ZVANIČNO OTVOREN 29. SKI FESTIVAL SPORTA ZA SVE – KOPAONIK 2022

Asocijacija Sport za sve Srbije, u skladu sa godišnjim planom i programom, realizuje 29. Otvoreni Ski festival sporta za sve – Kopaonik 2022, pod pokroviteljstvom Ministarstva omladine i sporta Republike Srbije, Sportskog saveza Srbije, kao i značajnu podršku hotelijera i JP Skijališta Srbije.

U periodu od 23-27.03.2022. godine, u programskim aktivnostima učestvuje više od 500 učesnika – sportskih rekreativaca i ljubitelja sportova na snegu, sportskih organizacija i stručnjaka, članova granskih Sindikata i zaposlenih u firmama i lokalnim samoupravama iz: Rumunije,  Slovenije, Bosne i Hercegovine, Severne Makedonije, Crne Gore i Srbije, koji su smešteni u hotelima Grand, Gorski, Angella, Vila Jezero i drugim smeštajnim kapacitetima u Ski centru na Kopaoniku.

Na centralnom platou polazišta ski liftova zvanično je otvoren ovogodišnji Ski fest. Velikom broju prisutnih obratio se predsednik Asocijacije Branko Vujović uz dobrodošlicu svim učesnicima festivala, poželeo je uspeh kako u takmičarskim aktivnostima tako i svim polaznicima škole skijanja. Zahvalio se svima na učešću i istakao važnost bavljenja fizičkom aktivnošću.

Nakon toga startovao je edukativni program na snegu – besplatna škola skijanja za blizu 100 polaznika. Uporedo sa tim, održana je i rekreativna trka u alpskoj disciplini – slalom kao i alpskom orijentiringu. 

Prateći dinamiku programa, u popodnevnim aktivnostima zainteresovani su se uključili i u program šetnje na krpljama i takmičenje u pikadu.

Programski koncept Ski festa prati Misiju AKTIVNA SRBIJA 2030 i ostvarivanjem ciljeva pruža dodatne vrednosti: fizička aktivnost za svakoga; zdravlje; obrazovanje; kvalitet života; ravnopravnost polova; društvena odgovornost i socijalna inkluzija; očuvanje životne sredine; promocija; humanitarni karakter i druge.

Total Page Visits: 791 - Today Page Visits: 1
Podelite sadržaj ...

Author: asfas

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.