ЗВАНИЧНО ОТВОРЕН 29. СКИ ФЕСТИВАЛ СПОРТА ЗА СВЕ – КОПАОНИК 2022

Асоцијација Спорт за све Србије, у складу са годишњим планом и програмом, реализује 29. Отворени Ски фестивал спорта за све – Копаоник 2022, под покровитељством Министарства омладине и спорта Републике Србије, Спортског савеза Србије, као и значајну подршку хотелијера и ЈП Скијалишта Србије.

У периоду од 23-27.03.2022. године, у програмским активностима учествује више од 500 учесника – спортских рекреативаца и љубитеља спортова на снегу, спортских организација и стручњака, чланова гранских Синдиката и запослених у фирмама и локалним самоуправама из: Румуније,  Словеније, Босне и Херцеговине, Северне Македоније, Црне Горе и Србије, који су смештени у хотелима Grand, Gorski, Angella, Vila Jezero и другим смештајним капацитетима у Ски центру на Копаонику.

На централном платоу полазишта ски лифтова званично је отворен овогодишњи Ски фест. Великом броју присутних обратио се председник Асоцијације Бранко Вујовић уз добродошлицу свим учесницима фестивала, пожелео је успех како у такмичарским активностима тако и свим полазницима школе скијања. Захвалио се свима на учешћу и истакао важност бављења физичком активношћу.

Након тога стартовао је едукативни програм на снегу – бесплатна школа скијања за близу 100 полазника. Упоредо са тим, одржана је и рекреативна трка у алпској дисциплини – слалом као и алпском оријентирингу. 

Пратећи динамику програма, у поподневним активностима заинтересовани су се укључили и у програм шетње на крпљама и такмичење у пикаду.

Програмски концепт Ски феста прати Мисију АКТИВНА СРБИЈА 2030 и остваривањем циљева пружа додатне вредности: физичка активност за свакога; здравље; образовање; квалитет живота; равноправност полова; друштвена одговорност и социјална инклузија; очување животне средине; промоција; хуманитарни карактер и друге.

Total Page Visits: 1145 - Today Page Visits: 4
Поделите садржај ...

Author: asfas

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *