USPEŠNO REALIZOVAN PROGRAM 31. LETNJEG FESTIVALA SPORTA ZA SVE – BUDVA 2022

Asocijacija Sport za sve Srbije i Crnogorski savez sportske rekreacije „Sport za sve“ zajednički su organizovali na crnogorskom primorju u Budvi međunarodni program – 31. Otvoreni Letnji festival sporta za sve.

Let fest, koji se održao u zelenoj oazi hotelsko-turističkog kompleksa Budvanske rivijere „Slovenska plaža“, u periodu od 14-18. septembra 2022. godine, bio je centralni događaj sa oko 500 sportskih rekreativaca, ljubitelja porodične letnje rekreacije, sportskih organizacija, predstavnika univerziteta i stručnjaka, članova granskih Sindikata i zaposlenih u lokalnim samoupravama i firmama iz Srbije i Crne Gore, kao i drugih zemalja: Rumunije, Bugarske, Poljske i Severne Makedonije.

U pripremnom periodu formiran je Organizacioni odbor u sastavu: predsednik Gligorije Vojinović i članovi – prof. dr Dušan Mitić, prof. dr Budimir Bijelić, mr Dejan Marsenić, Filip Vešović, Borislav Delibašić i sportski direktor festivala Branislav Dmitrović. Organizovani su radni sastanci na Zlatiboru kao i sa predstavnicima Hotelske grupe u Budvi, gde su precizirani detalji za kvalitetniju realizaciju programa, nakon čega je formiran radni tim sa koordinatorima programa i sportskih disciplina, sudijama i tehničkim osobljem.

Prateći različite strukture ekipa koje učestvuju, na osnovu prijava organizovana je tehnička konferencija i žrebanje. Programski koncept se odvijao na otvorenim terenima „Slovenske plaže“ kroz: takmičenje u 15 sportskih disciplina – mali fudbal, basket, odbojka, odbojka na pesku, stoni tenis, tenis, nogo tenis, streljaštvo, steličarstvo, pikado, badminton, šah, nadvlačenje konopca, vodeni triatlon, narodni višeboj, kao i rekreativni program – jutarnje vežbanje aerobik, akvarobik i društveno-zabavni sadržaj.

U sklopu planiranih aktivnosti Balkanske Asocijacije radničkog sporta – BAWS kojom predsedava Republika Srbija na čelu sa predsednikom Brankom Vujovićem, 15. septembra 2022. godine, u konferencijskoj sali hotela „Slovenska plaža“, održana je i redovna sednica Upravnog odbora BAWS na kojoj su donete važne odluke za unapređenje saradnje regionalnih organizacija i jačeg sistemskog povezivanja.

Na ceremoniji svečanog otvaranja Let festa, ispred hotelske grupe „Budvanska rivijera“ goste je pozdravila PR menadžer hotela „Slovenska plaža“, Jelena Kaluđerović. U nastavku svečanosti, dobrodošlicu na festival poželeli su predsednik Organizacionog odbora Let festa – Budva 2022 Gligorije Vojinović i predsednik BAWS i Asocijacije Sport za sve Srbije Branko Vujović. Prisutnima se zatim u ime Ministarstva sporta i mladih Crne Gore obratio v.d. direktora Direktorata za sport mr Zoran Jojić, koji je zvanično proglasio festival otvorenim.

Zvaničnici su ukazali na značaj sportske rekreacije i pozitivan efekat koji ona ima po opšte zdravlje ljudi. Aktivanosti koje nude programi iz oblasti sporta za sve i sporta u firmama okarakterisali su kao startnu poziciju podizanja kvaliteta života uopšte. Predsednik Vujović je istakao značaj sporta u službi povezivanja ljudi na teritoriji čitavog Balkana i mogućnosti da kroz sportsko-rekreativne sadržaje utičemo na kulturnu, privrednu i obrazovnu razmenu dobara, znanja i informacija u službi  boljeg životnog ambijenta svih nas.

Radi unapređenja kvaliteta programa, održan je okrugli sto sa moderatorom prof. dr Dušanom Mitićem, koji je ujedno i potpredsednik Asocijacije i predsednik Stručnog odbora, gde je prezentovana retrospektiva programskog sadržaja i njegova evaluacija. Doneti su određeni zaključci koji se odnose na modernizaciju i prilagođavanje programa u skladu sa potrebama učesnika, kao i softversku podršku. Član Stručnog odbora Asocijacije Mihailo Miletić je predstavio prošlogodišnju analizu – rezultate anketnog istraživanja programa 30. Let festa i ukazao na potrebe kontinuirane sistemske razmene informacija.

