U LISABONU ODRŽANA ZAVRŠNA KONFERENCIJA PROJEKTA „EUROPE IN ACTION“

Međunarodna Asocijacija Sport za sve – TAFISA, kao vodeći partner projekta „Europe in action“ u okviru Erazmus+ Sport programa, bila je domaćin završne konferencije koja se održala u Lisabonu, Portugalija, u periodu od 17-18 oktobra 2022. godine.

Sastanku su u ime Asocijacije Sport za sve Srbije, koja je partner na projektu, prisustvovali Predsednik Asocijacije Branko Vujović i potpredsednik prof. dr Dušan Mitić, kao i drugi predstavnici partnerskih organizacija: Sportska organizacija Kipra, Ministrstvo kulture i sporta Grčke, Centar znanja u sportu iz Holandije, Ministarstvo sporta i turizma Poljske, Sportska unija Slovenije, Federacija Sport za sve Turske i Institut za sport i omladinu iz Portugala.

Osnovni cilj sastanka bio je opšti pregled rezultata koji su do sada postignuti i shodno tome usaglašavanje završnih koraka, kao i diskusija o širenju i održivosti projekta u budućem periodu.

Prethodne tri godine, zajedno sa partnerima bavili smo se izradom strateških dokumenata i interpretiranjem već postojećih politika iz oblasti sporta za sve na različitim nivoima u Evropi – pokušavajući da razumemo kako se te politike primenjuju u praksi. U svakom od pet regiona Evrope održan je po jedan sastanak fokusiran na specifične potrebe tog podneblja. Regionalni i međunarodni predstavnici organizacija podelili su svoja iskustva i primere dobre prakse, razgovarali o prednostima, slabostima, prilikama i pretnjama u regionu i imali šansu da istraže nova partnerstva i saradnje, a sve u cilju definisanja tema misije i stvaranja platforme koja bi obuhvatila najrazličitija iskustva i potrebe evropskih regiona.

Za svaku od trinaest tema odabranih tokom prve faze projekta, kreiran je obrazovni modul kao dostupan resurs za širu sportsku zajednicu. Svaki od modula treba da pruži praktična znanja za bolji uspeh bazičnog sporta širom Evrope.

Kroz aktivnu međunarodnu saradnju, razmenu iskustava, metoda i ciljeva koji se odnose na povećanje i promovisanje učešća u sportu i fizičkoj aktivnosti, Asocijacija nastoji da se poveže sa svetom ali i da svet približi nama.

Total Page Visits: 571 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.