О нама

Асоцијација Спорт за све Србије организационо је релативно млада (основана марта 2005. године), али програмска традиција траје од 1951. године када је основан Партизан Југославије –  Савез за физичко васпитање и рекреацију).

Распадом земље, Савез се трансформише у Савез за спортску рекреацију Југославије. Под овим називом програм се остварује све до 1992. године и у раду равноправно партиципирају сви Републички савези (Словеније, Хрватске, Босне и Херцеговине, Црне Горе, Македоније и Србије).

Следећа трансформација је уследила 1998. године променом имена у Југословенски Савез Спорт за све чије постојање је лимитирано статусом државе да би новембра 2003. године  променио назив у Савез Спорт за све Србије и Црне Горе. Коначно одвајањем Црне Горе од Србије (мај 2006.), и програмску целовитост наслеђује Асоцијација Спорт за све Србије.

Својом програмском дефинисаношћу побудила је интерес многих невладиних организација, које се у мањем или већем обиму баве програмима спортске рекреације свих грaђана без обзира на пол и узраст. Данас Асоцијацију чини близу 70 чланица. Један број удружених организација су са Националних нивоа али, такође, врло значајну организациону шему чине чланице  из локалних заједница. 

Total Page Visits: 3671 - Today Page Visits: 1
Поделите садржај ...