ZAVRŠENA NEDELJA FIZIČKE AKTIVNOSTI – MOVE WEEK 2020 (25-31. maj 2020. godine)

U okviru Nedelje fizičke aktivnosti – MOVE Week, koja se održala od 25-31. maja 2020. godine, Asocijacija Sport za sve Srbije, kao nadležni nacionalni sportski savez zadužen za oblast sportske rekreacije (rekreativni sport, sport za sve, masovni sport) i sport u firmama, objedinila je aktivnosti svojih članica i korisnika dozvola za rad u sportu za sve i stavila ih u funkciju svim građanima Republike Srbije.

Fizički distancirani – društveno povezani MOVE Week 2020 koordiniran je po deveti put od strane Međunarodne Asocijacije za sport i kulturu – ISCA, u skladu sa preporukama Svetske Zdravstvene organizacije – WHO i merama Evropske Unije o prevenciji i sprečavanju globalnog širenja virusa COVID-19.

  • U programu MOVE Week gym, 22 trenera iz 13 zemalja (Kosta Rika, Španija, Italija, Nizozemska, Poljska, Danska, Rumunija, Bugarska, Slovenija, Turska, Urugvaj, Nemačka i Srbija) prikazali su online – LIVEtreninge 3 puta dnevno, što je propratilo oko 22.000 ljudi sa pet svetskih kontinenata.

Bratislava Ristić (sportsko-rekeativni voditelj) predstavljala je Srbiju sa programom vežbanja za zaposlene građane. https://www.youtube.com/watch?v=WwvxIqYL97U

  • Organizovana su dva vebinara na temu:

„Javni prostor i fizička aktivnost tokom i nakon COVID-19“ i

„Kako će izgledati novo normalno za sve sportske klubove i zatvorene fitnes prostore tokom i nakon krize COVID-19?”

Snimak vebinara dostupan je na linku: https://moveweek.eu/moveweekwebinars/

U Republici Srbiji MOVEagenti su pokrenuli preko 70 događaja različitog sadržaja kroz aktivnosti organizacija iz sistema članstva Asocijacije Sport za sve Srbije (Asocijacija „Sport za sve“ – Beograd, „Sport za sve Šid“, Sportski savez grada Sombora, Gradski Savez „Sport za sve“ Subotica, Sportsko rekreativna Asocijacija – Požarevac, Sportsko udruženje Sport Master – Novi Sad, Fudokan Savez Srbije, Sportsko rekreativno udruženje „Sportisimo kids“ – Novi Sad, Sport za sve – „Soko“ Dimitrovgrad – Društvo za rekreaciju i fitnes, Udruženje Sport Za Sve Opštine Senta, Asocijacija Sport za sve – Bor, …) i drugih zainteresovanih organizacija. https://serbia.moveweek.eu/events/

Sadržaj aktivnosti kroz video prikaz na YouTube kanalu biće dostupan za upotrebu u MOVE Week biblioteci, čija izrada se uskoro očekuje od strane ISCA.

Total Page Visits: 1154 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.