U okviru Let festa održana Stručna tribina „Društvene mreže i aplikacije u službi Sporta za sve“ i Regionalna konferencija Sporta za sve

U okviru realizacije 29. Otvorenog Međunarodnog Letnjeg festivala Sporta za sve – Sutomore 2019, posebna pažnja je posvećena programima razvoja stručnih potencijala Sporta za sve.

Tradicionalno je održana Stručna tribina na temu: „Društvene mreže i aplikacije u službi Sporta za sve“, koja je uključila veliki broj sportskih stručnjaka koji su svojim izlaganjima dali doprinos za unapređenje sportske rekreacije u budućnosti.

Moderator dr Budimir Bijelić pozdravio je prisutne i ukazao na značaj održavanja stručne tribine u okviru Letnjeg festivala.

Izlagači su kroz svoje prezentacije preneli iskustva velikom broju prisutih. Prof. dr Dušan Mitić se osvrnuo na važnost društvenih mreža u službi Sporta za sve, psiholog Nikola Mijušković obrazložio je psihološke aspekte uticaja društvenih mreža i tehnologija, dr Aleksandar Ivanovski i docent Goran Prebeg izneli su konkretne predloge aplikacija koje su u direktnoj vezi sa praćenjem i modelovanjem vežbanja, Bilal Kaglajan pristnima je preneo model posebno napravljene mobilne aplikacije Sporta za sve u Turskoj i njenu primenu, inženjer informacionih tehnologija Boris Maksimović i profesor fizičkog vaspitanja i sporta Ružica Maksimović podelili su rezultate istraživanja i strategije razvoja marketinga na društvenim mrežama za potrebe afirmacije Crnogorskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ kao i alate koje su koristili za to.

Kao jedan od ključnih događaja u okviru ovogodišnjeg festivala, po prvi put je organizovana Regionalna konferencija na kojoj su učešće uzele zvanične delegacije iz: Turske Federacije Sport za sve, Sportske unije Slovenije, Rumunske Federacije Sport za sve, Makedonske Asocijacije Sport za sve bez granica, kao i članovi Upravnih odbora i Stručnih tela Crnogorskog saveza sportske rekreacije „Sport za sve“ i Asocijacije Sport za sve Srbije.

Predstavnici zvaničnih delegacija prezentovali su svoje projekte i programe, a na predlog predsedavajućeg – predsednika Asocijacije Sport za sve Srbije gospodina Branka Vujovića, doneti su zaključci i preporuke za dalju saradnju:

  • Unapređenje saradnje na realizaciji festivala Sporta za sve i sportsko-rekreativnih igara;
  • Učešće i podrška u realizaciji projekata finansiranih iz EU fondova;
  • Razvoj i unapređenje kompanijskog sporta;
  • Edukacija i podizanje stručnih kapaciteta – organizacija naučnih konferencija i skupova na temu Sporta za sve i kompanijskog spora;
  • Realizacija programa i projekata u okviru kampanja međunarodnih organizacija (TAFISA, ISCA, EFCS…);
  • Aktivnije učešće u radu međunarodnih organizacija u oblasti Sporta za sve i kompanijskog sporta i uzajamna podrška u ostvarivanju zajedničkih ciljeva.
Total Page Visits: 1685 - Today Page Visits: 2
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.