УСПЕШНО РЕАЛИЗОВАН ПРОГРАМ 31. ЛЕТЊЕГ ФЕСТИВАЛА СПОРТА ЗА СВЕ – БУДВА 2022

Асоцијација Спорт за све Србије и Црногорски савез спортске рекреације „Спорт за све“ заједнички су организовали на црногорском приморју у Будви међународни програм – 31. Отворени Летњи фестивал спорта за све.

Лет фест, који се одржао у зеленој оази хотелско-туристичког комплекса Будванске ривијере „Словенска плажа“, у периоду од 14-18. септембра 2022. године, био је централни догађај са око 500 спортских рекреативаца, љубитеља породичне летње рекреације, спортских организација, представника универзитета и стручњака, чланова гранских Синдиката и запослених у локалним самоуправама и фирмама из Србије и Црне Горе, као и других земаља: Румуније, Бугарске, Пољске и Северне Македоније.

У припремном периоду формиран је Организациони одбор у саставу: председник Глигорије Војиновић и чланови – проф. др Душан Митић, проф. др Будимир Бијелић, мр Дејан Марсенић, Филип Вешовић, Борислав Делибашић и спортски директор фестивала Бранислав Дмитровић. Организовани су радни састанци на Златибору као и са представницима Хотелске групе у Будви, где су прецизирани детаљи за квалитетнију реализацију програма, након чега је формиран радни тим са координаторима програма и спортских дисциплина, судијама и техничким особљем.

Пратећи различите структуре екипа које учествују, на основу пријава организована је техничка конференција и жребање. Програмски концепт се одвијао на отвореним теренима „Словенске плаже“ кроз: такмичење у 15 спортских дисциплина – мали фудбал, баскет, одбојка, одбојка на песку, стони тенис, тенис, ного тенис, стрељаштво, стеличарство, пикадо, бадминтон, шах, надвлачење конопца, водени триатлон, народни вишебој, као и рекреативни програм – јутарње вежбање аеробик, акваробик и друштвено-забавни садржај.

У склопу планираних активности Балканске Асоцијације радничког спорта – BAWS којом председава Република Србија на челу са председником Бранком Вујовићем, 15. септембра 2022. године, у конференцијској сали хотела „Словенска плажа“, одржана је и редовна седница Управног одбора BAWS на којој су донете важне одлуке за унапређење сарадње регионалних организација и јачег системског повезивања.

На церемонији свечаног отварања Лет феста, испред хотелске групе „Будванска ривијера“ госте је поздравила ПР менаџер хотела „Словенска плажа“, Јелена Калуђеровић. У наставку свечаности, добродошлицу на фестивал пожелели су председник Организационог одбора Лет феста – Будва 2022 Глигорије Војиновић и председник BAWS и Асоцијације Спорт за све Србије Бранко Вујовић. Присутнима се затим у име Министарства спорта и младих Црне Горе обратио в.д. директора Директората за спорт мр Зоран Јојић, који је званично прогласио фестивал отвореним.

Званичници су указали на значај спортске рекреације и позитиван ефекат који она има по опште здравље људи. Активаности које нуде програми из области спорта за све и спорта у фирмама окарактерисали су као стартну позицију подизања квалитета живота уопште. Председник Вујовић је истакао значај спорта у служби повезивања људи на територији читавог Балкана и могућности да кроз спортско-рекреативне садржаје утичемо на културну, привредну и образовну размену добара, знања и информација у служби  бољег животног амбијента свих нас.

Ради унапређења квалитета програма, одржан је округли сто са модератором проф. др Душаном Митићем, који је уједно и потпредседник Асоцијације и председник Стручног одбора, где је презентована ретроспектива програмског садржаја и његова евалуација. Донети су одређени закључци који се односе на модернизацију и прилагођавање програма у складу са потребама учесника, као и софтверску подршку. Члан Стручног одбора Асоцијације Михаило Милетић је представио прошлогодишњу анализу – резултате анкетног истраживања програма 30. Лет феста и указао на потребе континуиране системске размене информација.

