УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН 5. ФЕСТИВАЛ СПОРТА ЗА СВЕ ВОЈВОДИНЕ И ОБЕЛЕЖЕН СВЕТСКИ ДАН ПЕШАЧЕЊА (World Walking Day)

Асоцијација Спорт за све Србије дала је пуну подршку реализацији 5. Фестивала спорта за све Војводине „Буди активан, буди здрав!“, који је реализован од стране Савеза спорт за све Војводине, у сарадњи са Покрајинским Секретаријатом за спорт и омладину, Покрајинским Заводом за спорт и медицину спорта и чланицама.

Реализацијом програма фестивала, у периоду од 28. септембра до 04. октобра 2020. године,  где се укључило око 600 рекреативаца са територије АП Војводине, руководили су спортски стручњаци уз поштовање свих препорука и мера које су на снази а тичу се епидемиолошке ситуације у Републици Србији.

У оквиру завршног дана програма фестивала, 04. октобра на Летенци, Фрушка гора, присутнима се у име организатора обратила проф. др Милена Микалачки – председница Савеза спорт за све Војводине и Бранко Вујовић – председник Асоцијације Спорт за све Србије, који су истакли да је неопходно и изузетно важно одржати континуитет у реализацији фестивала и омогућити становништву да се бави физичком активношћу ради побољшања и очувања здравља и понашати се друштвено одговорно у свим условима деловања. Такође, захвалили су се Покрајинском Заводу за спорт и медицину спорта, др Данијелу Жупићу – директору и свим сарадницима Завода на изузетном домаћинству ове манифестације на Летенци.

На Летенци, у отвореном амфитеатру у шуми организован је и едукативни програм у виду Стручне трибине, намењен представницима чланица Савеза спорт за све Војводине и свим заинтересованим спортским стручњацима који користе дозволе за рад у области спортске рекреације.

Теме Стручне трибине пратило је преко 80 учесника:

  • „Утицај пандемије на ментално здравље“ – Снежана Вујановић, психолог, Покрајински Завод за спорт и медицину спорта;
  • Презентација пројекта “Остани код куће активан” – Марина Вукотић, стручни сарадник за међународну сарадњу и пројекте и Бранислав Дмитровић, члан Управног одбора Асоцијације Спорт за све Србије;
  • учешће Савеза спорт за све Војводине у два међународна пројекта – „Активни грађани у европским градовима“ и „Активирај здрав начин живота кроз саветовање за тебе“ – Оливера Јовановић, генерални секретар Савеза спорт за све Војводине.

Светски Дан пешачења, који у протеклих 29 година организује TAFISA, обележен је рекреативном шетњом свих учесника, дугом 6 километара до манастира Бешеново и Бешеновачког језера. У духу новог концепта реализације овог догађаја шетња је имала и хуманитарни карактер где су се прикупљала средства за малену Лану Јовановић оболелу од спиналне мишићне атрофије.

Total Page Visits: 737 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *