У БУДВИ ОТВОРЕН 31. ЛЕТЊИ ФЕСТИВАЛ СПОРТА ЗА СВЕ

Асоцијација Спорт за све Србије и Црногорски савез спортске рекреације „Спорт за све”, као надлежни национални спортски савези за област спортске рекреације, на црногорском приморју у Будви организују 31. Отворени Летњи фестивал спорта за све.

Програм фестивала, који је сврстан и у међународни календар догађаја Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS, одржава се у периоду од 14-18. септембра 2022. године, са смештајем учесника у хотелу „Словенска плажа“.

Близу 500 учесника из Србије и Црне Горе, као и земаља региона: Бугарске, Румуније, Пољске и Северне Македоније, међу којима су спортски рекреативци и љубитељи породичне летње рекреације, спортске организације и стручњаци, чланови гранских Синдиката и запослени у локалним самоуправама и фирмама, учествују у такмичарском делу програма кроз 15 спортских дисциплина, спортско-рекреативним активностима и друштвено-забавном концепту.

Свечано отварање фестивала, одржало се 15. септембра 2022. године у 2100 час на базену „Рондо“ хотела „Словенска плажа“.

Испред Хотелске групе „Будванска ривијера“, гостима се обратила и поздравила ПР менаџер хотела „Словенска плажа“ Јелена Калуђеровић. У наставку свечаности, добродошлицу на фестивал пожелели су председник Организационог одбора Лет феста – Будва 2022 Глигорије Војиновић и председник BAWS и Асоцијације Спорт за све Србије Бранко Вујовић. Након тога присутнима се у име Министарства спорта и младих Црне Горе обратио в.д. директора Директората за спорт мр Зоран Јојић, који је званично прогласио фестивал отвореним.

Званичници су апострофирали значај спортске рекреације на опште здравље људи и подизање квалитета живота кроз активаности које нуде програми из области спорта за све. Председник Вујовић је истакао значај спорта у служби повезивања људи на територији читавог Балкана и могућности да кроз спортско-рекреативне садржаје утичемо на културну, привредну и образовну размену добара, знања и информација у служби  бољег животног амбијента свих нас.

Total Page Visits: 655 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *