У КАИРУ ОДРЖАНА ISCA СЕДНИЦА БОРДА

Међународна Асоцијација за спорт и културу – ISCA, у сарадњи са Асоцијацијом за спорт и културу Египта, организовала је ISCA Седницу Борда, 28. априла 2023. године у Каиру, Египат. Седници, која се одржала у просторијама Олимпијског спортског центра Египта у Каиру присуствовао је председник Асоцијације Спорт за све Србије и члан Борда ISCA, Бранко Вујовић.

Након уводног излагања председника Mogens Kirkeby, сви чланови Борда имали су прилику да поднесу извештаје о реализованим програмима и активностима својих организација од последње седнице, одржане у септембру 2022. године у Rio de Janeiru.

Током седнице, све чланове Борда поздравио је и министар спорта и омладине Египта Проф. др Ashraf Sobhi са својим сарадницима.  Домаћини су организовали Симпозијум под називом „Sports, a gate to social tolerance“, током ког је Министар уручио и посебно признање председнику ISCA.

У излагању председника Асоцијације Спорт за све Србије Бранка Вујовића, посебну пажњи привукао је сегмент који се односио на представљање реализованог програма овогодишњег јубиларног 30. Отвореног Ски фестивала – Копаоник 2023, где је члановима Борда презентован и мини филм.

Усвојени су извештаји за 2022. годину, анализирало се и дискутовало о реализованим програмима и пројектима, донете су одлуке у складу са изменама и допунама Статута ISCA, захтевима за пријем у чланство, новим партнерствима као и одлука о томе да се светски ISCA MOVE Конгрес и Генерална Скупштина одрже у Мадриду, Шпанија, у периоду од 15-17. новембра 2023. године.

Састанку је претходио разноврстан културни, туристички и спортски програм који је припремила Асоцијација за спорт и културу Египта, у сарадњи са Асоцијацијом Спорт за све Египта.

ISCA тренутно броји 287 земаља чланица, из 89 држава и представља преко 40 милиона људи. Као претежно пројектно усмерена организација, ISCA иза себе има 70 успешно имплементираних ЕУ пројеката на којима је била лидер или партнерска организација, а који су повезали и начинили партнерима многе водеће организације из области спорта за све, међу којима је и  веома активна чланица Асоцијација Спорт за све Србије.

Total Page Visits: 153 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *