У оквиру Лет феста одржана Стручна трибина „Друштвене мреже и апликације у служби Спорта за све“ и Регионална конференција Спорта за све

У оквиру реализације 29. Отвореног Међународног Летњег фестивала Спорта за све – Сутоморe 2019, посебна пажња је посвећена програмима развоја стручних потенцијала Спорта за све.

Традиционално је одржана Стручна трибина на тему: „Друштвене мреже и апликације у служби Спорта за све“, која је укључила велики број спортских стручњака који су својим излагањима дали допринос за унапређење спортске рекреације у будућности.

Модератор др Будимир Бијелић поздравио је присутне и указао на значај одржавања стручне трибине у оквиру Летњег фестивала.

Излагачи су кроз своје презентације пренели искуства великом броју присутих. Проф. др Душан Митић се осврнуо на важност друштвених мрежа у служби Спорта за све, психолог Никола Мијушковић образложио је психолошке аспекте утицаја друштвених мрежа и технологија, др Александар Ивановски и доцент Горан Пребег изнели су конкретне предлоге апликација које су у директној вези са праћењем и моделовањем вежбања, Билал Каглајан пристнима је пренео модел посебно направљене мобилне апликације Спорта за све у Турској и њену примену, инжењер информационих технологија Борис Максимовић и професор физичког васпитања и спорта Ружица Максимовић поделили су резултате истраживања и стратегије развоја маркетинга на друштвеним мрежама за потребе афирмације Црногорског савеза спортске рекреације „Спорт за све“ као и алате које су користили за то.

Као један од кључних догађаја у оквиру овогодишњег фестивала, по први пут је организована Регионална конференција на којој су учешће узеле званичне делегације из: Турске Федерације Спорт за све, Спортске уније Словеније, Румунске Федерације Спорт за све, Македонске Асоцијације Спорт за све без граница, као и чланови Управних одбора и Стручних тела Црногорског савеза спортске рекреације „Спорт за све“ и Асоцијације Спорт за све Србије.

Представници званичних делегација презентовали су своје пројекте и програме, а на предлог председавајућег – председника Асоцијације Спорт за све Србије господина Бранка Вујовића, донети су закључци и препоруке за даљу сарадњу:

  • Унапређење сарадње на реализацији фестивала Спорта за све и спортско-рекреативних игара;
  • Учешће и подршка у реализацији пројеката финансираних из ЕУ фондова;
  • Развој и унапређење компанијског спорта;
  • Едукација и подизање стручних капацитета – организација научних конференција и скупова на тему Спорта за све и компанијског спора;
  • Реализација програма и пројеката у оквиру кампања међународних организација (TAFISA, ISCA, EFCS…);
  • Активније учешће у раду међународних организација у области Спорта за све и компанијског спорта и узајамна подршка у остваривању заједничких циљева.
Total Page Visits: 1923 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *