana za 2022. godinu.

Na samom kraju, prikazan je video materijal – promo spot, kao retrospektiva 30. godina Letnjih festivala sporta za sve, koji će pored ostalih mnogobrojnih programskih aktivnosti Asocijacije biti prikazani i u Monografiji – povodom obeležavanja 70 godina od STV „Partizan“ Jugoslavije do Asocijacije Sport za sve Srbije.

Predsednik Vujović pozvao je sve zainteresovane da se prijave za učešće na predstojećem 29. Otvorenom Ski festivalu sporta za sve, koji je planiran da se održi na Kopoaniku, u periodu od 23-27. marta 2022. godine. Svim prisutnim članovima i sportskim organizacijama iz kojih dolaze poželeo je srećne novogodišnje praznike i uspeh u daljem radu, nakon čega je upriličen koktel.

Asocijacija se zahvaljuje svima na učešću u radu Redovne Skupštine kao i Gradskoj upravi i Skupštini grada Beograda koji su dali saglasnost za ustupanje prostora za održavanje sednice.

Godišnji izveštaj o realizaciji Plana i programa Asocijacije Sport za sve Srbije za 2021. godinu

Total Page Visits: 666 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.