Вечерњи друштвено-забавни програм употпунио је музиком „Ник бенд“. Дугогодишњи новинар и ТВ лице Душица Вугделић водила је церемонијални део програма, док је екипа локалне Радио телевизије Будва пропратила целокупан догађај и забележила снимке које је емитовала кроз објаве и репортажу. https://www.rtvbudva.me/vijesti/manifestacija-sport-za-sve-u-tn-slovenska-plaza/59760

Спортски журнал је традиционално најавио догађај преко дугогодишњег сарадника и дописника Благоја Ђукановића.

Гостовањем у јутарњем програму Радио телевизије Црне Горе, 17. септембра 2022. године, спортски директор Бранислав Дмитровић и члан Управног одбора Црногорског савеза Александар Шаковић указали су на значај и друштвене бенефите које пружа традиционална манифестација Лет фест. https://www.youtube.com/watch?v=xTNNLEPWxcA&t=308s

У оквиру церемоније свечаног затварања фестивала, уручене су награде и признања – пехари и медаље најуспешнијим учесницима у спортским дисциплинама. Проф. др Душан Митић и проф. др Будимир Бијелић доделили су захвалнице за допринос реализацији програма Лет феста.

Председник Организационог одбора Глигорије Војиновић уручио је екипи Црногорског електропреносног система из Подгорице пехар за Fair Play. У свом обраћању, захвалио се свим учесницима и истакао да су својим понашањем и спортским духом не само улепшали ову манифестацију, већ и допринели да се она спроведе на веома квалитетан начин.

На самом крају званичног дела церемоније, спортски директор фестивала Бранислав Дмитровић честитао је организаторима програма и судијама на успешној реализацији, а затим се захвалио стручним сарадницима, који су анализом овог и свеобухватном анализом досадашњих фестивала, дали велики допринос научно истраживачком раду и планирању програмских активности у наредном периоду. Са жељом да се у здравом духу окупимо следеће године и наставимо да уживамо у дражима спорта, надметања и игре, спортски директор фестивала свечано је затворио 31. Отворени Летњи фестивал спорта за све – Будва 2022.

Асоцијација Спорт за све Србије се захваљује дугогодишњем партнеру Црногорском савезу спортске рекреације „Спорт за све“, ХГ Будванска ривијера, сарадницима на реализацији програма, ако и свим учесницима који су допринели да Лет фест буде организован на високом нивоу одговорности, толеранције и узајамног пријатељства које баштини спорт за све.

Списак екипа учесница:

 1. Македонска Асоцијација „Спорт за сите без граници“ Гевгелија – Северна Македонија
 2. Bulgarian Workers’ Federation „Sport & Health“ – Бугарска
 3. Federatia Romana Sportul Pentru Toti – Румунија
 4. Асоцијација Спорт за све Ваљево
 5. Црногорски електропреносни систем – Подгорица
 6. Градска управа Чачак
 7. Градска управа Суботица
 8. ХГ Будванска ривијера
 9. Комисија за тржиште капитала
 10. Општина Звечан
 11. Општина Пљевља
 12. Удружење Спорт за све општине Жабаљ
 13. Удружење Спорт за све општине Сента
 14. Пивара „Требјеса“ – Никшић
 15. Покрајински Завод за спорт и медицину спорта
 16. Хемијска индустрија „Poliex“ Беране
 17. Ревико – Подгорица
 18. Радио телевизија Црне Горе
 19. Црногорска Комерцијална банка
 20. Савез спорт за све Војводине
 21. Спортски савез „Нови Пазар“
 22. Државни Универзитет у Новом Пазару
 23. Спортски савез Зрењанина
 24. Савез за школски спорт Зрењанина
 25. Спортски савез општине Сремски Карловци
 26. Спортски савез општине Кладово
 27. Спортско-рекреативно друштво „Будва“ – Будва
 28. Спортско-рекреативно друштво Подгорица
 29. Спортско-рекреативно друштво Рудник угља – Пљевља
 30. Спортско-рекреативно друштво Синдикалне организације Рудника угља Пљевља
 31. Спортско удружење рекреативног спорта „Партизан’’ Ужице
 32. ММ „Искра“ Подгорица
 33. Туристи Београд
 34. Привредно друштво „Радо-Сан“ Београд
 35. Удружење за спортску рекреацију радника покрајинских органа управе – АП Војводина
Total Page Visits: 853 - Today Page Visits: 2
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *