Успешно реализован 32. Међународни Фестивал спорта за све

У периоду од 27. септембра до 01. октобра 2023. године, Асоцијација Спорт за све Србије и Црногорски савез спортске рекреације „Спорт за све”, као надлежни национални спортски савези за област спортске рекреације, на црногорском приморју у Будви организовали су 32. Међународни Фестивал спорта за све.

Ове године Фестивал је окупио 550 учесника, спортских рекреативаца и љубитеља породичне летње рекреације, спортских организација и стручњака, чланова гранских Синдиката, запослених у локалним самоуправама и компанијама из Македоније, Бугарске, Румуније, Словеније, Црне Горе и Србије. Подељени у 32 екипе, учесници су се такмичили у 14 дисциплина (мали фудбал, баскет, одбојка, одбојка на песку, стони тенис, тенис, ного тенис, стрељаштво, пикадо, бадминтон, шах, надвлачење конопца, пливање и боћање), уз свакодневни рекреативни садржај, фитнес и друштвено-забавни програм.

Организациони одбор у саставу: председник Бранко Вујовић и чланови – Глигорије Војиновић, мр Дејан Марсенић, Филип Вешовић и спортски директор фестивала проф. др Будимир Бијелић, у припремном периоду фестивала, организовао је радне састанке са представницима Хотелске групе у Будви, где су прецизирани детаљи за квалитетнију реализацију програма, након чега је формиран радни тим са координаторима програма и спортских дисциплина, судијама и техничким особљем.

Отворени и затворени терени комплекса Будванске ривијере „Словенска плажа“ и аутентично медитеранско окружење, омогућили су учесницима одличне услове како за такмичарски тако и рекреативни део програма.

Свечано отварање фестивала одржало се 28. септембра 2023. године на базену „Рондо“ хотела „Словенска плажа“. Испред Хотелске групе „Будванска ривијера“, госте је поздравила менаџер хотела Весна Вујовић. У наставку свечаности, добродошлицу на фестивал пожелели су председник Организационог одбора фестивала, уједно председник Асоцијације Спорт за све Србије и Балканске Асоцијације Радничког Спорта, Бранко Вујовић, председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек и Министар спорта и младих Владе Црне Горе, Василије Лалошевић, које је званично отворио 32. Међународни Фестивал спорта за све.

Званичници су апострофирали значај спортске рекреације на опште здравље људи и подизање квалитета живота кроз активности које нуде програми из области спорта за све.

Свечано отварање фестивала уприличили су културно уметничко друштво „Стара Будва“, традиционалним играма са подручја Црне Горе и Србије и Гимнастички клуб Будва, клуб са најбројнијим колективом у Гимнастичком савезу Црне Горе, који се гимнастиком бави од рекреације до репрезентације и који је изнедрио највећи број репрезентативки.

Дугогодишњи новинар и ТВ лице Душица Вугделић водила је церемонијални део програма, док је екипа локалне Радио телевизије Будва пропратила целокупан догађај и забележила снимке које је емитовала кроз објаве и репортажу. Спортски журнал је традиционално најавио догађај преко дугогодишњег сарадника и дописника Благоја Ђукановића. Вечерњи друштвено-забавни програм употпунио је музиком „Ник бенд“.

Гостовањем у јутарњем програму Радио телевизије Црне Горе, 29. септембра 2023. године, председник организационог одбора Бранко Вујовић осврнуо се на лепу сарадњу Црногорског савеза спортске рекреације „Спорт за све“ и Асоцијације спорт за све Србије, као и подршку Балканске Асоцијације Радничког Спорта. Плод те сарадње чини да из године у годину на фестивалу учествује све већи број спортских организација, организација спорта за све, компанија, али и локалних самоуправа из шест земаља Балкана.

У склопу планираних активности Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS, којом председава Република Србија на челу са председником Бранком Вујовићем, 30. септембра 2023. године, у конференцијској сали хотела „Словенска плажа“, одржана је и редовна седница Управног одбора BAWS на којој су донете важне одлуке за унапређење сарадње регионалних организација и јачег системског повезивања.

Фестивалу је присуствовао и представник Међународне Асоцијације Спорт за све – TAFISA, господин Јанез Содржник.

У оквиру церемоније свечаног затварања фестивала, уручене су награде и признања – пехари и медаље најуспешнијим учесницима у спортским дисциплинама. Глигорије Војиновић и Бранко Вујовић доделили су захвалнице за допринос реализацији програма 32. Међународног Фестивала спорта за све.

Председник Спортског савеза Србије, Давор Штефанек уручио је пехар за свеукупног победника екипи Телевизије Црне Горе.  

На самом крају званичног дела церемоније, спортски директор фестивала проф. др Будимир Бијелић захвалио се свима на учешћу и честитао такмичарима на оствареним резултатима. Бијелић је честитао и организаторима програма и судијама на успешно вођеним дисциплинама и целокупној реализацији програма фестивала. „Управо подељени пехари, медаље и захвалнице говоре о оствареном нивоу, разноврсности и квалитету спортско-рекреативних садржаја“, рекао је Бијелић и додао да одавно није видео оволико насмејаних и искрено веселих лица као ове године у Будви. Са том сликом, спортски директор фестивала затворио је 32. Међународни Фестивал спорта за све – Будва 2023 и пожелео да се и убудуће срећемо на манифестацијама овог типа.

Овогодишњи фестивал проширио је #beactive поруку, мото Европске недеље спорта, са циљем промоције спорта и подстицања грађана да се редовно баве физичком активношћу. Асоцијација је учешћем на пројекту #sportwithoutwaste стекла потребно знање и алате којима је додатно скренула пажњу на очување животне средине и на фестивалу представила практична решења за еколошки прихватљивији приступ организовању спортских догађаја. Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује дугогодишњем партнеру Црногорском савезу спортске рекреације „Спорт за све“, ХГ Будванска ривијера, сарадницима на реализацији програма и свим учесницима који су такмичења и дружење употпунили толеранцијом и узајамним поштовањем.

Фотографије за преузимање:

Total Page Visits: 1224 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *