У ЛИСАБОНУ ОДРЖАНА ЗАВРШНА КОНФЕРЕНЦИЈА ПРОЈЕКТА „EUROPE IN ACTION“

Међународна Асоцијација Спорт за све – TAFISA, као водећи партнер пројекта „Europe in action“ у оквиру Еразмус+ Спорт програма, била је домаћин завршне конференције која се одржала у Лисабону, Португалијa, у периоду од 17-18 октобра 2022. године.

Састанку су у име Асоцијације Спорт за све Србије, која је партнер на пројекту, присуствовали Председник Асоцијације Бранко Вујовић и потпредседник проф. др Душан Митић, као и други представници партнерских организација: Спортска организација Кипра, Министрство културе и спорта Грчке, Центар знања у спорту из Холандије, Министарство спорта и туризма Пољске, Спортска унија Словеније, Федерација Спорт за све Турске и Институт за спорт и омладину из Португала.

Основни циљ састанка био је општи преглед резултата који су до сада постигнути и сходно томе усаглашавање завршних корака, као и дискусија о ширењу и одрживости пројекта у будућем периоду.

Претходне три године, заједно са партнерима бавили смо се израдом стратешких докумената и интерпретирањем већ постојећих политика из области спорта за све на различитим нивоима у Европи – покушавајући да разумемо како се те политике примењују у пракси. У сваком од пет региона Европе одржан је по један састанак фокусиран на специфичне потребе тог поднебља. Регионални и међународни представници организација поделили су своја искуства и примере добре праксе, разговарали о предностима, слабостима, приликама и претњама у региону и имали шансу да истраже нова партнерства и сарадње, а све у циљу дефинисања тема мисије и стварања платформе која би обухватила најразличитија искуства и потребе европских региона.

За сваку од тринаест тема одабраних током прве фазе пројекта, креиран је образовни модул као доступан ресурс за ширу спортску заједницу. Сваки од модула треба да пружи практична знања за бољи успех базичног спорта широм Европе.

Кроз активну међународну сарадњу, размену искустава, метода и циљева који се односе на повећање и промовисање учешћа у спорту и физичкој активности, Асоцијација настоји да се повеже са светом али и да свет приближи нама.

Total Page Visits: 796 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *