USPEŠNO REALIZOVAN 5. FESTIVAL SPORTA ZA SVE VOJVODINE I OBELEŽEN SVETSKI DAN PEŠAČENJA (World Walking Day)

Asocijacija Sport za sve Srbije dala je punu podršku realizaciji 5. Festivala sporta za sve Vojvodine „Budi aktivan, budi zdrav!“, koji je realizovan od strane Saveza sport za sve Vojvodine, u saradnji sa Pokrajinskim Sekretarijatom za sport i omladinu, Pokrajinskim Zavodom za sport i medicinu sporta i članicama.

Realizacijom programa festivala, u periodu od 28. septembra do 04. oktobra 2020. godine,  gde se uključilo oko 600 rekreativaca sa teritorije AP Vojvodine, rukovodili su sportski stručnjaci uz poštovanje svih preporuka i mera koje su na snazi a tiču se epidemiološke situacije u Republici Srbiji.

U okviru završnog dana programa festivala, 04. oktobra na Letenci, Fruška gora, prisutnima se u ime organizatora obratila prof. dr Milena Mikalački – predsednica Saveza sport za sve Vojvodine i Branko Vujović – predsednik Asocijacije Sport za sve Srbije, koji su istakli da je neophodno i izuzetno važno održati kontinuitet u realizaciji festivala i omogućiti stanovništvu da se bavi fizičkom aktivnošću radi poboljšanja i očuvanja zdravlja i ponašati se društveno odgovorno u svim uslovima delovanja. Takođe, zahvalili su se Pokrajinskom Zavodu za sport i medicinu sporta, dr Danijelu Župiću – direktoru i svim saradnicima Zavoda na izuzetnom domaćinstvu ove manifestacije na Letenci.

Na Letenci, u otvorenom amfiteatru u šumi organizovan je i edukativni program u vidu Stručne tribine, namenjen predstavnicima članica Saveza sport za sve Vojvodine i svim zainteresovanim sportskim stručnjacima koji koriste dozvole za rad u oblasti sportske rekreacije.

Teme Stručne tribine pratilo je preko 80 učesnika:

  • „Uticaj pandemije na mentalno zdravlje“ – Snežana Vujanović, psiholog, Pokrajinski Zavod za sport i medicinu sporta;
  • Prezentacija projekta “Ostani kod kuće aktivan” – Marina Vukotić, stručni saradnik za međunarodnu saradnju i projekte i Branislav Dmitrović, član Upravnog odbora Asocijacije Sport za sve Srbije;
  • učešće Saveza sport za sve Vojvodine u dva međunarodna projekta – „Aktivni građani u evropskim gradovima“ i „Aktiviraj zdrav način života kroz savetovanje za tebe“ – Olivera Jovanović, generalni sekretar Saveza sport za sve Vojvodine.

Svetski Dan pešačenja, koji u proteklih 29 godina organizuje TAFISA, obeležen je rekreativnom šetnjom svih učesnika, dugom 6 kilometara do manastira Bešenovo i Bešenovačkog jezera. U duhu novog koncepta realizacije ovog događaja šetnja je imala i humanitarni karakter gde su se prikupljala sredstva za malenu Lanu Jovanović obolelu od spinalne mišićne atrofije.

Total Page Visits: 576 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.