ЗАВРШЕНА НЕДЕЉА ФИЗИЧКЕ АКТИВНОСТИ – MOVE WEEK 2020 (25-31. мај 2020. године)

У оквиру Недеље физичке активности – MOVE Week, која се одржала од 25-31. маја 2020. године, Асоцијација Спорт за све Србије, као надлежни национални спортски савез задужен за област спортске рекреације (рекреативни спорт, спорт за све, масовни спорт) и спорт у фирмама, објединила је активности својих чланица и корисника дозвола за рад у спорту за све и ставила их у функцију свим грађанима Републике Србије.

Физички дистанцирани – друштвено повезани MOVE Week 2020 координиран је по девети пут од стране Међународне Асоцијације за спорт и културу – ISCA, у складу са препорукама Светске Здравствене организације – WHO и мерама Европске Уније o превенцији и спречавању глобалног ширења вируса COVID-19.

  • У програму MOVE Week gym, 22 тренера из 13 земаља (Коста Рика, Шпанија, Италија, Низоземска, Пољска, Данска, Румунија, Бугарска, Словенија, Турска, Уругвај, Немачка и Србија) приказали су оnline – LIVE тренинге 3 пута дневно, што је пропратило око 22.000 људи са пет светских континената.

Братислава Ристић (спортско-рекеативни водитељ) представљала је Србију са програмом вежбања за запослене грађане. https://www.youtube.com/watch?v=WwvxIqYL97U

  • Организована су два вебинара на тему:

„Јавни простор и физичка активност током и након COVID-19“ и

„Како ће изгледати ново нормално за све спортске клубове и затворене фитнес просторе током и након кризе COVID-19?”

Снимак вебинара доступан је на линку: https://moveweek.eu/moveweekwebinars/

У Републици Србији MOVE агенти су покренули преко 70 догађаја различитог садржаја кроз активности организација из система чланства Асоцијације Спорт за све Србије (Асоцијација „Спорт за све“ – Београд, „Спорт за све Шид“, Спортски савез града Сомбора, Градски Савез „Спорт за све“ Суботица, Спортско рекреативна Асоцијација – Пожаревац, Спортско удружење Спорт Мастер – Нови Сад, Фудокан Савез Србије, Спортско рекреативно удружење „Sportisimo kids“ – Нови Сад, Спорт за све – „Соко“ Димитровград – Друштво за рекреацију и фитнес, Удружење Спорт За Све Општине Сента, Асоцијација Спорт за све – Бор, …) и других заинтересованих организација. https://serbia.moveweek.eu/events/

Садржај активности кроз видео приказ на YouTube каналу биће доступан за употребу у MOVE Week библиотеци, чија израда се ускоро очекује од стране ISCA.

Total Page Visits: 1413 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *