У ЛЕПОСАВИЋУ ПОТПИСАН НОВИ СПОРАЗУМ О САРАДЊИ СА ФАКУЛТЕТОМ ЗА СПОРТ И ФИЗИЧКО ВАСПИТАЊЕ

У Лепосавићу, 03. јуна 2021. године, делегација Асоцијације Спорт за све Србије била је у званичној посети партнерској високошколској установи – Факултету за спорт и физичко васпитање Универзитета у Приштини, са привременим седиштем у Лепосавићу, где је верификована будућа сарадња потписивањем новог споразума о сарадњи.

Састанку су присуствовали у име Асоцијације Спорт за све Србије: председник Бранко Вујовић, члан Управног одбора Славољуб Мандић и генерални секретар Филип Вешовић, а у име домаћина: декан проф. др Верољуб Станковић и продекан за наставу проф. др Љубиша Лилић.

Председник Вујовић се у име Асоцијације захвалио на гостопримству. Том приликом се осврнуо на дугогодишњи период успешне сарадње на реализацији Међународне Научне конференције на тему „Антрополошки и теоантрополошки поглед на физичке активности од Константина Великог до данас“, која се реализује у оквиру едукативног програма Ски фестивала спорта за све на Копаонику.

Након потписивања новог споразума о сарадњи, Вујовић и Станковић су закључили да се у наредном периоду пружа могућност за повећањем нивоа сарадње и то кроз: стручно оспособљавање кадрова и усавршавање спортских стручњака; организацију и реализацију научних и стручних скупова, конференција и конгреса, саветовања, округлих столова, трибина, обука, стручних и студијских путовања и сл.; учешће и реализацију програма, фестивала и пројеката на националном и међународном плану;  израду научних радова, монографија, публикација, брошура, као и реализацију научних и других истраживања.

Факултет ће наставити да пружа стручну помоћ и подршку систему спорта за све, како на међународном плану, тако и на националном нивоу, а посебно овом делу региона, истакли су професори Станковић и Лилић.

Асоцијација се захваљује Факултету на подршци и наставку сарадње кроз континуирану подршку спортско-рекреативним програмима и усавршавању спортских стручњака из области спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт).

Total Page Visits: 1169 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *