U LEPOSAVIĆU POTPISAN NOVI SPORAZUM O SARADNJI SA FAKULTETOM ZA SPORT I FIZIČKO VASPITANJE

U Leposaviću, 03. juna 2021. godine, delegacija Asocijacije Sport za sve Srbije bila je u zvaničnoj poseti partnerskoj visokoškolskoj ustanovi – Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje Univerziteta u Prištini, sa privremenim sedištem u Leposaviću, gde je verifikovana buduća saradnja potpisivanjem novog sporazuma o saradnji.

Sastanku su prisustvovali u ime Asocijacije Sport za sve Srbije: predsednik Branko Vujović, član Upravnog odbora Slavoljub Mandić i generalni sekretar Filip Vešović, a u ime domaćina: dekan prof. dr Veroljub Stanković i prodekan za nastavu prof. dr Ljubiša Lilić.

Predsednik Vujović se u ime Asocijacije zahvalio na gostoprimstvu. Tom prilikom se osvrnuo na dugogodišnji period uspešne saradnje na realizaciji Međunarodne Naučne konferencije na temu „Antropološki i teoantropološki pogled na fizičke aktivnosti od Konstantina Velikog do danas“, koja se realizuje u okviru edukativnog programa Ski festivala sporta za sve na Kopaoniku.

Nakon potpisivanja novog sporazuma o saradnji, Vujović i Stanković su zaključili da se u narednom periodu pruža mogućnost za povećanjem nivoa saradnje i to kroz: stručno osposobljavanje kadrova i usavršavanje sportskih stručnjaka; organizaciju i realizaciju naučnih i stručnih skupova, konferencija i kongresa, savetovanja, okruglih stolova, tribina, obuka, stručnih i studijskih putovanja i sl.; učešće i realizaciju programa, festivala i projekata na nacionalnom i međunarodnom planu;  izradu naučnih radova, monografija, publikacija, brošura, kao i realizaciju naučnih i drugih istraživanja.

Fakultet će nastaviti da pruža stručnu pomoć i podršku sistemu sporta za sve, kako na međunarodnom planu, tako i na nacionalnom nivou, a posebno ovom delu regiona, istakli su profesori Stanković i Lilić.

Asocijacija se zahvaljuje Fakultetu na podršci i nastavku saradnje kroz kontinuiranu podršku sportsko-rekreativnim programima i usavršavanju sportskih stručnjaka iz oblasti sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport).

Total Page Visits: 770 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.