Večernji društveno-zabavni program upotpunio je muzikom „Nik bend“. Dugogodišnji novinar i TV lice Dušica Vugdelić vodila je ceremonijalni deo programa, dok je ekipa lokalne Radio televizije Budva propratila celokupan događaj i zabeležila snimke koje je emitovala kroz objave i reportažu. https://www.rtvbudva.me/vijesti/manifestacija-sport-za-sve-u-tn-slovenska-plaza/59760

Sportski žurnal je tradicionalno najavio događaj preko dugogodišnjeg saradnika i dopisnika Blagoja Đukanovića.

Gostovanjem u jutarnjem programu Radio televizije Crne Gore, 17. septembra 2022. godine, sportski direktor Branislav Dmitrović i član Upravnog odbora Crnogorskog saveza Aleksandar Šaković ukazali su na značaj i društvene benefite koje pruža tradicionalna manifestacija Let fest. https://www.youtube.com/watch?v=xTNNLEPWxcA&t=308s

U okviru ceremonije svečanog zatvaranja festivala, uručene su nagrade i priznanja – pehari i medalje najuspešnijim učesnicima u sportskim disciplinama. Prof. dr Dušan Mitić i prof. dr Budimir Bijelić dodelili su zahvalnice za doprinos realizaciji programa Let festa.

Predsednik Organizacionog odbora Gligorije Vojinović uručio je ekipi Crnogorskog elektroprenosnog sistema iz Podgorice pehar za Fair Play. U svom obraćanju, zahvalio se svim učesnicima i istakao da su svojim ponašanjem i sportskim duhom ne samo ulepšali ovu manifestaciju, već i doprineli da se ona sprovede na veoma kvalitetan način.

Na samom kraju zvaničnog dela ceremonije, sportski direktor festivala Branislav Dmitrović čestitao je organizatorima programa i sudijama na uspešnoj realizaciji, a zatim se zahvalio stručnim saradnicima, koji su analizom ovog i sveobuhvatnom analizom dosadašnjih festivala, dali veliki doprinos naučno istraživačkom radu i planiranju programskih aktivnosti u narednom periodu. Sa željom da se u zdravom duhu okupimo sledeće godine i nastavimo da uživamo u dražima sporta, nadmetanja i igre, sportski direktor festivala svečano je zatvorio 31. Otvoreni Letnji festival sporta za sve – Budva 2022.

Asocijacija Sport za sve Srbije se zahvaljuje dugogodišnjem partneru Crnogorskom savezu sportske rekreacije „Sport za sve“, HG Budvanska rivijera, saradnicima na realizaciji programa, ako i svim učesnicima koji su doprineli da Let fest bude organizovan na visokom nivou odgovornosti, tolerancije i uzajamnog prijateljstva koje baštini sport za sve.

Spisak ekipa učesnica:

 1. Makedonska Asocijacija „Sport za site bez granici“ Gevgelija – Severna Makedonija
 2. Bulgarian Workers’ Federation „Sport & Health“ – Bugarska
 3. Federatia Romana Sportul Pentru Toti – Rumunija
 4. Asocijacija Sport za sve Valjevo
 5. Crnogorski elektroprenosni sistem – Podgorica
 6. Gradska uprava Čačak
 7. Gradska uprava Subotica
 8. HG Budvanska rivijera
 9. Komisija za tržište kapitala
 10. Opština Zvečan
 11. Opština Pljevlja
 12. Udruženje Sport za sve opštine Žabalj
 13. Udruženje Sport za sve opštine Senta
 14. Pivara „Trebjesa“ – Nikšić
 15. Pokrajinski Zavod za sport i medicinu sporta
 16. Hemijska industrija „Poliex“ Berane
 17. Reviko – Podgorica
 18. Radio televizija Crne Gore
 19. Crnogorska Komercijalna banka
 20. Savez sport za sve Vojvodine
 21. Sportski savez „Novi Pazar“
 22. Državni Univerzitet u Novom Pazaru
 23. Sportski savez Zrenjanina
 24. Savez za školski sport Zrenjanina
 25. Sportski savez opštine Sremski Karlovci
 26. Sportski savez opštine Kladovo
 27. Sportsko-rekreativno društvo „Budva“ – Budva
 28. Sportsko-rekreativno društvo Podgorica
 29. Sportsko-rekreativno društvo Rudnik uglja – Pljevlja
 30. Sportsko-rekreativno društvo Sindikalne organizacije Rudnika uglja Pljevlja
 31. Sportsko udruženje rekreativnog sporta „Partizan’’ Užice
 32. MM „Iskra“ Podgorica
 33. Turisti Beograd
 34. Privredno društvo „Rado-San“ Beograd
 35. Udruženje za sportsku rekreaciju radnika pokrajinskih organa uprave – AP Vojvodina
Total Page Visits: 481 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *